“DEVIZA”-ÁTVERÉS. MI A MEGOLDÁS?

"DEVIZA"-ÁTVERÉS. MI A MEGOLDÁS?

"DEVIZA"-ÁTVERÉS. MI A MEGOLDÁS?


[good_old_share]

Bertha Szilvia – Devizahitel-ügyben a Kúria a törvényalkotó?

Nem.
A bankokat, a politikát nem arról kell meggyőzni, hogy az úgynevezett deviza alapú hitelezés tisztességtelen ÉS törvénytelen volt. Akik az ügy szempontjából számítanak, azok ezt pontosan tudják.

Nem véltelen, hogy bármilyen jogorvoslati utat találjanak is a károsultak, arra előbb-utóbb születik egy jogegységi határozat, egy állásfoglalás, valami, ami a vonatkozó jogot elképesztően kifacsarva értelmezi, de onnantól a bíróknak és ügyvédeknek az eredeti jogszabály helyett már elég erre az új állásfoglalásra hivatkozni a perekben, és ezzel mossák le a veszélyessé vált jogi érveket.

Hogy mi lenne a megoldás?

 

Ha van egyáltalán, az a nem fizetés. Tömegek nem fizetése. Akkora tömegé, amelytől a befolyó pénzek elmaradása már erőteljesen érezteti a hatását a bankok mindennapjaiban. Tudatosan, szándékosan. Kockázat? Persze, van. Mindig van.

De, az igazságtartalma miatt mára közhelyessé vált összefogás nélkül az önzése és félelmei mentén atomizált magyar társadalom következő 20-30 éve arról fog szólni, hogy a szűken vett megélhetésén túl minden pénzét elveszik tőle, hogy a család törlesszen, törlesszen, törlesszen. Valami olyat, amit sosem kapott meg. 
Rabszolgaság.
Ezt a Jobbik ígérte (még a választások előtt). Tudjuk: Azóta a többi párttal együtt megszavazták a piaci alapú forintosítást, és nem védték meg a családokat sem a kilakoltatástól…

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ [apss_share]
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM