AZ ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSRŐL.

loading...

AZ ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSRŐL.

Email


Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda. „…az érvénytelen szerződésnek hatálya nincsen, jogok és kötelezettségek nem fakadnak abból…”

 

A Veszprémi Törvényszék másodfokú tanácsa kifejtette: az érvénytelenség jogkövetkezményének orvoslása, hatályossá nyilvánítással, azt jelenti, az ítélet jogerőre emelkedésével megszűnik a szerződés!Nekem nagyon úgy tűnik, egy ilyen válasz miatt kivágtak volna államvizsgáról. Mert ugye, az érvénytelen szerződésnek hatálya nincsen, jogok és kötelezettségek nem fakadnak abból.

A bíróság ezt másként éli meg, szerinte a szerződés létezik, csak a felek közötti elszámolással megszűnik. Az egyetemi tananyag még az volt anno, hogy érvénytelenség esetén nincsen jogcím a felek között a szolgáltatás és ellenszolgáltatás kapcsán.

loading...

Veszprémben van.

 

Szerintük a hatályossá nyilvánítás iránti kereset egyesíti magában a jogalakítási és marasztalási keresetet.

Az egyetemen azt mondták, a kereseti kérelem az érvénytelenség orvoslása iránti igény. Az, hogy ezt a bíróság miként oldja meg, nem a kereseti kérelem tárgya.

Kivéve Veszprémben.

A mai nap megdöbbentőbbnél megdöbbentőbb bírói határozatokkal kellett szembesülnöm. Egyszerűen fizikai fájdalmat okoz nekem a párhuzamos univerzum.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Lehet a bíróság méltósága miatt feljelenteni engem, hajrá!De ez nem jogállam, hanem valami más. A jogbiztonság pedig olyan, mint az orosz rulett. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.

NCK: Itt érdemes néhány hozzászólásból idézni: – "Ez nagyon durva. Sajnos a bíróságoknak a devizahitelekkel kapcsolatos döntéseit gyakran úgy lehet lefordítani magyarra, hogy ezekben az ügyekben a szerződés akkor is érvényes, ha érvénytelen."

-„ Marczingós úr!

Már a jogi tanulmányok sem igazak?

A közgazdaságit keresztbe verik, a jogot tiporják, a természettudományokat nem oktatják, nem alkalmazzák, az emberi értékeket a médiában lejáratva a mindennapok során hintik

Valóban ez egy "skandalum"

De azért a gerinces emberek meg kell maradjanak, mert később nagy szükség lesz rájuk !!!”

Szerinted a 2019-es választások előtt a FIDESZ-KDNP megoldja az átvert „deviza”-károsultak kilátástalan helyzetét?

Megnézem a szavazási eredményeket

Betöltés ... Betöltés ...loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás