BUKNI FOGNAK A “DEVIZA”-HITELEK?

BUKNI FOGNAK A "DEVIZA"-HITELEK?

BUKNI FOGNAK A "DEVIZA"-HITELEK?

[good_old_share]


Az igazságra előbb vagy utóbb fény derül…
Itt az ideje, hogy az igazságszolgáltatás végre a valós tények, és az igazság alapján hozzon döntéseket. Annak is eljött az ideje, hogy a Magyar parlament ne a bankok, hanem a saját (bankok által átvert) népe érdekeit tartsa szem előtt és ennek megfelelően hozza a törvényeket is!Devizahitel: tudták a bankok, hogy baj lesz?

loading...

Kipakolt egy korábbi pénzintézeti dolgozó a devizahitelezésről- számolt be a Blikk.

Ezek szerint a bankoknál tudták jól, hogy az ügyfelek nagyon rosszul fognak járni, ennek ellenére mindent elkövettek, hogy minél több devizahitel-szerződést kössenek, a dolgozóikat pedig ugyanakkor lebeszélték arról, hogy svájci frankban adósodjanak el. Mindez a Blikk birtokába került bírósági jegyzőkönyvből derül ki, ahol tanúként hallgatták meg a volt bankost.

"Amikor még a banknál dolgoztam, jött a jelzés, hogy kössünk minél több devizahiteles szerződést, mert emelkedni fog a svájci frank árfolyama, és most még kedvezően tudjuk azt adni" – vallotta a volt ügyintéző, aki elmondta, hogy nagyon sok ügyfélnek éppen belefért a jövedelmi keretébe a devizahitel, és látszott, hogy ha a forint romlása miatt emelkedik a törlesztőrészlet, akkor nem fogja tudni fizetni a hitelét.Őt magát viszont a főnöke beszélte le, hogy az akkor sokkal kedvezőbbnek tűnő devizahitelt válassza a drága forinthitel helyett.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

"2005-ben nekem is kellett hitelt felvenni. Svájci frankos hitelben 19 ezer forint lett volna a havi törlesztés, a forinthitelnél pedig 38 ezer. Azért döntöttem a forinthitel mellett, mert a munkámnál fogva beleláttam a devizahitel kockázataiba és az akkori főnököm is azt mondta, hogy a magyar gazdaság állapotát látva inkább a forinthitelt vegyem fel, mert az nem fog emelkedni" – mondta a bíróság előtt a tanú, aki ezért az akkor kétszer drágább forinthitelt választotta.

loading...

Ezután érthetően nem tudta jó szívvel ajánlani az ügyfeleknek a devizahiteleket, pedig a vezetőségnek az volt az elvárása, így később kirúgták.

A devizahiteles perek specialistája, Czirmes György ügyvéd lapunknak azt mondta, hogy tanúvallomás bizonyítja, hogy a bankok a devizahitel-szerződés megkötésekor már tudhatták, hogy a forint árfolyama az adósok hátrányára jelentősen gyengülni fog.

"Ha tudták, akkor ezt a jogszabályok szerint a pénzintézeteknek közölniük kellett volna minden adóssal. Ez a szerződés olyan lényeges pontja lett volna, aminek elmaradása vagy meg nem történtté vagy pedig semmissé teszi a megállapodást" – mondta a Blikknek az ügyvéd, aki szerint mindez összességében azt jelentené, hogy az árfolyamveszteséget visszakövetelhetik az ügyfelek a bíróságon.Ez alapján egy átlagos devizahiteles milliókat kaphat vissza a bankjától, ha a bíróság neki ad igazat, illetve, akinek árverezés alatt van a háza, kérheti a végrehajtás megszüntetését.

Sokezer család fizetett a gyenge forint miatt.

Minden elszámoltatás dacára a bankok eddig megúszták, hogy a leghúsbavágóbb tételből, az árfolyamkockázatból nekik is részt kelljen vállalniuk. A devizahiteleket végül 2014 végén forintosították, a 256 forintos svájci frank árfolyamon, míg az adósok többsége 150-160 forint körül vette fel a hitelét. Forrás.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A DEVIZAKÁROSULTAK SEM ALSZANAK!
A DEVIZAKÁROSULTAK SEM ALSZANAK!

A DEVIZAKÁROSULTAK SEM ALSZANAK! [good_old_share] BUÉK A BANKOKNAK ÉS A JOGÁSZAIKNAK IS! Ezek a "deviza"-károsultak....mindig kitalálnak valamit: Rudolf Golyó -...

A MAGYAR ÁLLAM BEDARÁLTATJA A "DEVIZA"-KÁROSULTAKAT?
A MAGYAR ÁLLAM BEDARÁLTATJA A “DEVIZA”-KÁROSULTAKAT?

A MAGYAR ÁLLAM BEDARÁLTATJA A "DEVIZA"-KÁROSULTAKAT? [good_old_share] Nem elég az, hogy a bankok tisztességtelenek voltak a „deviza”-károsultakkal, most még tömeges...

Close