A BANKCSAPDA ÉRDEKVÉDELMI CIVIL SZERVEZET KÖZLEMÉNYE.

A BANKCSAPDA ÉRDEKVÉDELMI CIVIL SZERVEZET KÖZLEMÉNYE.

A BANKCSAPDA ÉRDEKVÉDELMI CIVIL SZERVEZET KÖZLEMÉNYE.

[good_old_share]


Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) – A kétszeres teljesítés veszélye fenyegeti azokat, akiknek az ingatlanán önálló zálogjogot alapítottak

 

Az Egyesület elnöke büntető feljelentést tett, elsősorban csalás miatt, mivel egy kölcsönszerződéssel kapcsolatban a hitelező mellett a hitelezőt refinanszírozó bank, mint az önálló zálogjog jogosultja is követelést érvényesít, az adósokkal szemben.
Az elnök, Falus Zsolt Ferenc szerint, eredetileg a kölcsönszerződés biztosítékaként az ingatlanon alapított önálló zálogjog vonatkozásában súlyos visszaélés történt, mivel az önálló zálogjog csak és kizárólag a kölcsönszerződés alapján fennálló követelés fedezetét képzi, semmiképpen nem lehet fedezete a hitelező és a refinanszírozó bank követelésének "is", az adós a kölcsönszerződés alapján fennálló tartozásért lehet felelős, nem felelhet a hitelező tartozásáért.

Ennek ellenére a hitelező és az őt refinanszírozó bank egyszerre és külön-külön követeléseket érvényesítenek végrehajtási eljárásban és az adósoktól a refinanszírozó banknak a hitelezővel szemben fennálló követelését, valamint a kölcsönszerződés alapján fennálló követelést is követelik, azaz "kétszeres" teljesítésre kényszerítik őket. Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet.

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye (2. rész)

 

Budapest, 2017. szeptember 26., kedd (OS) – A kétszeres teljesítés veszélye fenyegeti azokat, akiknek az ingatlanán önálló zálogjogot alapítottak.
A feljelentés alapjául szolgáló ügyben, az adósok svájci frankban nyilvántartott 5 millió forint összegű kölcsönt vettek fel, melyből eddig 2,53 millió forintot fizettek vissza, most pedig a hitelező és a refinanszírozó bank együttesen a végrehajtási eljárásban 30 millió forint feletti követelést érvényesít és az érintett családot is ki akarják lakoltatni.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Az Egyesület elnöke szerint, valószínű, hogy az eset nem egyedi, ezért az ügyben a Pesti Központi Kerületi Bíróság elnökét, valamint a Legfőbb Ügyészséget is tájékoztatta, közérdekű bejelentést, illetve feljelentést tett. 
Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM