ÁTVENNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK ADÓSSÁGÁT?

ÁTVENNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK ADÓSSÁGÁT?

ÁTVENNÉK A DEVIZAKÁROSULTAK ADÓSSÁGÁT?

[good_old_share]


loading...

Egyre több párt foglalkozik programjában a „deviza”-károsultak problémájának kezelésével.

 

Most a DK mentené a bajbajutott családokat.

Nézzük, hogy mit is ígérnek a programjukban. Persze a kérdés jogosan felmerülhet: eddig mit tettek a bajbajutottak megsegítése érdekében?További egyéves kilakoltatási moratórium, és az állami követeléskezelőnek három év alatt át kellene vennie a devizahitelesek adósságait a pénzintézetektől és követeléskezelőktől…

A Demokratikus Koalíció a Sokak Magyarországa programja alapján!

loading...

"Ha az Orbán kormány hatalmon marad, április 30-án lejár a kilakoltatási moratórium, és újabb 60 ezer család kerülhet az utcára.

 

A kormány korábbi lépései, a végtörlesztés és a forintosítás nem jelentettek megoldást a legnehezebb helyzetű adósok számra. A KDNP által kezdeményezett családi csődvédelem is teljes kudarcot vallott, 20 ezer bajba jutott adóst vártak, ám csupán töredékük jelentkezett.

A Demokratikus Koalíció a Sokak Magyarországa programja alapján azonnali további egyéves kilakoltatási moratóriumot hirdetne annak érdekében, hogy mód legyen az egyes családok számára felkínálható legjobb megoldás kidolgozására. Ez a közüzemi tartozások miatti fenyegetettségre is kiterjedne.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A DK szerint továbbá az állami követeléskezelőnek három év alatt át kellene vennie a devizahitelesek adósságait a pénzintézetektől és követeléskezelőktől a hitelező bankok által nyilvántartott értéken, ami mára nagyjából a tartozás felének felel meg.Ezután lehetővé kell tenni, hogy a bajban lévő adósok 0%-os kamattal ezen a csökkentett áron fizethessék ki ingatlanjaikat. Ha valaki erre nem képes, akkor az államnak gondoskodnia kell arról, hogy szociális bérlakásként használhassa a továbbiakban az ingatlant.

Ezeknek az intézkedéseknek a forrása a Magyar Nemzeti Bank megszüntetendő alapítványainak vagyona és az MNB költségvetésbe kötelezően befizetett nyeresége, évente mintegy 100 milliárd forint lesz.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
DR. POLGÁR: HOL TART A DEVIZÁS BŰNCSELEKMÉNY, AMIT A BANKOK ELKÖVETTEK ELLENÜNK?
DR. POLGÁR: HOL TART A DEVIZÁS BŰNCSELEKMÉNY, AMIT A BANKOK ELKÖVETTEK ELLENÜNK?

DR. POLGÁR: HOL TART A DEVIZÁS BŰNCSELEKMÉNY, AMIT A BANKOK ELKÖVETTEK ELLENÜNK? [good_old_share] A deviza.net Youtube csatornáján jelent meg az...

ERRE VÁRTAK A DEVIZAKÁROSULTAK-MOST MEGKAPTÁK!
ERRE VÁRTAK A DEVIZAKÁROSULTAK-MOST MEGKAPTÁK!

ERRE VÁRTAK A DEVIZAKÁROSULTAK-MOST MEGKAPTÁK! [good_old_share] Hosszú ideje vártak a Magyar "deviza"-károsultak a luxemburgi testület főtanácsnokának véleményére a Sziber-ügy kapcsán....

Close