A KORMÁNY ÉS A BANKSZÖVETSÉG KÖZÖSEN FEJI AZ ADÓFIZETŐKET

A KORMÁNY ÉS A BANKSZÖVETSÉG KÖZÖSEN FEJI AZ ADÓFIZETŐKET.

A KORMÁNY ÉS A BANKSZÖVETSÉG KÖZÖSEN FEJI AZ ADÓFIZETŐKET


Nem lesz ingyenes ezentúl a kártyás vásárlás – OLVASD EL A MAGYARÁZATOT IS!

 

A tranzakciós illetéket a készpénzfelvételnél a duplájára emelik, és megszüntetik a felső korlátot az átutalások után az eddigi 0,2 százalék helyett 0,3 százalékot fizethetünk. Jelentette be  Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. A Magyar Bankszövetség természetesen az áldását adta a változtatásokra.

A tranzakciós illetékből a kormány az idén 301 milliárd forintos bevételre számított, de ennek csak nagyon csekély része folyt be az államkasszába. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint időarányosan igen jelentős elmaradás annak köszönhető hogy a háztartások és vállalatok villámgyorsan alkalmazkodtak az új adóhoz. Például a nyugdíjasok tömegesen számolták fel folyószámláikat, és álltak vissza arra, hogy járandóságukat postai kézbesítéssel kapják, mások pedig számlákat szüntetettek meg, vontak össze, hogy elkerüljék az új adónemet.

loading...


A miniszter további intézkedéseket (durva adóemeléseket) is bejelentett annak érdekében, hogy hazánk ellen a túlzottdeficit-eljárás semmiképpen se indulhasson meg újra.

A távközlési adó (amit a céges ügyfelekre a telekommunikációs cégek teljes egészében átterheltek) percenként két forintról három forintra nő, a felső korlátot pedig megduplázzák.

A mostani 2500 forint helyett tehát a dupláját kell a vállalkozásoknak kifizetniük. A tőkejövedelmekre ráterhelik majd egészségügyi hozzájárulást , ami –hat százalékkal növeli az adóterhet.

Úgy látszik, most azokon próbálják meg elverni a port , akik megmaradtak banki ügyfeleknek. A készpénzfelvételnél a tranzakciós illetéket a duplájára, háromról hat ezrelékre emelik, és megszüntetik a hatezer forintos felső korlátot.

loading...

Az átutalások terhe 0,1 százalékra nő, de itt marad a korlát, így a hárommillió forint felett utalók nem fizetnek hatezernél többet. A Magyar Bankszövetség minderre az áldását adta. 
Nem igaz a kormánynak az állítása, hogy a verseny megakadályozza az áthárítást.
A nemzetgazdasági miniszter úgy gondolja, a bankok nem háríthatják át az adóemelést az ügyfeleikre, mert ezt nem engedi a verseny. Az igazság ezzel szemben az, másfél év alatt a saját bankjegykiadók (ATM) használatának költsége 94 százalékkal emelkedett, de az éves kártyadíjaknál és az egyéb automatáknál is több mint negyedével nőttek az ügyfelek kiadásai. Időközben ugyanis szinte teljesen eltűnt a díjmentesség (egykor 3-4 pénzfelvételt is ingyenesen biztosítottak a bankok, emellett terjedt a kártyadíj teljes elengedése).


 
Most teljesen egyértelmű, hogy további jelentős változás következik be-mégpedig ismét az ügyfelek kárára. A bankok már nem tartják majd fenn a kártyás vásárlásnál ma még jellemző ingyenességet.

A bankszövetség berkein belül hozzátették, a Magyar Bankszövetség jelenleg vizsgálja a csomag várható hatásait, az átdolgozás lehetséges irányait. 

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MIÉRT NEM TUDNAK ÖSSZEFOGNI A "DEVIZA"-"HITELESEK"?
MIÉRT NEM TUDNAK ÖSSZEFOGNI A “DEVIZA”-“HITELESEK”?

MIÉRT NEM TUDNAK ÖSSZEFOGNI A "DEVIZA"-"HITELESEK"?   Asztalos Károlyné - Nagy Éva AZT MONDJA A FÁMA, HOGY AZÉRT NEM TUDNAK...

200 EZER VÉGREHAJTÁS ÚJRAINDUL!
200 EZER VÉGREHAJTÁS ÚJRAINDUL

200 EZER VÉGREHAJTÁS ÚJRAINDUL   Ez hamarosan megtörténhet, mert az átvert károsultak nagy része képtelen összefogni, mástól várja a segítséget,...

Close