A KÚRIA ELNÖKE VÁLASZOLT

A KÚRIA ELNÖKE VÁLASZOLT.

Póka László: Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

A Kúria elnöke válaszolt.
A titkárság továbbította a levelét lentre másolom a levelet is és amit válaszoltam rá.
Úgy látszik, hogy nagyon nem szeretnék megtudni, hogy hogyan verték át a bankok az embereket. Pá-pá-pá-pá…
Kérem, hogy aki csak teheti követelje minél erősebb hangvételű levélben, hogy hallgassanak meg arról, hogy az ügyintézők, közvetítők milyen információkat adtak át az adósoknak.
Az ímélcímeket szeintén lentre másolom. Szerdán szintén ezt fogjuk követelni.

A-KÚRIA-ELNÖKE-VÁLASZOLT-civilkontroll-com

Tisztelt dr. Kovács Ágnes!

loading...

Köszönöm, hogy továbbította a Kúria elnökének levelét.
Most arra kérem, hogy szíveskedjen a válaszom lényeges tartalmi elemeit is továbbítani az elnök úr részére.
Azért nagyon fontos, hogy elnök úr mielőbb megkapja, mert úgy látom, hogy dr. Darák Péter téved, amikor azt írja, hogy nincs a Kúria előtt folyamatban lévő ügyem.

Van folyamatban lévő ügyem. Kérem, szíveskedjen válaszom továbbításával egyidőben az elnök úr részére azon Kúria által 2014. június 16. napját követően megjelent sajtóközleményeket is átadni, amikben arról nyilatkoznak, hogy devizahiteles ügyben további vizsgálatokat folytatnak. Tételezzük fel, hogy a sajtónyilatkozatok a valós információkon alapulta. Ez viszont azt jelenti, hogy van a Kúria előtt folyamatban lévő ügyem.
Amennyiben szintén hitelesnek tekintjük Orbán Viktor miniszterelnök 2014. szeptember 15-i parlamenti felszólalását, akkor legalább Egymillió háromszázezer családnak van folyamatban lévő ügye a Kúria előtt.
Ezen kívül, meghallgatásomat az is elengedhetetlenné teszi, hogy korábban devizahiteles ügyekben a Kúria és a Kúria alatt működő tanácsok úgy hoztak döntéseket, határozatokat, hogy lényeges információkat nem hallgattak meg. Ezzel kapcsolatban már 2013 év folyamán is nyújtottam be anyagot.

Mivel a fentiekből látszik, hogy van folyamatban lévő ügyem, – és más okot nem jelölt meg Darák úr a meghallgatásom akadályának alátámasztására – így gondolom minden lehetőség megnyílt az előtt, hogy perdöntő bizonyítékokat a bankok megtévesztő magatartásával kapcsolatban a legfőbb bírói fórum meghallgassa.
Ennek megfelelően várom megkeresésüket a meghallgatás egyeztetése céljából.
(Természetesen annak nincs akadálya, hogy amennyiben a Kúria úgy ítéli meg, hogy meghallgatásom mégis más hatóságra tartozik, ezért esetleg a Legfőbb Ügyészséghez, vagy más szervhez irányítanak. Természetesen mivel az ügy széles társadalmi rétegeket érint, és súlyosan befolyásolja a gazdaságot, ragaszkodom a nyilvános meghallgatásomhoz.)

A mielőbbi egyeztetés érdekében 2014. szeptember 17. napjának délutánján az eredeti tervek szerint néhány társammal megjelenünk a Kúria épülete előtt, és a portán fogunk érdeklődni, arról, hogy miként vélekedik Darák Úr az ügyről.
Személyesen Önre fogok hivatkozni jelen levelezésünk alapján. A pár sorból, amit írt, úgy látom, hogy Ön érti, hogy mit szeretnék.
– Igazságot. És az igazságszolgáltatás függetlenségét.
Hiszem azt, hogy a bíróság, így a legfőbb bírói fórum sem lehet lobogó zászló, melyet a politika, és a pénzhatalom szelei bármerre téphetnek.
Ezen hatalmi ágnak kifeszítve kell állnia a polgárok védelme érdekében.
Itt idézem Bródy János: Ha én rózsa volnék dalának utolsó versszakát.
„Ha én zászló volnék, sohasem lobognék,
Mindenféle szélnek haragosa lennék,
Akkor lennék boldog, ha kifeszítenének,
S nem lennék játéka mindenféle szélnek.”

Az egész dalt Koncz Zsuzsa előadásában itt hallgathatja meg: https://www.youtube.com/watch?v=6ojhBoj8bP8
A Kúria előtt szerdán délután élőben is meghallgathatja a kifosztott emberek képviselőitől ezzel a szöveggel:
„Ha én bankár volnék, nem csak egyszer ölnék,
Minden évben négyszer kamatot emelnék,
Elvenném a földet, elvenném a házat,
Szép Magyarországot odaadnám júdásnak.”

Szép napot kívánok Önnek a holnapi viszont látás reményében. Tisztelettel: Póka László

loading...

dr. Darák Péter válasza

Tisztelt Póka László!

A 2014. szeptember 15. napján kelt beadványára tájékoztatom, hogy mivel a Kúria előtt Önnek nincs folyamatban lévő ügye, így az Ön által felvetett kérdések megválaszolása, valamint vallomásának értékelése nem tarozik a Kúria hatáskörébe.

Kérem válaszom szíves tudomásulvételét.

Budapest, 2014. szeptember 15.

Üdvözlettel:
Dr. Darák Péter
Ímélcímek, ahol követelhetitek a meghallgatásomat:
‘Kuria@kuria.birosag.hu’; ‘Elnok@kuria.birosag.hu’; ‘KonyaI@kuria.birosag.hu’; ‘ErossMonika@kuria.birosag.hu’; ‘SubaIldiko@kuria.birosag.hu’; ‘WellmannGy@kuria.birosag.hu’; ‘TorokJ@kuria.birosag.hu’; ‘SomogyiM@kuria.birosag.hu’;

Tisztelettel: Póka László
Nem adom a házamat mozgalom
0630-931-9802

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
NYÍLT LEVÉLBEN SZÓLTAK BE ORBÁNNAK A “DEVIZAHITELESEK”

Nyílt levélben szóltak be Orbánnak a devizahitelesek   A Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület (PITEE) nyílt levelet írt Orbán Viktor...

TIZENEGY BANK ÁLLÍTJA, 2011-BEN NEM LÉTEZETT DEVIZAHITEL-PIAC.
TIZENEGY BANK ÁLLÍTJA, 2011-BEN NEM LÉTEZETT DEVIZAHITEL-PIAC

Tizenegy bank állítja, 2011-ben nem létezett devizahitel-piac Hétfőn a Fővárosi Törvényszéken folytatódott a 11 bank által, a kartellezés miatt a...

Close