BANKÁROK! BÖRTÖNBE!

BANKÁROK! BÖRTÖNBE!

BANKÁROK! BÖRTÖNBE!


Ilyen is van! Bár hazánkban a bankok szervezetten, folytatólagosan, különösen nagy anyagi kárt okoztak az átvert "deviza"-károsultaknak (tisztességtelenül felszámított összegek 734 milliárd forint), mégsem történt büntetőjogi felelősségrevonás.

Viszont vannak olyan országok, ahol (bármennyire furcsa is) a bankárokra is vonatkoznak a törvények.Három vezető bankárt ítéltek letöltendő börtönbüntetésre Írországban az ország gazdaságát megrendítő 2008-as pénzügyi válságban játszott szerepük miatt – írja a Napi.hu.

Írország a világon elsőként ítélt börtönbüntetésre vezető beosztású bankárokat egy bank összeomlása miatt.

loading...

A felelősök számonkérésének a hiánya nagyon rosszul vette ki magát az ír adófizetők körében, akiknek végső soron állnia kellett a bankmentés 64 milliárd eurós, a GDP 40 százalékának megfelelő számláját.

A három bankárt "a befektetők, betétesek és hitelezők tudatos megtévesztésében" találta bűnösnek a bíróság.

A vádlottak "tisztességtelen, csalárd és korrupt módon 7,2 milliárd eurónyi betétállományt kreáltak nyilvánvalóan hamis tranzakciókkal" – indokolta az ítéletet Martin Nolan bíró, "nagyon súlyos bűncselekménynek" nevezve a cselekményt. "A nyilvánosságnak joga van arra, hogy a vezető pénzintézetek döntéseire támaszkodhasson.

Amikor ezt már nem tehetik meg, minden bizalom elvész a pénzügyi rendszerben" – fogalmazott.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Az Irish Life and Permanent vezérigazgatója, Denis Casey két év kilenc hónap, az Anglo-Irish Bank pénzügyi igazgatója, Willie McAteer és tőkepiaci igazgatója, John Bowe pedig 42, illetve 24 hónap börtönbüntetést kapott.

loading...A bíró által "az ország legnagyobb becsben tartott intézményének" nevezett Anglo-Irish Bank 2013 óta csődeljárás alatt áll és nyomozás folyik ellene. Az Irish Life and Permanent pénzintézetet az írországi pénzügyi rendszer átalakításakor több részre bontották és banki üzletága jelenleg 75 százalékos állami tulajdonban van.

FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát, ezért a Facebookon közzétett cikkek negyed annyi embert érnek el, mint korábban.
Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldalon a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979/

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DR. KRISTON ISTVÁN MNB + BANKOK ELLENI ADATVÉDELMI PEREK II. RÉSZ.
DR. KRISTON ISTVÁN MNB + BANKOK ELLENI ADATVÉDELMI PEREK II. RÉSZ

250/2000. (XII.24.) Korm. rendelet 22. § (1) A fedezeti ügyleteket azok megkötésekor fedezeti megjelöléssel kell ellátni és nyilvántartani. A fedezeti...

DR. KRISTON ISTVÁN MNB + BANKOK ELLENI ADATVÉDELMI PEREK I. RÉSZ.
DR. KRISTON ISTVÁN MNB + BANKOK ELLENI ADATVÉDELMI PEREK I. RÉSZ

DR. KRISTON ISTVÁN MNB + BANKOK ELLENI ADATVÉDELMI PEREK I. RESZ. KERESETÉNEK ANONIMIZÁLT KÖZZÉTÉTELE Országban jelenleg 70 db adatvédelmi per zajlik....

Close