BEJELENTÉS: MÉGIS TISZTESSÉGTELEN LEHET AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT ÁTHÁRÍTÁSA!

BEJELENTÉS: MÉGIS TISZTESSÉGTELEN LEHET AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT ÁTHÁRÍTÁSA!

BEJELENTÉS: MÉGIS TISZTESSÉGTELEN LEHET AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT ÁTHÁRÍTÁSA!

[good_old_share]


Új esélyt kaphatnak a hazai „deviza”-károsultak! Olvasd végig, értelmezd, osztd meg!A banki tisztességtelenség sajnos nem új keletű hazánkban. Mint arról korábban már beszámoltunk a bankok 734 milliárd forintot vontak el a "deviza"-károsult családoktól szervezetten, folytatólagosan. Ezzel az összeggel a családok mellett értelemszerűen a nemzetgazdaságot is megkárosították.

Az MNB összegzése szerint hazánkban a bankok által tisztességtelenül felszámított összeg 734 milliárd forint volt. A forintosítás során az elszámolásban 1,9 millió szerződés volt érintett. Egy átlagos jelzáloghiteles esetében 718 ezer forint volt a tisztességtelenül felszámított összeg.

Most pedig az árfolyamkockázat ügyfélre hárítása esetében derülhet ki hasonló eredmény!

 

Több hírportál, köztük az Énpénzem.Hu is beszámolt arról, hogy teljesen új irányt szabhat a devizahiteles pereknek az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka, aki szerint vizsgálható, hogy az árfolyamkockázatról megfelelően tájékoztattak-e, és ha nem, tisztességtelen lehet a kockázat teljes áthárítása az ügyfelekre, így az nem kötelezi őket.Ez egyelőre csak egy vélemény, de nagy hatása lehet, kommentál az Azénpénzem.hu.

Jevgenyíj Tancsev indítványa szerint vizsgálhatja nemzeti bíróság a devizahitelek árfolyamkockázatát a kölcsönt felvevőre terhelő, jogszabályban rögzített feltétel tisztességtelenségét, ha a szerződésben nem fogalmaztak világosan és érthetően. Ha emiatt a feltétel tisztességtelen, akkor nem kötelezi a fogyasztót.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Márpedig ez merőben új megközelítés a magyar bírósági gyakorlathoz képest.

 

A 2014-es devizahiteles törvények (ezek rendelkeztek az elszámoltatásról és a forintosításról is) ugyanis a kölcsönt felvevőre hárították az árfolyamkockázatot, és ettől kezdve törvényen alapultak a szerződések, tehát a tisztességtelenség kérdése nem volt vizsgálható.

loading...
loading…


Ne feledjük, hogy korábban erre Dr. Léhmann György is számos alkalommal felhívta a devizakárosultak figyelmét, és hozzátette: ANNAK IS ELJÖHET AZ IDEJE, HOGY KÁRTÉRÍTÉS MIATT FORDULUNK A BÍRÓSÁGHOZ.

És most jön egy nagyon lényeges tény: Arról se felejtkezzünk meg, hogy mit is mondott ki korábban a hazai Kúria?

 

"Ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen."

Ettől ijedtek meg a bankársímogató politikusaink, és gyorsan megalkották, majd egységesen megszavazták a 2014-es devizahiteles bankmentő törvényeket!

Árfolyamkockázat: Egy jóval korábbi videófelvétel is erről tanúskodik: (a videó után a cikk folytatódik)!Hamarosan ismét közzéteszünk egy cikket, amely bizonyítja, hogy a hazánkban működő nagyrészt idegen érdekeltségű bankok nem tájékoztatták (pld. a valós árfolyamkockázatról sem) az ügyfeleiket!

Előbb, vagy utóbb csak kiderül az igazság!

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...