A BANKOK JOGTALAN KÖVETELÉSE.

A BANKOK JOGTALAN KÖVETELÉSE.

A BANKOK JOGTALAN KÖVETELÉSE.

[good_old_share]


A bankok bizonyíthatóan nem az MNB által rendeletben közzétett számítási móddal és nem a számviteli törvény alapelveit betartva számolták a kölcsönt és a forintosításkor így nem a helyes tőketartozást, hanem annál sokkal többet hoztak ki.
A tőkenövekmény nem a 256-os kötelező árfolyamnak, hanem a helytelen számításnak az eredménye.

A helytelen számítás alapján kiszámított tőkenövekmény jogtalan követelés és a reá eső kamatok úgyszintén.

A banki ügyfél azért nincs tisztában a helyes számítási móddal, mert a szerződése nem tartalmazza a helyes kölcsönszámítási módszert.

Ezen egyetlen oknál fogva is az 1/2016 PJE szerint érvényesen létre sem jött a szerződés!

Az 1/2016 PJE (2-) pontjára, melyben:

"2. A deviza alapú fogyasztási és lakossági kölcsönszerződés abban az esetben is megfelel a Hpt. 213. § (1) bekezdés e) pontja által előírtaknak, ha az írásba foglalt szerződés

– ideértve az annak a szerződéskötéskor részévé vált általános szerződési feltételeket is

– kiszámítható módon tartalmazza a törlesztő részletek számát, összegét és a törlesztési időpontokat.

A törlesztő részletek összege kiszámíthatónak tekintendő, ha a szerződés rögzíti legalább azokat az adatokat és azt a számítási módot, amelyek alapján a törlesztő részletek összege az átszámítás szerződésben rögzített későbbi időpontjában, ennek hiányában az egyes törlesztő részletek esedékességekor pontosan meghatározható."
A Kölcsönszerződések és tartozékai, mint ÁSZF és Kondíciós lista nem tartalmazzák a két devizanemű kölcsön számítási módját.

NCK gondolat. Szomorú, hogy 2017-ben még mindig ott tartunk, hogy az MNB által előírt metodikát egyes pénzintézetek figyelmen kívül hagyják, és ennek az újabb károkozó magatartásnak eddig semmiféle következménye nem volt. Úgy tűnik, hogy a fogyasztóvédelem ismét csődöt mondott.

A bank honlapján sem található a két devizanemű kölcsön számítási módja.

loading…


A kondíciós listában csak az egy devizanemű kölcsön annuitásos képlete található, amely alkalmatlan két devizanemű kölcsön törlesztőrészletének kiszámításához!

Dr.Budaházi János ügyvéd

2030. Érd. Mályva utca 14. Tel: 06-70-632-3583 Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472

H-CS 08:00-17:00-ig

Pénteken 08:00-15:00-ig. Ügyelfogadás kizárólag telefonos egyeztetés után lehetséges.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ [good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM