A KÖZÖSSÉGI FÓRUMOK ÉS WEBOLDALAK A CÉLTÁBLÁI A FIZETETT TROLLOKNAK

A KÖZÖSSÉGI FÓRUMOK ÉS WEBOLDALAK A CÉLTÁBLÁI A FIZETETT TROLLOKNAK

Néhány éve tudjuk, hogy a mindenkori kormány trollokat fizet, akik megpróbálnak módszereikkel zavart kelteni az internet segítségével. Ennek bizonyítása azonban nem volt túl egyszerű.

A nyugati kormányok ezt a módszert használják, Edward Snowden által kiszivárogtatott információk alapján.

Így teszi a Brit Kommunikációs Központ is egy alszervezetén keresztül, amely eddig titkolt volt. Az intézmény neve: Közös Veszély Felderítési Csoport, amely az online párbeszédeket szisztematikusan elferdíti a közösségi oldalakra való beszivárgásával.

A gyakorlat az emberek közt aggodalomra ad okot, hiszen a szabad véleménynyilvánítás immár elméleti tényét gyökerében írtja ki.
Glenn Greenwald állítása szerint nem csak az emberek gondolatainak manipulálása a tét, hanem az internet integritása is.

A feltárt információk szerint a hatóságok árgus szemekkel követik a YouTube-ot, Bloggert, a közösségi oldalakat, és az e-mail fiókokat. Anonymust bombázzák DDoS támadásokkal és őket vádolják a támadásokkal. Az emberek számára pedig mézes csapdákat állítanak fel, így kompromittáló helyzetekbe állítva őket, majd a pusztító vírusaikat is bevetik.

Az egyik feltárt dokumentum szerint ezek a megfigyeléssel foglalkozó ügynökségek megpróbálnak beszivárogni emberek életébe. Méghozzá úgy, hogy online beszélgetéseiket elferdítik és így bármikor számon kérheti őket a hatalom a „nem létező első számú közellenség” kreálmányát illetőleg. Egy félre értelmezett telefonbeszélgetésen keresztül is a megfigyelő rendszer céltáblájává válhat az ember.
Ezek a módszerek a következők:
„A saját maguk által megfogalmazott célok elérésére két fő taktikát vetnek be:  Mindenféle hamis anyagokat dobnak fel az Internetre, hogy tönkretegyék a célpontok hírnevét. Valamint, különféle társadalomtudományi és egyéb módszerek segítségével manipulálják az online párbeszédeket és aktivizmust, hogy számukra kívánatos eredményt generáljanak. Jól illusztrálják a programok szélsőséges jellegét az általuk használt taktikák, amelyek: „megrendezett műveletek” (szándékosan úgy jelentetnek meg anyagokat, hogy forrásként hamisan mást jelölnek meg), hamis áldozat blogbejegyzések (úgy tesznek, mintha annak az embernek az áldozatai lennének, akinek a hírnevét tönkre akarják tenni), és „negatív információk” közzététele különböző fórumokon” – írja Greenvald, aki szerint a rendszer elképesztő mélységekig képes süllyedni.

Egy Kanadai televízió a CTV már a témáról korábban készített egy műsort, amiben bemutatja, miként cselekszik így saját kormányuk.
„Biztosan mindenki találkozott már velük. Valahogy rendszeresen felbukkannak olyan hangok, akik a fórumok vagy posztok alatti párbeszédeket egy adott irányba terelik. Ez lehet a bevándorlás, a jobb és baloldal kérdése, a terrorizmus elleni háború, illetve bármi, amivel heves érzelmeket válthatnak ki a hozzászólókból és a párbeszédet a fontos kérdésektől a parttalan viták felé terelik, megosztva a résztvevőket. Ezek a trollként ismert hangok sok esetben igazából a kormány vagy nemzetközi szervezetek által fizetett bérencek, akiknek az a feladata, hogy a közvéleményt irányítsák” – írja a NaturalNews.

A kanadai CTV News egy különkiadású műsorában is foglalkozott a témával, mely szerint Kanada már rég ezt a módszert használja és az adófizető állampolgárok pénzéből keményen fizet titkos ügynököket, hogy a polgárokat az interneten keresztül megfigyelje és befolyásolja őket. Az adás is a témát illetően csínján bánik a tényekkel. Hiszen az adásban arra is nyomatékot adnak, hogy a kormány csupán az általa ítélt veszélyes információkat kijavítja. Azonban elismeri azt, hogy a kormány a titkos ügynök szerepét átvette.

Jelenleg az álláspont az, hogy már a Google is aggódik a helyzet súlyosságán.
Az amerikai kommunikációs hatóság az FFC úgy tűnik, hogy az internet felett átveszi a hatalmat.

Most még nem tudhatjuk, hogy a kormányok milyen hatalmat gyakorolnak az internetezők körében, de már ott tartunk, hogy a hatalom határozza meg a Google-nak, hogy miként találjanak célba a keresési találatok. Illetve hogyan kezelje a netezők felhasználási adatát.
A jelenlegi helyzet úgy tűnik elég konszolidált a jövőhöz képest. Miért is állítjuk ezt? Nézzük a következő megdöbbentő tényt, ami aggodalmunk alapjára ad okot.
A Harvard Egyetem egyik prominens hallgatója kijelentette, hogy ő nem hisz a szólás szabadságában és az ő nézeteit nem támogató professzorokat ki kellene rúgni.

Ez a diák egy újságíró és az írásaival a kedélyeket igen csak felkorbácsolta, aminek az volt a lényege, hogy a szólás szabadságának intézményét el kell törölni és a vele ellentétes nézeteket valló professzorokat ki kell rúgni a Harvard-ról.

Ez a hallgató Sandra Korn csupán egy negyedéves kommunista hallgató az USA-ban. Saját rovata van a Harvard Crimson egyetemi lapban, ahová firkál. Úgy tűnik, hogy az Amerikai Egyesült Államok engedi a szélsőséges bal oldali politikai filozófia szennyét teli csővel ömleni. Talán ez a híres USA-beli alkotmány szabadságáról szóló fegyver, ami saját maga ellen fordul, hiszen egy kommunista firkál egy fontos oldalra elítélve tanárait, professzorait, akik csak hallgatnak, hallgatnak és hallgatnak.
„Adjuk fel az akadémikus szabadságot az igazság javára! Ha az egyetemünk ellenzi a rasszizmust, a szexizmust és a heteroszexizmust, akkor miért tűrnénk el olyan kutatásokat, amik ezzel szembemennek?” – írja firkálmányaiban Korn.
A lényeg az, hogy a február 18-án felbukkant cikkében alcíme arra ösztönöz, hogy a Harvard hallgatói és professzorai között ne legyenek ellentmondások. Ezért pedig maga az egyetem felel! Arra is parancsot ad, hogy a liberális fényben kell a véleményeket kinyilvánítani, illetve a kutatásoknak is ebben a mederben kell folyniuk!
„Ha az egyetemünk ellenzi a rasszizmust, a szexizmust és a heteroszexizmust, akkor miért tűrnénk el olyan kutatásokat, amik ezzel szembemennek?” –teszi fel a kérdést a kommunista Korn az amerikai Harvard Egyetem hallgatója.

A szomorú a dolgokban az, hogy egy jogász professzor Cass Suntein személyében már leírta a napjainkban lévő jelenséget, aki Barack Obama tanácsadója volt 2009-2012-ig. Az indítvány arról szólt, hogy a politikai oldalak számára közzé kell tenni, az ellenvélemények megjelenését alternatívaként, illetve a kormánypropaganda felugró ablakainak támogatását.
Ezzel a módszerrel is nyomon lehet követni a netezők politikai irányultságát.
Az egyre alattomosabb módszerek már készülőben vannak, a mostani írásunk csupán a jelenlegi álláspontot ábrázolja. Sandra Korn pedig csak egy úttörő az új világ háttérhatalmi törekvések előrenyomulásában?

Forrás: Időkjelei.hu

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM