A BANKCSAPDA ÉRDEKVÉDELMI CIVIL SZERVEZET KÖZLEMÉNYE.

A BANKCSAPDA ÉRDEKVÉDELMI CIVIL SZERVEZET KÖZLEMÉNYE.

A BANKCSAPDA ÉRDEKVÉDELMI CIVIL SZERVEZET KÖZLEMÉNYE.

[good_old_share]


Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) – A kétszeres teljesítés veszélye fenyegeti azokat, akiknek az ingatlanán önálló zálogjogot alapítottak

 

Az Egyesület elnöke büntető feljelentést tett, elsősorban csalás miatt, mivel egy kölcsönszerződéssel kapcsolatban a hitelező mellett a hitelezőt refinanszírozó bank, mint az önálló zálogjog jogosultja is követelést érvényesít, az adósokkal szemben.

loading...
Az elnök, Falus Zsolt Ferenc szerint, eredetileg a kölcsönszerződés biztosítékaként az ingatlanon alapított önálló zálogjog vonatkozásában súlyos visszaélés történt, mivel az önálló zálogjog csak és kizárólag a kölcsönszerződés alapján fennálló követelés fedezetét képzi, semmiképpen nem lehet fedezete a hitelező és a refinanszírozó bank követelésének "is", az adós a kölcsönszerződés alapján fennálló tartozásért lehet felelős, nem felelhet a hitelező tartozásáért.

Ennek ellenére a hitelező és az őt refinanszírozó bank egyszerre és külön-külön követeléseket érvényesítenek végrehajtási eljárásban és az adósoktól a refinanszírozó banknak a hitelezővel szemben fennálló követelését, valamint a kölcsönszerződés alapján fennálló követelést is követelik, azaz "kétszeres" teljesítésre kényszerítik őket. Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet.

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye (2. rész)

 

Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) – A kétszeres teljesítés veszélye fenyegeti azokat, akiknek az ingatlanán önálló zálogjogot alapítottak.
A feljelentés alapjául szolgáló ügyben, az adósok svájci frankban nyilvántartott 5 millió forint összegű kölcsönt vettek fel, melyből eddig 2,53 millió forintot fizettek vissza, most pedig a hitelező és a refinanszírozó bank együttesen a végrehajtási eljárásban 30 millió forint feletti követelést érvényesít és az érintett családot is ki akarják lakoltatni.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az Egyesület elnöke szerint, valószínű, hogy az eset nem egyedi, ezért az ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság elnökét, valamint a Legfőbb Ügyészséget is tájékoztatta, közérdekű bejelentést, illetve feljelentést tett. 
Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet.

loading...

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A VÁLASZTÁSOKIG SENKI NE KERÜLHESSEN AZ UTCÁRA.
A VÁLASZTÁSOKIG SENKI NE KERÜLHESSEN AZ UTCÁRA.

A VÁLASZTÁSOKIG SENKI NE KERÜLHESSEN AZ UTCÁRA. [good_old_share] Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, az Országházban a devizakárosultak érdekeinek élharcosa...

AZONNAL FEL KELL FÜGGESZTENI A VÉGREHAJTÁSOKAT!
AZONNAL FEL KELL FÜGGESZTENI A VÉGREHAJTÁSOKAT!

AZONNAL FEL KELL FÜGGESZTENI A VÉGREHAJTÁSOKAT! [good_old_share] Fel kellene függeszteni a kilakoltatásokat - Szabó Tímea. Riport alább hallható!   A...

Close