AZ AUTÓHITELEKRE IS VONATKOZIK A KÚRIA HATÁROZATA

AZ AUTÓHITELEKRE IS VONATKOZIK A KÚRIA HATÁROZATA.

Az autóhitelekre is vonatkozik a Kúria határozata

A lakáshitelek mellett az autóhitelekre is vonatkozik a Kúria múlt heti jogegységi határozata. Elemzők szerint azzal, hogy a legfőbb bírói fórum tisztességtelennek mondta ki az árfolyamrés használatát, több tízezer forint járhat vissza az autótulajdonosoknak.

De nekik is azt javasolják, hogy várják meg a kormány törvénytervezetét. A devizahitelesekről tárgyalt a bankszövetséggel a nemzetgazdasági miniszter.


Micskei Lajos elemző szerint néhány tízezer forintot kaphatnak vissza az autótulajdonosok amiatt, hogy a Kúria jogegységi határozatában tisztességtelennek minősítette az árfolyamrést. A szakember azonban úgy számol, hogy további tízezreket jelenthet az is, ha be lehet bizonyítani, hogy a bank tisztességtelenül módosította egyoldalúan a szerződést.

A Kúria polgári kollégiumának vezetője is azt mondja: a jogegységi döntés, amelyben kimondták a bankok tisztességtelen gyakorlatát, nemcsak a lakás, hanem az autóhitelekre is vonatkozik. De arra figyelmeztet, ahogy a lakáshiteleseknek, úgy az autótulajdonosoknak sem jár vissza automatikusan a pénz.


Az autóhitelekre is vonatkozik a Kúria határozata.
„A bankok majd eldöntik, hogy ezt ők maguk átszámolják és ezt felajánlják-e a fogyasztók számára. Feltehetően igen, hiszen a bankoknak is érdeke a perek elkerülése, mint ahogy a fogyasztóknak is, illetőleg mindkét fél, úgy gondolom, hogy várja a jogalkotói lépéseket” – mondta el Wellmann György.

loading...

A nemzetgazdasági miniszter egyeztetett újra a bankszövetséggel a Kúria döntése után kialakult helyzetről. Varga Mihály a Reuters hírügynökségnek adott interjúban azt mondta: a kormány olyan javaslatot szeretne, amely nem veszélyezteti a bankrendszer működését, de jó megoldást jelent a devizahitelesek problémájára.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MÓDOSÍTÓT NYÚJTOTTAK BE A "DEVIZAHITELES" TÖRVÉNYHEZ.
MÓDOSÍTÓT NYÚJTOTTAK BE A “DEVIZAHITELES” TÖRVÉNYHEZ

Módosítót nyújtottak be a devizahiteles törvényhez Benyújtotta a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja a devizahitelesek megsegítését célzó törvényjavaslat módosító indítványát szerdán, amely...

A CÖF JAVASLATCSOMAGJA.
A CÖF JAVASLATCSOMAGJA

A CÖF JAVASLATCSOMAGJA Ifj. Lomnici Zoltán - A CÖF javaslatcsomagja; Segítség az adósoknak - 2014.07.01

Close