Az Otp Faktoring bekeményít

Nemzeti Civil Kontroll, devizahitel, dr. Szabó V László ügyvéd, Az Otp Faktoring bekeményít

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Egyre jönnek a hírek arról, hogy beindítja a végrehajtásokat olyan esetekben is amikor peres eljárás van folyamatban.
Ez nem más mint nyomásgyakorlás.

Sok esetben már régen elévült a követelés. De ez nem érdekli a Faktoringot mert nem akar mást csak felesleges stresszt, nehézségeket okozni az adósnak.

Ha megindul a végrehajtás akkor letiltják az adós jövedelmét, zárolják a bankszámláját, teljesen ellehetetlenítik.

Ez a cél.
Ezzel rá tudják venni az adóst arra, hogy ne várja ki a per végét hanem előbb rohanjon egyezséget kötni. Ez persze a Faktoringnak jó mert többet kérhet az adóstól hiszen felajánlja a végrehajtás megszüntetését is cserébe valamint a peres eljárás perköltség-igény nélkül való lezárásához is kegyesen hozzájárul.

Ezzel csak egy probléma van.
Az, hogy mind a peres eljárásban, mind pedig a végrehajtás esetén bukik.
A peres eljárásban azonfelül,hogy az írásbeli tájékoztatást támadjuk, elő kell jönni a 932-vel is, valamint a szóbeli tájékoztatás megfelelőségét is vitatni kell, tanúkat kell meghallgatni.

A végrehajtás ellen pedig vagy az alapperben kérünk felfüggesztést de még jobb ha egy önálló perben hivatkozunk az elévülésre és kérjük a végrehajtás megszüntetését.  
A Faktoring próbálkozik. Tudja ,hogy a szerződés semmis, nem jár neki pénz mégis a végrehajtás beindításával megfélemlíti az adóst és ellehetetleníti a helyzetét. Ezzel tulajdonképpen saját magát hozza pozícióba,hogy többet kérhessen ha kiengedi a szorításból az adóst.Mondhatjuk ezt állami eszközzel elkövetett zsarolásnak is.
Aki nem tud ellene védekezni az rohan a Faktoringhoz könyörögni, hogy fizethessen. 

A harc egyre fokozódik.
A követeléskezelők egyre gátlástalanabbak, látni, hogy összejátszanak a végrehajtókkal.

A végrehajtók vélhetően anyagi érdekből mindent megtesznek a bankok és a követeléskezelők érdekében.
Nem számít nekik az emberi sors és az sem, hogy ők is tudják, hogy semmis a szerződés.
Akit a végrehajtó nyomorít meg az nem tud várni. Annak letiltják a fizetését, inkasszó van a számláján, ellehetetlenítik az életét. Az ilyen állandó stresszben csak meg lehet betegedni.

Hatalmas a harc. Egyre több bank adja el a követelést faktoring cégeknek akik kapnak a konc után és még vérszomjasabban kezdik kizsigerelni az adóst.

Ez a családok védelme? Ez a nyugdíjasok védelme? Ez az a politika ,hogy senki nem hagyunk az út szélén? Ez a devizaadósok megmentése?

Senki sem törődik a devizahitelesekkel.
Csak egy valami számít. Az , hogy milyen beadvány megy be a bíróságra. Ez tudja megállítani gyilkos folyamatokat. 
Csak a bíróság tudja leállítani a végrehajtásokat.

Felesleges a hiénáknak könyörögni és a közjegyzők ellen hadakozni.
Ez egy jól felépített mechanizmus.
A Kormány elengedte  az adósok kezét, a bank eladja a követelést, a követeléskezelő végrehajtást indít, a közjegyző szemet húny, az adós belebetegszik és földönfutó lesz.

Politikai ígérgetésekre várni pedig öngyilkosság.
Néha egy jól irányzott, szakmailag alátámasztott beadvány megfordíthatja az adós életét.

Persze észnél kell lenni és nem olyan ügyvédekhez vagy megmentő irodákhoz fordulni akik egyből egyezséggel akarják az ügyet lezárni. Az ilyen "megmentők"  nem rendelkeznek tudással csak felveszik a jutalékot a banktól ha az adóst becsalták egy számára rossz egyezségbe.Erre az a taktikájuk, hogy  megfélemlítik az adóst azzal, hogy milyen lehetetlen, kilátástalan helyzetben van, semmi értelme a pernek, csak a fizetésnek. Az eredmény persze az lesz, hogy az adós minimális összeget nyer az ügyön de a jutalékot ő is megfizeti a „megmentőnek” aki így két oldalról szedi be a hasznot.

A bankok alkalmaznak olyan "bér-huhogókat" akik a közösségi oldalakon agitálnak a per és az ügyvédek ellen. Ezért aztán vagy tartozás elengedést vagy fejpénzt kapnak minden komment után.

Tehát aki menekülni akar és el akarja örökre felejteni ezt a rémálmot annak csak a szakmai tudás jelent kiutat. Ez az egyetlen fegyver a hiénák ellen akitől ők is félnek. Mert tudásuk nincs csak rámenős erőszakosságuk.

Aki pedig már a dupla vagy tripla összeg kifizetésével megmenekült annak fennáll a lehetősége kiszámoltatni és visszakövetelni azt a pénzt amit jogtalanul vettek el tőle. 2021 óta erre is van lehetőség az Európai Unió Bírósága jóvoltából mivel a tisztességtelenül beszedett pénzek visszajárnak, az ilyen követelés nem évül el. Dr. Szabó V. László ügyvéd 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM