CSÁNYI: AZ OTP “DEVIZAHITEL” ÜGYBEN LUXEMBURGIG IS ELMEGY

CSÁNYI: AZ OTP "DEVIZAHITEL" ÜGYBEN LUXEMBURGIG IS ELMEGY.

Csányi: Az OTP Luxembourgig is elmegy a devizahiteles ügyben

 

Az OTP ismét beadta kereseteit a Fővárosi Törvényszékre a devizahiteles szerződések ügyében – mondta Csányi Sándor elnök-vezérigazgató, aki szerint tisztességtelen dolog menet közben változtatni a játékszabályokon. Az új ügyben kérik, hogy a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz és az EU Bíróságához, sőt ezt készek ők maguk is megtenni.

CSÁNYI: AZ OTP "DEVIZAHITEL" ÜGYBEN LUXEMBURGIG IS ELMEGY

Az OTP csoport cégei ismét beadták a Fővárosi Törvényszékre kereseteiket, amelyekben többek között azt kérik, hogy a bíróság forduljon az Alkotmánybírósághoz és az Európai Unió Bíróságához a Kúria döntését törvényesítő devizahiteles törvény miatt – mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója hétfőn.

A Fővárosi Törvényszék augusztus végén különböző formai okokból elutasította az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a Merkantil Bank és az OTP Ingatlanlízing kereseteit. Csányi Sándor jelezte: ezek a formai okok nem voltak pontosan meghatározva, ami álláspontja szerint szintén tisztességtelen volt.

loading...

Az elnök-vezérigazgató elmondta: az OTP Bank a perrel érintett teljes szerződésállományáról, körülbelül 120-130 ezer szerződésről próbálja majd bebizonyítani a Fővárosi Törvényszéken, hogy az abban foglalt feltételek tisztességesek voltak.

Tisztességtelen volt menet közben módosítani a játékszabályokon

Csányi Sándor arra a kérdésre, hogy mit vár az OTP kontra magyar állam devizahiteles tárgyalásokon az eddigi törvényszéki döntések tükrében, kifejtette: az OTP a mindenkori jogszabályoknak megfelelően járt el, és ha e szerint vizsgálják a bank és az ügyfelek között kötött szerződéseket, akkor “nem találhatnak kifogást”.

Más kérdés, hogy a Kúria döntése olyan feltételeket támasztott utólag ezekkel a szerződésekkel szemben, amelyek korábban nem voltak ismertek, ennek következtében pedig nem is voltak betarthatóak – fűzte hozzá. Csányi Sándor szerint tisztességtelen utólag előírni olyan feltételeknek való megfelelést, amelyek korábban nem voltak ismertek.

Csányi Sándor elmondta, hogy kereseti kérelmükben javasolták a Fővárosi Törvényszéknek, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz és a luxembourgi székhelyű Európai Unió Bíróságához, sőt ha az OTP számára kedvezőtlen ítélet születik, “akkor mi magunk is próbálunk ezekhez a fórumokhoz fordulni”. – HVG

loading...
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
BEZÁRJA VIDÉKI FIÓKJAIT A CITIBANK!
BEZÁRJA VIDÉKI FIÓKJAIT A CITIBANK

Bezárja vidéki fiókjait a Citibank   Egy kivételével bezárja valamennyi vidéki bankfiókját a Citibank - tudta meg a Pénzcentrum.  ...

HOGYAN FORINTOSÍTSUK A FORINTOT? - AVAGY FÁBÓL VASKARIKA.
HOGYAN FORINTOSÍTSUK A FORINTOT? – AVAGY FÁBÓL VASKARIKA

HOGYAN FORINTOSÍTSUK A FORINTOT? - AVAGY FÁBÓL VASKARIKA   Mesteri bankmentés - csak ki ne derüljön, hogy a devizahitel nem...

Close