EGYRE AKTÍVABBAK A DEVIZAKÁROSULTAK.

EGYRE AKTÍVABBAK A DEVIZAKÁROSULTAK.

EGYRE AKTÍVABBAK A DEVIZAKÁROSULTAK.

[apss_share]

Egyre aktívabbak, és miért nem elégedettek?


FIGYELEM! A „devizakárosultak” aláírásgyűjtésével kapcsolatban fontos megjegyzés az oldal alján!
Az elmúlt napokban határozottan nagyobb aktivitást mutatnak a devizahitelesek. Tüntetők várták Orbán Viktort Szegeden, a jogász-bankár bálra is fütty és dudaszó közepette mentek be a bálozók Póka Laciéknak köszönhetően, Falus Zsolt tárgyalásán százak voltak a Markó utcában… és sorolhatnám.

Mi a probléma? Történt valami új? Tette fel a kérdést a muon.hu.

Miért nem elégedettek a devizahitelesek?

 

Nagyjából 60.000 devizahiteles per indult hazánkban, jelenleg még közel 20.000 per döntésre vár a bíróságokon, a Kúriának is ott van még 200 felülvizsgálati kérelem és sorra érkeznek a beadványok az Európai Bíróságra.

Pár hete okozott a médiában is botrányt, hogy a bírói vezetés eldöntötte, hogy a devizahiteles pereket „kilövik”, a törvénysértés miatt semmis szerződéseket „meggyógyítják”. Ez azt jelenti, hogy utólag írják bele a szerződésekbe, kölcsön összegét, a kamatlábat, a havi törlesztő részletet, THM-et, bármit, amit tartalmazni kell az előírások szerint egy kölcsönszerződésnek, azonban a bankok félrevezetései miatt hiányoznak az aláírt szerződésekből.
A megbabrált szerződések természetesen maradnak deviza elszámolásúak. Mindez előnyös a bankoknak és hátrányos a becsapott és megtévesztett embereknek.

A kölcsönszerződés során a bankok félrevezető tájékoztatást adtak az évek múlva várható árfolyammal kapcsolatban is. Az mondták, hogy hosszú távon a devizahitel biztonságos, ha lesz is némi, 10-15%-os forintgyengülés, az a futamidő végéig ki fog egyenlítődni. A félrevezetés miatt a szerződések teljes mértékben semmisek lehetnek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ebben a helyzetben adnák be a pernyertes adósoknak a főbírók a „kegyelemdöfést”. Előírnának egy piaci kamatozású forintkölcsönös elszámolást. Olyan forintkölcsönné alakítanák át a szerződést, amilyent a legtöbb család esetében fel sem vettek volna, mivel az ilyen kölcsön törlesztő részlete olyan magas, ami megfizethetetlen az első hónaptól kezdve.

Így hiába is nyer jogerősen a kifosztott adós, szinte semmivel sem kerül kedvezőbb helyzetbe. A bírók most is megkívánják menteni a bankokat, úgy mint az elmúlt években a jogegységi határozatokkal és a devizahiteles törvényekkel.

loading…


Már bizonyítást nyert, hogy a bankok tudták a szerződéskötések idején a várható forintgyengülést, azt is tudták, hogy 2001 és 2008 között a forint felülértékeltté vált, kevésbé romlott, mint előszámolások szerint alakulnia kellett volna.

A civilek egyeztetni szerettek volna ezekről a kérdésekről a Kúriával, a minisztériumokkal, az MNB-vel, azonban senki sem akart a Hatalom részéről részt venni egy devizahiteles konferencián. Az elkészült szakmai anyagot a Kúria még csak meg sem akarja nézni.

A civilek tehát növelték az aktivitásukat és aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a Hatalom képviselőit tárgyaló asztalhoz ültessék.

NCK megjegyzés: A szervező az eredeti aláírásgyűjtést a peticiok.com-on indította. Az NCK nem támogatja peticiok.com-on történő aláírásgyűjtést. (az indokainkat nem kívánjuk nyilvánosságra hozni, de mindenki sejtheti). Amennyiben a szervező igényli, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és az NCK segítséget fog nyújtani az online aláírásgyűjtésben.

loading…Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM