BEJELENTÉS: MÉGIS TISZTESSÉGTELEN LEHET AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT ÁTHÁRÍTÁSA!

BEJELENTÉS: MÉGIS TISZTESSÉGTELEN LEHET AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT ÁTHÁRÍTÁSA!

BEJELENTÉS: MÉGIS TISZTESSÉGTELEN LEHET AZ ÁRFOLYAMKOCKÁZAT ÁTHÁRÍTÁSA!

[good_old_share]


Új esélyt kaphatnak a hazai „deviza”-károsultak! Olvasd végig, értelmezd, osztd meg!A banki tisztességtelenség sajnos nem új keletű hazánkban. Mint arról korábban már beszámoltunk a bankok 734 milliárd forintot vontak el a "deviza"-károsult családoktól szervezetten, folytatólagosan. Ezzel az összeggel a családok mellett értelemszerűen a nemzetgazdaságot is megkárosították.

Az MNB összegzése szerint hazánkban a bankok által tisztességtelenül felszámított összeg 734 milliárd forint volt. A forintosítás során az elszámolásban 1,9 millió szerződés volt érintett. Egy átlagos jelzáloghiteles esetében 718 ezer forint volt a tisztességtelenül felszámított összeg.

Most pedig az árfolyamkockázat ügyfélre hárítása esetében derülhet ki hasonló eredmény!

 

Több hírportál, köztük az Énpénzem.Hu is beszámolt arról, hogy teljesen új irányt szabhat a devizahiteles pereknek az Európai Unió Bíróságának főtanácsnoka, aki szerint vizsgálható, hogy az árfolyamkockázatról megfelelően tájékoztattak-e, és ha nem, tisztességtelen lehet a kockázat teljes áthárítása az ügyfelekre, így az nem kötelezi őket.Ez egyelőre csak egy vélemény, de nagy hatása lehet, kommentál az Azénpénzem.hu.

Jevgenyíj Tancsev indítványa szerint vizsgálhatja nemzeti bíróság a devizahitelek árfolyamkockázatát a kölcsönt felvevőre terhelő, jogszabályban rögzített feltétel tisztességtelenségét, ha a szerződésben nem fogalmaztak világosan és érthetően. Ha emiatt a feltétel tisztességtelen, akkor nem kötelezi a fogyasztót.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Márpedig ez merőben új megközelítés a magyar bírósági gyakorlathoz képest.

 

A 2014-es devizahiteles törvények (ezek rendelkeztek az elszámoltatásról és a forintosításról is) ugyanis a kölcsönt felvevőre hárították az árfolyamkockázatot, és ettől kezdve törvényen alapultak a szerződések, tehát a tisztességtelenség kérdése nem volt vizsgálható.

loading…


Ne feledjük, hogy korábban erre Dr. Léhmann György is számos alkalommal felhívta a devizakárosultak figyelmét, és hozzátette: ANNAK IS ELJÖHET AZ IDEJE, HOGY KÁRTÉRÍTÉS MIATT FORDULUNK A BÍRÓSÁGHOZ.

És most jön egy nagyon lényeges tény: Arról se felejtkezzünk meg, hogy mit is mondott ki korábban a hazai Kúria?

 

"Ha a pénzügyi intézménytől kapott nem megfelelő tájékoztatás vagy a tájékoztatás elmaradása folytán a fogyasztó alappal gondolhatta úgy, hogy az árfolyamkockázat nem valós, vagy az őt csak korlátozott mértékben terheli, a szerződésnek az árfolyamkockázatra vonatkozó rendelkezése tisztességtelen, aminek következtében a szerződés részlegesen, vagy teljesen érvénytelen."

Ettől ijedtek meg a bankársímogató politikusaink, és gyorsan megalkották, majd egységesen megszavazták a 2014-es devizahiteles bankmentő törvényeket!

Árfolyamkockázat: Egy jóval korábbi videófelvétel is erről tanúskodik: (a videó után a cikk folytatódik)!Hamarosan ismét közzéteszünk egy cikket, amely bizonyítja, hogy a hazánkban működő nagyrészt idegen érdekeltségű bankok nem tájékoztatták (pld. a valós árfolyamkockázatról sem) az ügyfeleiket!

Előbb, vagy utóbb csak kiderül az igazság!

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM