BUKNI FOGNAK A “DEVIZA”-HITELEK?

BUKNI FOGNAK A "DEVIZA"-HITELEK?

BUKNI FOGNAK A "DEVIZA"-HITELEK?

[good_old_share]


Az igazságra előbb vagy utóbb fény derül…
Itt az ideje, hogy az igazságszolgáltatás végre a valós tények, és az igazság alapján hozzon döntéseket. Annak is eljött az ideje, hogy a Magyar parlament ne a bankok, hanem a saját (bankok által átvert) népe érdekeit tartsa szem előtt és ennek megfelelően hozza a törvényeket is!Devizahitel: tudták a bankok, hogy baj lesz?

Kipakolt egy korábbi pénzintézeti dolgozó a devizahitelezésről- számolt be a Blikk.

Ezek szerint a bankoknál tudták jól, hogy az ügyfelek nagyon rosszul fognak járni, ennek ellenére mindent elkövettek, hogy minél több devizahitel-szerződést kössenek, a dolgozóikat pedig ugyanakkor lebeszélték arról, hogy svájci frankban adósodjanak el. Mindez a Blikk birtokába került bírósági jegyzőkönyvből derül ki, ahol tanúként hallgatták meg a volt bankost.

"Amikor még a banknál dolgoztam, jött a jelzés, hogy kössünk minél több devizahiteles szerződést, mert emelkedni fog a svájci frank árfolyama, és most még kedvezően tudjuk azt adni" – vallotta a volt ügyintéző, aki elmondta, hogy nagyon sok ügyfélnek éppen belefért a jövedelmi keretébe a devizahitel, és látszott, hogy ha a forint romlása miatt emelkedik a törlesztőrészlet, akkor nem fogja tudni fizetni a hitelét.Őt magát viszont a főnöke beszélte le, hogy az akkor sokkal kedvezőbbnek tűnő devizahitelt válassza a drága forinthitel helyett.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

"2005-ben nekem is kellett hitelt felvenni. Svájci frankos hitelben 19 ezer forint lett volna a havi törlesztés, a forinthitelnél pedig 38 ezer. Azért döntöttem a forinthitel mellett, mert a munkámnál fogva beleláttam a devizahitel kockázataiba és az akkori főnököm is azt mondta, hogy a magyar gazdaság állapotát látva inkább a forinthitelt vegyem fel, mert az nem fog emelkedni" – mondta a bíróság előtt a tanú, aki ezért az akkor kétszer drágább forinthitelt választotta.

Ezután érthetően nem tudta jó szívvel ajánlani az ügyfeleknek a devizahiteleket, pedig a vezetőségnek az volt az elvárása, így később kirúgták.

A devizahiteles perek specialistája, Czirmes György ügyvéd lapunknak azt mondta, hogy tanúvallomás bizonyítja, hogy a bankok a devizahitel-szerződés megkötésekor már tudhatták, hogy a forint árfolyama az adósok hátrányára jelentősen gyengülni fog.

"Ha tudták, akkor ezt a jogszabályok szerint a pénzintézeteknek közölniük kellett volna minden adóssal. Ez a szerződés olyan lényeges pontja lett volna, aminek elmaradása vagy meg nem történtté vagy pedig semmissé teszi a megállapodást" – mondta a Blikknek az ügyvéd, aki szerint mindez összességében azt jelentené, hogy az árfolyamveszteséget visszakövetelhetik az ügyfelek a bíróságon.Ez alapján egy átlagos devizahiteles milliókat kaphat vissza a bankjától, ha a bíróság neki ad igazat, illetve, akinek árverezés alatt van a háza, kérheti a végrehajtás megszüntetését.

Sokezer család fizetett a gyenge forint miatt.

Minden elszámoltatás dacára a bankok eddig megúszták, hogy a leghúsbavágóbb tételből, az árfolyamkockázatból nekik is részt kelljen vállalniuk. A devizahiteleket végül 2014 végén forintosították, a 256 forintos svájci frank árfolyamon, míg az adósok többsége 150-160 forint körül vette fel a hitelét. Forrás.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM