A NAGY “DEVIZÁS ELSZÁMOLÁS”. MIT TEGYÉL, HA NEM JÖNNEK KI A SZÁMOK?

A NAGY "DEVIZÁS ELSZÁMOLÁS". MIT TEGYÉL, HA NEM JÖNNEK KI A SZÁMOK?

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Fontos tudni: Részletesebb tájékoztató

Fontos lehet az olvasók számára, hogy igényelhető részletesebb tájékoztatás is annál, amit a bank elsőre kiküld. Az erre vonatkozó igény személyesen, elektronikus szolgáltatói felületen, valamint telefonos ügyfélszolgálaton keresztül is jelezhető. Az igényléstől számított 5 munkanapon belül köteles ezt a hitelező elküldeni.

Az eljárás menete: Panasz

Amennyiben a részletesebb tájékoztatás sem stimmel az adós szerint, vagy a szerződésmódosítás elmaradása miatt panasszal kíván élni valaki, az ezzel kapcsolatos panaszbeadványát megküldheti postai úton, benyújthatja ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségekben, vagy megküldheti faxon, illetve e-mailben is a bank által az elszámoló levélben jelzett elérhetőségeknek megfelelően. A kizárólag írásban beterjeszthető panasz benyújtására az elszámolás kézbesítésétől számított 30 napon belül van lehetősége az adósnak, (kivéve, ha a panasztételben akadályoztatva van). A panasz megtételére szolgáló, egyébként nem kötelező nyomtatvány elérhető a bankok honlapján "Elszámolási és forintosítási információk" cím alatt, vagy kérhető annak postai, illetve elektronikus megküldése, valamint elérhető az ügyfélszolgálatokon is.

Pénzügyi Békéltető Testület

A Magyar Nemzeti Bank mellett működő Pénzügyi Békéltető Testület eljárását kizárólag abban az esetben veheti igénybe az adós, ha a panaszbeadványra kapott válasszal nem ért egyet vagy 60 napon belül nem kap rá választ. Ebben az esetben kifogásának pontos indoklása szükséges.

Természetesen sokan akadnak, akik a Pénzügyi Békéltető Testület eredményességét és "hatásfokát" erősen megkérdőjelezik. Többen is úgy gondolják, hogy a testület valójában csak az elterelésre és az időhúzásra jó. Ezen nem is lehet csodálkozni. Az elmúlt években a devizakárosultakat folyamatosan félrevezették, ( például a forintosítás árfolyamával kapcsolatban is) és kiderült, hogy az állami felügyeleti szervek hanyagsága miatt hatalmas kár érte őket.

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. 

  • Facebook
  • Googleplus
  • Youtube
  • Twitter

Szólj hozzá

Hozzászólás