“Devizaadósok”! Az EU Bíróság meghozta az eddigi legjobb ítéletét!

Dr. Szabó V. László ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, "Devizaadósok"! Az EU Bíróság meghozta az eddigi legjobb ítéletét!

NCK: Érdemes alaposan átolvasni és értelmezni az alábbi írást!

Dr. Szabó V. László ügyvéd  – Az eddigi legjobb feltételeket teremtette az Európai Unió Bírósága a devizaadósok számára!

– egyből töredékére csökken a tartozása
– a bankkal való egyezkedés alapjaiban megváltozik (töredék összeg marad)
– a végrehajtásban követelt összeg köszönőviszonyban sincs az adós tényleges tartozásával
– aki még fizeti a hitelt és még van vissza bőven részlet az már valószínűleg túlfizetésben van
– akinek a házát elárverezték és a vételárat a  tartozásba beforgatták és a végrehajtót kifizették belőle az visszakaphat minden forintot ami jegybanki alapkamaton felül ment ki a zsebéből.

– Akik végtörlesztettek azok is hatalmas összegeket kaphatnak vissza hiszen nincs már sem árfolyamkockázat sem pedig elévülési idő.

A C-80/21-es végzésben kimondta, hogy nincs olyan, hogy részleges érvénytelenség hanem ha a szerződés valamely eleme semmis akkor kuka az egész szerződés.
Vagyis nem hivatkozhat többé egyetlen bank sem arra, hogy az árfolyamrést a DH törvények rendezték, visszafizették a tisztességtelenül felvett összegeket és a semmis szerződést életben tartották.

Ennek mindig az volt az indoka, hogy ez adósvédelmi okból van így mert különben az adósnak a teljes összeget kellene visszafizetni a semmisség megállapítása esetén.
Szerintem ez egy sunyi kifacsarása a jognak mert a banki érdeket védte a törvényhozó, amikor az érvénytelen szerződést nem dobta a kukába és ott tartotta az adós feje felett.

Persze mert így továbbra is fennállt a végrehajtás, árverezés lehetősége vagyis az adós szipolyozása.
Most viszont kimondta az uniós bíróság, hogy még ha megtévesztették az adóst ezzel a maszlaggal, hogy neki a teljes semmisség esetén egyösszegben kell visszafizetni a tartozást és ezt az adós benyelte akkor sem lehet 256Ft-on forintosítani és 20 vagy 35%-os árfolyamkockázaton elszámolni semmisség esetén.
Tehát ha a szerződés kuka akkor az adós csak jegybanki alapkamatot fizet az általa használt pénzért a C-472 szerint, ennek pedig hatalmas kihatásai vannak.
Melyek ezek?

egyből töredékére csökken a tartozása
a bankkal való egyezkedés alapjaiban megváltozik (töredék összeg marad)
a végrehajtásban követelt összeg köszönőviszonyban sincs az adós tényleges tartozásával
aki még fizeti a hitelt és még van vissza bőven részlet az már valószínűleg túlfizetésben van
akinek a házát elárverezték és a vételárat a  tartozásba beforgatták és a végrehajtót kifizették belőle az visszakaphat minden forintot ami jegybanki alapkamaton felül ment ki a zsebéből.

Akik végtörlesztettek azok is hatalmas összegeket kaphatnak vissza hiszen nincs már sem árfolyamkockázat sem pedig elévülési idő.
A fenti lehetőségek senkinek nem hullnak az ölébe, az állam sem fogja törvénnyel kötelezni a bankokat elszámolásra hiszen akkor bedől a bankrendszer.
Ezért van kitalálva az egész úgy, hogy csak azok kapják vissza a jogos járandóságukat kamatostul akik ügyében a bíróság kimondta, hogy érvénytelen a szerződése.

Sok pénz hever az utcán csak le kell hajolni érte.
Az ügyvédnek fizetendő munkadíjat  –  pernyertesség esetén – a bank perköltségként köteles visszatéríteni.
Harcra fel, a pénzünk ott van a bankoknál. A tisztességtelenül felszámított összegekből ne jusson nekik  ellenünk ügyvédekre, luxus nyaralásra, hanem ami a miénk azt adják vissza nekünk mert mi is élni akarunk. Dr. Szabó V. László ügyvéd 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM