A szerződés semmis, arra nem lehet követelést alapítani!

A szerződés semmis, arra nem lehet követelést alapítani!

A szerződés semmis, arra nem lehet követelést alapítani!"..A Hpt. 203 & (6) bekezdése szerint olyan lakossági ügyféllel kötött szerződés esetén, mely devizahitel nyújtására irányul, illetőleg ingatlanra kikötött vételi jogot tartalmaz, a pénzügyi intézménynek fel kell tárnia a szerződéses ügyletben az ügyfelet érintő kockázatot, melynek tudomásulvételét az ügyfél aláírásával igazolja.Ugyanezen jogszabályhely (7) a) pontja kimondja, hogy a (6) bekezdésben meghatározott kockázatfeltáró nyilatkozatnak tartalmaznia kell a devizahitel nyújtására irányuló szerződés esetén az árfolyamkockázat ismertetését, valamint annak hatását a törlesztőrészletre.."

További fontos részletek lejjebb!

Dr. Kriston (Európajogi pénzügyi szakjogász): a bankok tőzsdetagságuk révén rendelkeztek az árfolyamszámítás BÉT 2004-es elemzésben bemutatott ÁKK záró kupon görbe és enyhén emelkedő CHF/HUF hozamgörbe módszerével, de ugyanezekkel a fogyasztó nem.

Az egyoldalú banki árfolyamismeret folytán az árfolyam mint szerencselem adósokra kiterhelt kötelezettségével, mint a bank hozamával a bankok tisztában voltak, míg az adós nem."

NCK: Olvasd el az oldal alján található ITÉLETET!

ISMÉT NYERTES DEVIZÁS PER!Szalagyi Erzsébet – Ismét nyertünk!

loading...

A szerződés semmis, arra követelést alapítani nem lehet! És ez így is van 🙂 Két és fél év, kb.: 8 tárgyalás kellett hozzá… Az ügy legfőbb érdekessége az amit az autókereskedés alkalmazottja mondott mint tanú. Szenzációsan és őszintén elmondta a valóságot a tájékoztatásról!

NE FELEDD! MOKK-OS LEVÉLNEK ELLENT KELL MONDANI! – Szalagyi Erzsébet.

loading…
Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

loading…


loading…


Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM