A Magyar devizahitelesek érdekeiért a Brüsszeli „bürokraták” fognak harcolni???

Dr. Marczingós László Ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, A Magyar devizahitelesek érdekeiért a Brüsszeli "bürokraták" fognak harcolni???

A Magyar devizahitelesek érdekeiért a Brüsszeli "bürokraták" fognak harcolni???

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – A Kúria egy felülvizsgálati döntésében kifejtette és elvi éllel aláhúzta, nem vezethet a felülvizsgálat sikerre azáltal, hogy a Kúria esetleg másként értelmez egy EUB döntést, mint az alsóbb fokú bíróságok.

Az az első eset, amikor a Kúria leírta, a magyar bírói gyakorlatban megengedett az EUB ítéletek felülértelmezése.

Az EUB kizárólagos hatáskörrel rendelkezik az uniós jog értelmezésére. A Bíróság ítélete maga az értelmezés, mely közvetlen anyagi joghatállyal bír a tagállamok és bíróságaik számára. Így az EUB ítéleteit szó szerint kell alkalmazni. Azt átértelmezni tilos. Az ítélet maga a jog.

Ha egy adott tagállami bíróság eltér az EUB döntésétől, az anyagi jogsértés és nem értelmezési kérdés.

Csakhogy a Kúria az EU alapszerződéseit megkérdőjelezi rendszerszinten, így merül fel annak aggálya, a Kúria az uniós jog szerint nem minősül pártatlan és független bíróságnak. Az EUSZ 19. Cikk serelme miatt az EUB rendelkezik döntési joggal, de a Kúriának esze ágában sincsen a Bírósághoz fordulni, hiszen a kiskakas a saját szemétdombján úr.
NCK: Erről a „sajátságos Magyar gyakorlatról” hamarosan hivatalosan is tudomást szerez az Európai Bizottság, mert az ügyvéd úr nemrég bejelentette, hogy Bizottsági meghallgatásra hivatalos.

Korábban írta: "..Rossz hír a devizás ügyekben eljáró tisztességtelen hitelezőknek és az őket támogató bíróságoknak, hogy az EUB főtanácsnoki indítvány nélkül, tárgyaláson kívül határoz. Az eljáró tanácsot kijelölték…kiment a Bizottsághoz a meghallgatási kérelmem is. Ha minden igaz, még tavasszal megyek Brüsszelbe…" Erről bővebben ide kattintva olvashatsz. Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM