A NAGY “DEVIZÁS ELSZÁMOLÁS”. MIT TEGYÉL, HA NEM JÖNNEK KI A SZÁMOK?

A NAGY "DEVIZÁS ELSZÁMOLÁS". MIT TEGYÉL, HA NEM JÖNNEK KI A SZÁMOK?

A NAGY "DEVIZÁS ELSZÁMOLÁS". MIT TEGYÉL, HA NEM JÖNNEK KI A SZÁMOK?

[cn-social-icon]

Fontos tudni: Részletesebb tájékoztató

Fontos lehet az olvasók számára, hogy igényelhető részletesebb tájékoztatás is annál, amit a bank elsőre kiküld. Az erre vonatkozó igény személyesen, elektronikus szolgáltatói felületen, valamint telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is jelezhető. Az igényléstől számított 5 munkanapon belül köteles ezt a hitelező elküldeni.

Az eljárás menete: Panasz

Amennyiben a részletesebb tájékoztatás sem stimmel az adós szerint, vagy a szerződésmódosítás elmaradása miatt panasszal kíván élni valaki, az ezzel kapcsolatos panaszbeadványát megküldheti postai úton, benyújthatja ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségekben, vagy megküldheti faxon, illetve e-mailben is a bank által az elszámoló levélben jelzett elérhetőségeknek megfelelően. A kizárólag írásban beterjeszthető panasz benyújtására az elszámolás kézbesítésétől számított 30 napon belül van lehetősége az adósnak, (kivéve, ha a panasztételben akadályoztatva van). A panasz megtételére szolgáló, egyébként nem kötelező nyomtatvány elérhető a bankok honlapján "Elszámolási és forintosítási információk" cím alatt, vagy kérhető annak postai, illetve elektronikus megküldése, valamint elérhető az ügyfélszolgálatokon is.

Pénzügyi Békéltető Testület

A Magyar Nemzeti Bank mellett működő Pénzügyi Békéltető Testület eljárását kizárólag abban az esetben veheti igénybe az adós, ha a panaszbeadványra kapott válasszal nem ért egyet vagy 60 napon belül nem kap rá választ. Ebben az esetben kifogásának pontos indoklása szükséges.

Természetesen sokan akadnak, akik a Pénzügyi Békéltető Testület eredményességét és "hatásfokát" erősen megkérdőjelezik. Többen is úgy gondolják, hogy a testület valójában csak az elterelésre és az időhúzásra jó. Ezen nem is lehet csodálkozni. Az elmúlt években a devizakárosultakat folyamatosan félrevezették, ( például a forintosítás árfolyamával kapcsolatban is) és kiderült, hogy az állami felügyeleti szervek hanyagsága miatt hatalmas kár érte őket.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM