AZ ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSRŐL.

AZ ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSRŐL.

AZ ÉRVÉNYTELEN SZERZŐDÉSRŐL.

[good_old_share]


Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda. „…az érvénytelen szerződésnek hatálya nincsen, jogok és kötelezettségek nem fakadnak abból…”

 

A Veszprémi Törvényszék másodfokú tanácsa kifejtette: az érvénytelenség jogkövetkezményének orvoslása, hatályossá nyilvánítással, azt jelenti, az ítélet jogerőre emelkedésével megszűnik a szerződés!Nekem nagyon úgy tűnik, egy ilyen válasz miatt kivágtak volna államvizsgáról. Mert ugye, az érvénytelen szerződésnek hatálya nincsen, jogok és kötelezettségek nem fakadnak abból.

A bíróság ezt másként éli meg, szerinte a szerződés létezik, csak a felek közötti elszámolással megszűnik. Az egyetemi tananyag még az volt anno, hogy érvénytelenség esetén nincsen jogcím a felek között a szolgáltatás és ellenszolgáltatás kapcsán.

Veszprémben van.

 

Szerintük a hatályossá nyilvánítás iránti kereset egyesíti magában a jogalakítási és marasztalási keresetet.

Az egyetemen azt mondták, a kereseti kérelem az érvénytelenség orvoslása iránti igény. Az, hogy ezt a bíróság miként oldja meg, nem a kereseti kérelem tárgya.

Kivéve Veszprémben.

A mai nap megdöbbentőbbnél megdöbbentőbb bírói határozatokkal kellett szembesülnöm. Egyszerűen fizikai fájdalmat okoz nekem a párhuzamos univerzum.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Lehet a bíróság méltósága miatt feljelenteni engem, hajrá!De ez nem jogállam, hanem valami más. A jogbiztonság pedig olyan, mint az orosz rulett. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda.

NCK: Itt érdemes néhány hozzászólásból idézni: – "Ez nagyon durva. Sajnos a bíróságoknak a devizahitelekkel kapcsolatos döntéseit gyakran úgy lehet lefordítani magyarra, hogy ezekben az ügyekben a szerződés akkor is érvényes, ha érvénytelen."

-„ Marczingós úr!

Már a jogi tanulmányok sem igazak?

A közgazdaságit keresztbe verik, a jogot tiporják, a természettudományokat nem oktatják, nem alkalmazzák, az emberi értékeket a médiában lejáratva a mindennapok során hintik

Valóban ez egy "skandalum"

De azért a gerinces emberek meg kell maradjanak, mert később nagy szükség lesz rájuk !!!”

[poll id=”16″]loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM