EGYRE AKTÍVABBAK A DEVIZAKÁROSULTAK.

EGYRE AKTÍVABBAK A DEVIZAKÁROSULTAK.
loading...

EGYRE AKTÍVABBAK A DEVIZAKÁROSULTAK.

[apss_share]

Egyre aktívabbak, és miért nem elégedettek?


FIGYELEM! A „devizakárosultak” aláírásgyűjtésével kapcsolatban fontos megjegyzés az oldal alján!
Az elmúlt napokban határozottan nagyobb aktivitást mutatnak a devizahitelesek. Tüntetők várták Orbán Viktort Szegeden, a jogász-bankár bálra is fütty és dudaszó közepette mentek be a bálozók Póka Laciéknak köszönhetően, Falus Zsolt tárgyalásán százak voltak a Markó utcában… és sorolhatnám.

Mi a probléma? Történt valami új? Tette fel a kérdést a muon.hu.

loading...

Miért nem elégedettek a devizahitelesek?

 

Nagyjából 60.000 devizahiteles per indult hazánkban, jelenleg még közel 20.000 per döntésre vár a bíróságokon, a Kúriának is ott van még 200 felülvizsgálati kérelem és sorra érkeznek a beadványok az Európai Bíróságra.

Pár hete okozott a médiában is botrányt, hogy a bírói vezetés eldöntötte, hogy a devizahiteles pereket „kilövik”, a törvénysértés miatt semmis szerződéseket „meggyógyítják”. Ez azt jelenti, hogy utólag írják bele a szerződésekbe, kölcsön összegét, a kamatlábat, a havi törlesztő részletet, THM-et, bármit, amit tartalmazni kell az előírások szerint egy kölcsönszerződésnek, azonban a bankok félrevezetései miatt hiányoznak az aláírt szerződésekből.
A megbabrált szerződések természetesen maradnak deviza elszámolásúak. Mindez előnyös a bankoknak és hátrányos a becsapott és megtévesztett embereknek.

A kölcsönszerződés során a bankok félrevezető tájékoztatást adtak az évek múlva várható árfolyammal kapcsolatban is. Az mondták, hogy hosszú távon a devizahitel biztonságos, ha lesz is némi, 10-15%-os forintgyengülés, az a futamidő végéig ki fog egyenlítődni. A félrevezetés miatt a szerződések teljes mértékben semmisek lehetnek.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Ebben a helyzetben adnák be a pernyertes adósoknak a főbírók a „kegyelemdöfést”. Előírnának egy piaci kamatozású forintkölcsönös elszámolást. Olyan forintkölcsönné alakítanák át a szerződést, amilyent a legtöbb család esetében fel sem vettek volna, mivel az ilyen kölcsön törlesztő részlete olyan magas, ami megfizethetetlen az első hónaptól kezdve.

Így hiába is nyer jogerősen a kifosztott adós, szinte semmivel sem kerül kedvezőbb helyzetbe. A bírók most is megkívánják menteni a bankokat, úgy mint az elmúlt években a jogegységi határozatokkal és a devizahiteles törvényekkel.

loading…


Már bizonyítást nyert, hogy a bankok tudták a szerződéskötések idején a várható forintgyengülést, azt is tudták, hogy 2001 és 2008 között a forint felülértékeltté vált, kevésbé romlott, mint előszámolások szerint alakulnia kellett volna.

A civilek egyeztetni szerettek volna ezekről a kérdésekről a Kúriával, a minisztériumokkal, az MNB-vel, azonban senki sem akart a Hatalom részéről részt venni egy devizahiteles konferencián. Az elkészült szakmai anyagot a Kúria még csak meg sem akarja nézni.

A civilek tehát növelték az aktivitásukat és aláírásgyűjtést kezdeményeztek, hogy a Hatalom képviselőit tárgyaló asztalhoz ültessék.

NCK megjegyzés: A szervező az eredeti aláírásgyűjtést a peticiok.com-on indította. Az NCK nem támogatja peticiok.com-on történő aláírásgyűjtést. (az indokainkat nem kívánjuk nyilvánosságra hozni, de mindenki sejtheti). Amennyiben a szervező igényli, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot és az NCK segítséget fog nyújtani az online aláírásgyűjtésben.

loading…Read previous post:
AMIKOR A BANK JOGÁSZA BUKTATJA LE A SAJÁT BANKJÁT.
AMIKOR A BANK JOGÁSZA BUKTATJA LE A SAJÁT BANKJÁT

AMIKOR A BANK JOGÁSZA BUKTATJA LE A SAJÁT BANKJÁT. [good_old_share] Hát…ezt is megértük! Ez történik akkor, ha a bankok kétségbeesve...

A PÉNZINTÉZET HÁBORÚT INDÍTOTT A MAGYAR EMBER ELLEN.
A PÉNZINTÉZET HÁBORÚT INDÍTOTT A MAGYAR EMBER ELLEN.

A PÉNZINTÉZET HÁBORÚT INDÍTOTT A MAGYAR EMBER ELLEN. [good_old_share] Hogyan jutott egy bank 2,5 millió Ft-ért egy 154 millió Ft-ra...

Close