PÓKA LÁSZLÓ – JÖNNEK A BÉRTOLLNOKOK, A BÉRMEGOSZTÓK, A BÉRRETTEGŐK

PÓKA LÁSZLÓ - JÖNNEK A BÉRTOLLNOKOK, A BÉRMEGOSZÓK, A BÉRRETTEGŐK.

PÓKA LÁSZLÓ – JÖNNEK A BÉRTOLLNOKOK, A BÉRMEGOSZTÓK, A BÉRRETTEGŐK

Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

Valami nagyon jól alakul a május 7-i rendezvénnyel kapcsolatban. [cn-social-icon]

Írásom az esemény támadóiról

 

Most nem csak az eddigiekhez képet nagyobb cselekvőségre, megosztásokra, meghívásokra gondolok.

Van egy másik biztos jele annak, hogy nagyon jó úton járunk. Nem csak a Radikális Bankellenes Csoport és a Nem adom a házamat mozgalom, hanem együtt mindannyian, akik tevőlegesen részt veszünk abban, hogy jól sikerüljön mind a figyelemfelhívás, mind a nyomásgyakorlás.

Ennek egy nagyon biztos jele, hogy megjelentek az ellendrukkerek. Nem is kis számban, de nagyon dinamikusan, szervezetten, egy időben.
Többféle módon is reagálhatunk erre. Lehet úgy, hogy nem veszünk róluk tudomást, lehet úgy hogy durván elküldjük őket a fenébe, lehet úgy, hogy számon kérjük rajtuk az Ő cselekvéseiket. Pl. ha jobban tudják, miért nem csinálják? Ezt mind lehet, és úgy gondolom, hogy kell is. Tegye mindenki, saját belátása szerint, de tegye, mert a közös munkánkat, közös vágyunkat, tervünket érte általuk aljas támadás.

(Mi az NCK-nál, a 2010-es indulása óta rengeteg bértollnokkal, "trollal", zombi pártkatonával és ellendrukkerrel találkoztunk. A mi megoldásunk sokkal egyszerűbb: nem vitatkozunk, nem győzködünk, egyszerűen kitiltjuk. Sem a vitának, sem pedig a meggyőzésnek nincs értelme. Nekik nem az a dolguk, hogy hagyják magukat meggyőzni. Ezt mi tiszteletben tartjuk, így mehetnek máshova! Ennyi! szerk.)

Most ebben az írásban egy másik utat választok. A tetteik lehetséges okára próbálok rámutatni.

1. Legkézenfekvőbb, hogy némelyiküket küldték (bértollnok), a többi, pedig a jó móka, vagy jobb híján ezen a módon kivitelezett önmegvalósítás kedvéért, mint hű szolga követték.

Láttunk erre már bőven példát. Velem ez először akkor történt meg, amikor éhségsztrájkot szerveztünk Hazaáruló Kövér László házához. Majd folytatódott az Orbános éhségsztrájknál, és amikor a bankokat, monetáris nácikat (bankárok, pénzügyi tömeggyilkosok divatos elnevezése) úgy figuráztuk ki nagyon sok ember tetszését kivívva, hogy nem lehetett ellene jogilag fellépni.

Most, hogy formálódik valami közös, valami több úton való egy irányba haladás, valami, amivel az időpontot is nagyon jól eltaláltuk, valami olyan, amit valóban a megoldásért tenni akarók szerveznek, valami olyan, ami sok ember fantáziáját is megmozgatja, valami olyan, ami megtiltani sem lehet… – utolsó esélyként bedobták a bérmegosztókat, bérrettegőket, bértényferdítőket. Természetesen ez csak egy lehetséges ok. Nézzük meg, mi lehet még.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 

2. Lehet, hogy Ők csupán csak irigyek. Természetesen nem elfogadható, ha valaki csupán a saját félelmei, haszonlesése, kényelme, gátlásai miatt nem vesz részt rendezvényeken, és közben nyilvánosan ócsárol másokat.
Szerintem a helyes cselekvés egyet nem értés esetén, ha nem veszek részt a rendezvényen. Esetleg a szervezőnek, vagy szűkebb körben lemondom a véleményemet. Ha pedig már annyira nem értek egyet, akkor csinálok jobbat, vagy mást, esetleg ellentüntetek. Utóbbi kettőhöz azért ki kell lépni a kényelmi zónából, el kell szakadni a billentyűzettől.
De lehúzni másokat azért, hogy az Ő nemcselekvésük jobb színben tűnjön fel, szerintem szánalmas.

FONTOS KÉRDÉS A DEVIZAKÁROSULTAKHOZ: Te aktív szerepet vállalnál, és tevőlegesen részt vennél a devizakárosultak esetlegesen megszerveződő országos mozgalmában?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...

3. Az is lehet, hogy sem nem beépítettek, sem nem irigyek, hanem csak a sors volt kegyetlen velük. Már nem bírják ép ésszel elviselni mindazt a kifosztást, megszégyenítést, amit jutott nekik. Cselekedni pedig gyávák. Másokra várnak, tömeget akarnak, csak irányítani szeretnének… Megint csak nem elfogadható, de talán néhányakban sajnálatot azért tud ébreszteni egy ilyen okból véghezvitt mocskolódás.

Természetesen ezeket – bármi is legyen az ok – nem kell elfogadni. Leginkább azért nem, mert ebben az esetben is egy nagyon szűk hangos kisebbség akarja akaratát, véleményét a csendesebb többségre erőltetni. Verbális megfélemlítéssel akarják visszatartani a cselekvőket.
Azt sugallják, hogy:
„Vigyázz, ha többet akarsz tenni a megfélemült átlagnál, akkor majd Téged is megmocskolunk, mint a Radikálisékat, vagy a NeFizess bohócokat!”

„Legyél csak pont olyan, mint mi, akik csak dumálunk! Akkor nem lesz bajod, de megnyugtathatod a lelkedet, hogy cselekedtél!”

„Állj be közénk! Te is mocskolódj! Látod a többiek – kevés kivétellel – úgysem mernek fellépni ellenünk! Mi népszerűek vagyunk. Nekünk könnyebb, mert bírálni könnyebb, mint cselekedni.”

NEM, ezt nem szabad hagyni! Ennek véget kell vetni. Minél előbb, annál kisebb kárt okoznak. A többség egyenkénti, és közös fellépésével meg kell akadályozni, hogy egy hangos kisebbség uralkodjon, terrorban tartson békésen cselekvő, és valóban cselekvő embereket.
Állj ki magadért, és az ilyen kicsiben kezdődő diktatórikus fellépések ellen is tegyél Te magad is. Ne hagyd, hogy megfélemlítsenek! Tekintsd próbának, gyakorlásnak, hiszen minden ellenálló egyszer odakerül, hogy a valódi ellenségekkel kell majd szembenéznie, szembeszállnia.
Légy bátor, Légy határozott, légy cselekvő.

Eseményoldal, ahová az ellendrukkerek a támadásaikat összpontosították: https://www.facebook.com/events/468715936608852/

Tisztelettel: Póka László Nem adom a házamat mozgalom  0630-931-9802  [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM