“DEVIZA”-ÁTVERÉS. MI A MEGOLDÁS?

"DEVIZA"-ÁTVERÉS. MI A MEGOLDÁS?


Bertha Szilvia – Devizahitel-ügyben a Kúria a törvényalkotó?

Nem.
A bankokat, a politikát nem arról kell meggyőzni, hogy az úgynevezett deviza alapú hitelezés tisztességtelen ÉS törvénytelen volt. Akik az ügy szempontjából számítanak, azok ezt pontosan tudják.

Nem véltelen, hogy bármilyen jogorvoslati utat találjanak is a károsultak, arra előbb-utóbb születik egy jogegységi határozat, egy állásfoglalás, valami, ami a vonatkozó jogot elképesztően kifacsarva értelmezi, de onnantól a bíróknak és ügyvédeknek az eredeti jogszabály helyett már elég erre az új állásfoglalásra hivatkozni a perekben, és ezzel mossák le a veszélyessé vált jogi érveket.

Hogy mi lenne a megoldás?

 

Ha van egyáltalán, az a nem fizetés. Tömegek nem fizetése. Akkora tömegé, amelytől a befolyó pénzek elmaradása már erőteljesen érezteti a hatását a bankok mindennapjaiban. Tudatosan, szándékosan. Kockázat? Persze, van. Mindig van.

De, az igazságtartalma miatt mára közhelyessé vált összefogás nélkül az önzése és félelmei mentén atomizált magyar társadalom következő 20-30 éve arról fog szólni, hogy a szűken vett megélhetésén túl minden pénzét elveszik tőle, hogy a család törlesszen, törlesszen, törlesszen. Valami olyat, amit sosem kapott meg. 
Rabszolgaság.
Ezt a Jobbik ígérte (még a választások előtt). Tudjuk: Azóta a többi párttal együtt megszavazták a piaci alapú forintosítást, és nem védték meg a családokat sem a kilakoltatástól…

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ 
Szólj hozzá

Hozzászólás