Újabb devizahiteles pert vesztett jogerősen az OTP

Újabb devizahiteles pert vesztett jogerősen az OTP

A héten már másodszorra bukott el másodfokon, jogerősen az OTP Bank egy devizahiteles perben – tudta meg az Index. Ezúttal a Fővárosi Törvényszék ítélt az adós javára; első fokon a Pesti Kerületi bíróság még a bank javára ítélt ugyanebben az ügyben. A héten korábban a Szegedi Ítélőtábla ítélt a bankkal szemben.


loading...

Mint megtudtuk a felperes ügyvédjétől, Kiss-Gáll Évától, a szerződést 2007 októberében kötötték, és – szemben a devizahitel-szerződések nagy részével – nem svájcifrank-, hanem jenalapú szerződés volt . írja az Index.

A kereset – több másik devizahiteles-keresettel ellentétben – nem a tisztességtelen kikötések érvénytelenítését kérte, hanem egy megállapítási kereset volt, amely az egész szerződés semmisségének megállapítására irányult. A másodfokú bíróság mind az árfolyamrés, mind az egyoldalú utólagos szerződésmódosítás miatt az ügyfélnek adott igazat.

(Korábbi felvétel)


Így a banknak és az ügyfélnek el kell számolnia egymással, méghozzá forintban – feltéve, hogy az OTP nem ad be felülvizsgálati kérelmet a Kúriához. Megkérdeztük az OTP sajtóosztályát is, de egyelőre nem kaptunk választ kérdésünkre.

loading...

Kiss-Gáll szerint – a Kúria polgári kollégiumának egyértelmű állásfoglalását követve – az elszámolás során figyelembe kell majd venni az ügyfél eddigi befizetéseit is.

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
HOGY FOSZTANAK KI? Brutális drágulás a bankokban - íme, a friss adatok!
HOGY FOSZTANAK KI? Brutális drágulás a bankokban – íme, a friss adatok!

Októberben az éves inflációt már hatvanszorosan múlta felül a banki szolgáltatások drágulása. Beigazolódtak múlt havi várakozásaink, októberben még nagyobb lendületet...

Devizahitelek: megszólalt a Kúria, ismét pert nyertek az OTP ellen
Devizahitelek: megszólalt a Kúria, ismét pert nyertek az OTP ellen

Hétfőre várta a közvélemény a Kúria devizahiteleseket is érintő jogegységi határozatát. Aznap össze is ült az intézmény jogegységi tanácsa, a...

Close