BANKÁR! KÖSD FEL A GATYÁD! ÚJABB ÉS ÚJABB SEMMISSÉGI OKOK!

BANKÁR! KÖSD FEL A GATYÁD! ÚJABB ÉS ÚJABB SEMMISSÉGI OKOK!

Egy újabb semmisségi ok került elő, mely érvényteleníti a devizahiteleket

A Kúria mostani döntésekor azonban ismét nem gondolta végig a devizahitelekkel kapcsolatos jogi helyzetet.
Az árfolyamrés kiiktatása a szerződésekből ugyanis egy újabb semmisségi okot keletkeztet. A korábbi törvényi szabályozás szerint semmis az a fogyasztói hitelszerződés, amelyikben nincsen feltüntetve a teljes hiteldíj mutató értéke (THM) (korábbi Hpt. 213. § (1) bek. ).

Az árfolyamrés értéke befolyásolja a THM értékét. Emiatt kötelezte a THM-Rendelet 2005-től a bankokat arra, hogy a THM számításakor vegyék figyelembe az eltérő átváltási árfolyamokat. Ha tehát a Kúria kiiktatja az árfolyamrést, akkor azzal egy csapásra kihúzza a talajt a bankok THM számításai alól.

loading...


Azok a bankok, amelyek betartották a THM-Rendeletet azoknak a szerződéseiben most egy hibás THM szerepel.
A Kúria ítélkezési gyakorlata jól mutatja, hogy Magyarországon teljesen felesleges betartani a törvényeket, mert a Kúria a törvénykövető magatartást is egy pillanat alatt törvénytelenné tudja tenni. Egy jogállam nem így működik.
Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a Kúria ezt a helyzetet ki fogja magyarázni. A gond csak az, hogy a THM feltüntetését európai jog szabályozza. A Kúria ezért nem döntheti el önkényesen azt, hogy a hibásan kiszámított THM is megfelel-e a törvényi elvárásoknak.

Összegzés

A Kúria árfolyamréssel és a devizahitelekkel kapcsolatos eddigi kinyilatkoztatásai zavaros képet mutatnak arról, hogy mit gondolhatnak a Kúria bírái a bankok tevékenységéről.
A Kúria mostani döntése nyilvánvalóan ellentétes a Kúria korábbi döntésével és jogegységi határozatával. Továbbá a Kúria mostani döntése egy újabb semmisségi okot hozott létre a szerződésekben.
Ha figyelembe vesszük, hogy a devizahiteleket szabályozó jogszabályi környezet 2009-óta változatlan, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy a Kúria bíráinak egy teljesen stabil jogi környezetben nem sikerül kiigazodniuk.


loading...

A Kúria ítélkezési gyakorlatát és magyarázkodását figyelve nem meglepő, hogy Magyarországról elvándorolnak azok, akik egy kiszámítható és biztonságos környezetben szeretnének élni. Az ország gerince megy el!!!
Magyarországról ugyanis a jogbiztonság hiánya miatt vándorolnak el a fiatalok; és Magyarországon a jogbiztonság hiánya teszi lehetővé, hogy a mindenkori hatalmi elit szétlopja az országot.

Dr. Lázár Dénes PITEE – Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-Képviseleti Egyesület!

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
AZ MKB BANK IS HAMIS LAPOKKAL JÁTSZIK!
AZ MKB BANK IS HAMIS LAPOKKAL JÁTSZIK

Hitelsikerek: MKB Bank Zrt. is hamis lapokkal játszik Kedves Olvasóink! A Fővárosi Ítélőtábla tanácsa az MKB Bank Zrt. által használt...

EZ DURVA! KÖTELEZŐ ANYAG! OSZD MEG! - VIDEÓ! - DR. DAMM ANDREA, VARGA ISTVÁN, SIMÓ ENDRE, DR. CZIRMES GYÖRGY.
EZ DURVA! KÖTELEZŐ ANYAG! OSZD MEG! – VIDEÓ!

EZ DURVA! KÖTELEZŐ ANYAG! OSZD MEG! - VIDEÓ! - DR. DAMM ANDREA, VARGA ISTVÁN, SIMÓ ENDRE, DR. CZIRMES GYÖRGY FONTOS! Kedves...

Close