Április 21.-ÖSSZEFOG A NEMZET!

A mai napon befejeztük a toborzó és ismeretterjesztő filmünk forgatását. Előreláthatólag egy héten belül közzétesszük. A cikkek írására az elkövetkezendő időben egyre kevesebb időt tudok fordítani, amíg az országjárás tart.

Arra kérek mindenkit, hogy kezdjék meg időben az április 21-i rendezvény ismertetését. Nyomtassanak szórólapokat és terjesszék azokat, valamint ne hagyják utolsó pillanatra a buszok szervezését sem. Nagyon sokan kell lennünk a Hősök terén!

Egyre több nemtelen támadás ér, de úgy döntöttem, hogy ezekre reagálni már nem fogok. Túl nagy a feladat, amit meg kell oldani ahhoz, hogy minden szilánkhoz felszisszenjünk. Állítólag aláírásokat és kérdőíveket töltetnek ki a mi nevünkben, április 21-i rendezvényünket felhasználva. Az ilyen próbálkozások valójában adathalászok ténykedése. Mi semmilyen aláírásgyűjtésben nem kezdtünk és szövetségeseink sem. Akik ezt művelik, nem velünk vannak, hanem ellenünk. Minden ilyen pótcselekedet az egységet hivatott meggátolni és felszalámizni.

Április 21-vel minden hivatalos közlemény kizárólag a www.kaslerarpad.hu honlapon olvasható. Csak az ott megjelentekért vállalhatok felelősséget.

Amerre csak járok az országban azt látom, hogy igény van az összefogásra. Viszont nagyon sokan félreértelmezik azt. Az összefogásnak megvannak az írott és íratlan szabályai, amelyek évszázadokon keresztül kialakultak. Ugyanígy a történelmi Alkotmányunk is azért szinte egyedülálló, mert az élet megtapasztalásaiból, a szokásjogból és az erkölcsből ered.

Összefogni eredményesen, hosszútávon és érdemben csak azokkal lehet, akikkel közös célokat képviselünk. Az összefogás kedvéért hiába fogunk össze, halára van ítélve. Ezt számtalan példával tudom bizonyítani, úgy az elmúlt fél évtized távlatából mint a közelmúlt eseményeiből. Az összefogás sikerességéhez, azonos célokat és azonos erkölcsi normákat kell képviselni. Mindenkinek fel kell állítania magában azt az erkölcsi minimumot, ami alá nem adja, de nevezhetjük ezt becsületességnek, betyárbecsületnek vagy ki minek szereti, a lényegen nem változtat.

Az összefogás eredményességét a szokásjog is erősen befolyásolja. A szokásjog szerint a kisebb csatlakozik a nagyobbhoz, a gyengébb az erősebbhez és akkor még nem beszéltünk a lojalitásról. Akik összefognak, nem támadják egymást hátba, nem élnek vissza egymás bizalmával, nem ármánykodnak egymás ellen.

Az ellenségeink látszólagos összetartása mögött egy nagyon egyszerű dolog rejlik. A közös bűn és a pénz. A pénzen néha összevesznek ők is, de a közös bűnrészességük a záloga az „összefogásuknak”. Ha ez megbomlik, akkor elkezdik egymást likvidálni. Lényegében ez történik a civil pályán is, de itt, mivel nincs közös bűnrészesség, itt a likvidálás egymás pocskondiázásába merül ki.

Száz szónak is egy a vége, mi menetelünk előre megállíthatatlanul, csermelyből folyóvá duzzadva. Előbb utóbb úgy is minden csermely a folyóba köt ki, tehát aggodalomra nincs ok.

Kásler Árpád
2013. 04. 04.

Szólj hozzá

Hozzászólás