Árfolyamkockázati tájékoztatás? Csak látszólag felel meg a követelményeknek!

Árfolyamkockázati tájékoztatás? Csak látszólag felel meg a követelményeknek!

Árfolyamkockázati tájékoztatás? Csak látszólag felel meg a követelményeknek!


FIGYELEM! …Hála az uniós ítéletnek , ezt a tisztességtelen banki magatartást most teljes semmisséggel bünteti az Európai Bíróság!!…

Dr. Szabó László Kártérítési Ügyvéd – Otp Bank japán yen Világhitel szerződéssel rendelkező adósok figyelmébe:A kölcsönszerződésben és az Üzletszabályzatban szereplő banki tájékoztatás az árfolyamkockázat fogyasztóra való telepítéséről csak látszólag felel meg a Kúria Konzultációs Testület előírásainak.

Ugyanis az árfolyam jelentős emelkedésének futamidőn belüli lehetőségéről tájékoztat a bank azonban olyan indoklással látja el a magyarázatot amely a kockázat bekövetkezését minimálissá teszi.

A kölcsönszerződés és az Üzletszabályzat is olyan ellentmondó magyarázatot tartalmaz a kockázat bekövetkezésére nézve amely éppen az ellentétes hatást váltja ki a fogyasztónál vagyis azt, hogy ne érzékelje az árfolyamnövekedés reális veszélyét ezáltal mindenképpen vegye fel a kölcsönt.

Ez a kockázat bagatellizáló banki nyilatkozat azonban nem teszi a szerződést a fogyasztó számára érthetővé és világossá mert nem tudja az árfolyamkockázat gazdasági következményeit felmérni ami pedig a C51/17-es uniós ítélet szerint szükséges ahhoz, hogy a szerződés ne legyen teljesen érvénytelen.

Magyarul ez azt jelenti, hogy hiába ad tájékoztatást a bank arról, hogy lehetséges az árfolyam növekedés bekövetkezése és ezt a fogyasztó viseli, ha olyan magyarázatot fűz a kockázat bekövetkezéséhez amely hitelteleníti, lerontja, minimalizálja a fogyasztó előtt a kockázat bekövetkezését.

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

A bank a saját csapdájába esett bele ugyanis formailag meg akart felelni a Hpt. szerinti tájékoztatási kötelezettségnek azonban a valós kockázatot nem akarta feltárni mert akkor a fogyasztó nem vette volna fel a hitelt.

loading...

Hála az uniós ítéletnek , ezt a tisztességtelen banki magatartást most teljes semmisséggel bünteti az Európai Bíróság. Dr. Szabó László Kártérítési Ügyvéd.

loading…


Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM