BEINDULNAK A BEHAJTÓK. MIT TEHETÜNK?

BEINDULNAK A BEHAJTÓK. MIT TEHETÜNK?

BEINDULNAK A BEHAJTÓK. MIT TEHETÜNK?

[good_old_share]


loading...

Az alábbi cikk az ATV oldalain jelent meg. A behajtók egyre aktívabbak, így egyre több átvert károsult családot fenyeget a kilakoltatás.

 
De mit tehetünk, ha megérkezik a MOKK-os levél? Elsősorban ellent kell mondani. A cikk végén megtalálod a linkeket!

 

A tavalyihoz hasonlóan várhatóan idén is félmilliónál több pénzbehajtást kezdeményeznek a hitelezők adósaik ellen – nyilatkozta a hétfői Magyar Időkben a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke.

Tóth Ádám elmondta: az eljárások nagyjából kétharmadát a közműcégek és a telekommunikációs társaságok kezdeményezték az idén is. Ezek mellett bőven akadnak parkolási büntetések és bliccelések miatt indult eljárások is.

Külön kitért a cégek közötti elszámolási vitákra. Míg szerinte a válság utáni időszakban eltűntek az efféle ügyek, mára megváltozott a helyzet, gyakoribbak lettek a kifizetetlen munkák miatt indított eljárások.

Furcsa módon a pénzbehajtások számának emelkedése megfelelő gazdasági viszonyok között a fellendülés jele is lehet – magyarázta a kamarai vezető.

 

Követelés ugyanis csak akkor van, ha a vállalkozások és a magánszemélyek szerződéseket kötnek, megrendeléseket adnak és kötelezettségeket vállalnak. Az ügyletek számának emelkedése pedig szükségképpen magával hozza a szerződésszegések számának növekedését is.

loading...
Míg 2015-ben nagyjából 460 ezer eljárás kezdődött, 2016-ban hatvanezerrel nőtt az ügyek száma, vagyis havonta átlagosan ötezerrel több igény futott be a közjegyzőkhöz.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Azért hozzájuk, mert a hitelezők a hivatalos személyektől kérhetik a követelés hatósági beszedésének megindításához szükséges fizetési meghagyás kiállítását. A részadatok alapján úgy fest – mondta a kamarai elnök -, hogy a lendület idén is kitart: az első öt hónap több mint kétszázezer új eljárást hozott.

És mit tehetünk, ha megérkezik a fizetési meghagyás? KATTINTS IDE, és KATTINTS IDE!, hogy megtudd.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
OTTHONVÉDŐK LEVELE A PARLAMENTI KÉPVISELŐKHÖZ.
OTTHONVÉDŐK LEVELE A PARLAMENTI KÉPVISELŐKHÖZ.

OTTHONVÉDŐK LEVELE A PARLAMENTI KÉPVISELŐKHÖZ. [good_old_share] Magyarország Országgyűlése részére! Magyarország Kormánya részére! Magyarország Országgyűlési képviselők részére! Budapest Tisztelt Megszólítottak! ÖNÖK...

PROFI MEGOLDÁS: LÉTRE NEM JÖTT, SEMMIS, RÉSZLEGESEN SEMMIS SZERZŐDÉS.
PROFI MEGOLDÁS: LÉTRE NEM JÖTT, SEMMIS, RÉSZLEGESEN SEMMIS SZERZŐDÉS.

PROFI MEGOLDÁS: LÉTRE NEM JÖTT, SEMMIS, RÉSZLEGESEN SEMMIS SZERZŐDÉS. [good_old_share] Amikor a bíró is dícséri a keresetet, az már tényleg...

Close