A szerződés semmis, arra nem lehet követelést alapítani!

A szerződés semmis, arra nem lehet követelést alapítani!

A szerződés semmis, arra nem lehet követelést alapítani!"..A Hpt. 203 & (6) bekezdése szerint olyan lakossági ügyféllel kötött szerződés esetén, mely devizahitel nyújtására irányul, illetőleg ingatlanra kikötött vételi jogot tartalmaz, a pénzügyi intézménynek fel kell tárnia a szerződéses ügyletben az ügyfelet érintő kockázatot, melynek tudomásulvételét az ügyfél aláírásával igazolja.Ugyanezen jogszabályhely (7) a) pontja kimondja, hogy a (6) bekezdésben meghatározott kockázatfeltáró nyilatkozatnak tartalmaznia kell a devizahitel nyújtására irányuló szerződés esetén az árfolyamkockázat ismertetését, valamint annak hatását a törlesztőrészletre.."

További fontos részletek lejjebb!

Dr. Kriston (Európajogi pénzügyi szakjogász): a bankok tőzsdetagságuk révén rendelkeztek az árfolyamszámítás BÉT 2004-es elemzésben bemutatott ÁKK záró kupon görbe és enyhén emelkedő CHF/HUF hozamgörbe módszerével, de ugyanezekkel a fogyasztó nem.

Az egyoldalú banki árfolyamismeret folytán az árfolyam mint szerencselem adósokra kiterhelt kötelezettségével, mint a bank hozamával a bankok tisztában voltak, míg az adós nem."

NCK: Olvasd el az oldal alján található ITÉLETET!

ISMÉT NYERTES DEVIZÁS PER!Szalagyi Erzsébet – Ismét nyertünk!

A szerződés semmis, arra követelést alapítani nem lehet! És ez így is van 🙂 Két és fél év, kb.: 8 tárgyalás kellett hozzá… Az ügy legfőbb érdekessége az amit az autókereskedés alkalmazottja mondott mint tanú. Szenzációsan és őszintén elmondta a valóságot a tájékoztatásról!

NE FELEDD! MOKK-OS LEVÉLNEK ELLENT KELL MONDANI! – Szalagyi Erzsébet.

loading…
Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

loading…


loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM