BANKÁROK! ÖVEKET BEKAPCSOLNI!

BANKÁROK! ÖVEKET BEKAPCSOLNI!

BANKÁROK! ÖVEKET BEKAPCSOLNI!

 

Barabás Gyula – Pénzügyi fogyasztóvédelem
Öveket bekapcsolni….

Kb itt az összeomlás legmarkánsabb jele.


loading...

A jelzálog hitelállományon belül a szabadfelhasználásúak harmada, lakáscélú szerződések fele képes a teljesítésre, a többi már nem, vagy nagyobb elmaradásba került. A hitelezők részére ez elsősorban a céltartalék megképzésének terhét jelenti, amit elsősorban az eredmény terhére tud megtenni, és ha ez nem megy, akkor a tőkecsökkentés terhére. Vagy szól az "anyjának", hogy küldjön pénzt, de sokat.

Az elszámolási törvény legfeljebb némi pici sminket ad ennek a borzalomnak, gyenge és átmeneti szépségtapaszt, de semmi több nem lesz olyan, ami értékelhetőnek tekinthető egy adós életében.

Távoli a jogállami megoldástól. Röviden.

A forintosítás ötlete és filozófiája és annak feltételezése, hogy bankok "öldöklő versenyben" kínálják a jobbnál jobb hiteleket, – ahogy korábban megbeszéltük – az minden tekintetében agyrém!

A költségvetés pedig egyre szűkösebb bevételekre számíthat, hamarosan tehát egy új gazdasági csomag – természetesen nevében nem megszorító – érkezik. Ennek elemei elsősorban a jövedéki adók emelése, de könnyen lehet, hogy valamilyen ingatlanadó is megjelenhet egyben növekedhet a már meglévők esetében ennek az adónak a mértéke.

loading...

Minden olyan korrekció elképzelhető, ami nagy jelentőséggel nem bír közvetlenül a fogyasztói kosár tartalmára, mert ugye egy biztos: rezsicsökkentési lázban ég az ország apraja és nagyja, az pedig nem lehet, hogy magasabb inflációs értéket mérjen bárki ebben a pillanatban. Bár ezt is lehetne kommunikálni, például úgy, hogy "egészséges szintre állt be a magyar infláció, így a külföldi befektetők már egy stabil és kiszámítható környezetben teremthetnek új munkahelyeket. Azt az egymilliót….


A havi részletek csökkenése ezzel az elszámolási törvénnyel de általában a hitelek ilyen módon történő rendezésével közel sem jelent majd reményt egy érzékelhetően magasabb fogyasztás növekedéséhez. A hitelállomány ez alatt még inkább romlik.

Csak egy példa, amivel érzékeltetni lehet a jelen helyzetet. 2009 nyarán közel 47 ezer jelzáloghitelből eredő un. "BAR" listás volt a KHR rendszerben. Mára ez közel 1 millió bejegyzést jelent adóssal, adóstársakkal együtt…
Közel 1,8 ezer milliárdra emelkedett a felmondásra váró vagy azt elérő jelzálog-hitelállomány ami 2010-ben még "csak" 740 milliárd volt.
Ami viszont változatlan: az a bankári gőg!

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
HAMAROSAN EURÓPAI BÍRÓSÁGI ÍTÉLET-A KÖZJEGYZŐK SZEREPÉNEK VIZSGÁLATA!
HAMAROSAN EURÓPAI BÍRÓSÁGI ÍTÉLET – A KÖZJEGYZŐK SZEREPÉNEK VIZSGÁLATA!

Uniós ítéletre várunk "deviza"-"hitel" ügyben, célkeresztben a közjegyzők szerepe   Újabb fejlemény, hogy a közjegyzők hitelezésben betöltött szerepét is vizsgálja...

A MEGRENDELÉS - SAJÁT "CIVILJEIVEL" EGYEZTETETT A JEGYBANK.
A MEGRENDELÉS – SAJÁT “CIVILJEIVEL” EGYEZTETETT A JEGYBANK

Saját "civiljeivel" egyeztetett a jegybank   Az elszámolási törvényről egyeztetett a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által létrehozott Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Civil...

Close