A DEVIZAKÁROSULTAK ELMENTEK A „FALIG”.

A DEVIZAKÁROSULTAK ELMENTEK A „FALIG”.

A DEVIZAKÁROSULTAK ELMENTEK A „FALIG”.

[good_old_share]


Hámori Gábor – A vitaindító helyett térjünk át a konzultációra.

Az értelmes, és egymás véleményét tiszteletben tartó, nem személyeskedő párbeszédre. Nagyon sok kiváló és tényleg használható hozzászólást olvastam, ugyan akkor a legtöbb bejegyzés, a – "legyen politika, vagy ne legyen?" – kérdéssel foglalkozik. Ez is rendben van.Hogy lehet, hogy van jogorvoslat, de még sincs? Hogy lehet, hogy van fogyasztóvédelem, de még sincs?

 

Nem vagyunk pártkatonák, a magam részérő a véleményem a politikáról több mint lehangoló. A kérdés az, hogy a civil összefogás hol kell, vagy hol tudja kifejteni az erejét?

Támadtuk a bankokat is. Sokszor.

Közjegyzőket, végrehajtókat, bírókat is. Cáfolhatatlan szakmai anyagok kerültek elő kiváló szakértők tollából. Sokszor éreztük, hogy most végre működni fog, megvan a megoldás, mert nem lehet másképpen, hiszen amit mondtunk azt a jog, a közgazdaság, a számvitel, és a józan gondolkodás is alátámasztja. Erre kiderült, hogy nem.

Nekimentünk egy falnak. Aztán kezdtük elölről. Aztán megint egy fal.Bebizonyosodott, hogy bármit teszünk, a törvényeket úgy értelmezik, hogy abba belemagyaráznak olyan szavakat, amik ott sincsenek, aminek vége a folyamatos kudarc. Vajon miért?

Hogy lehet, hogy van jogorvoslat, de még sincs? Hogy lehet, hogy van fogyasztóvédelem, de még sincs?

Több, hasonlóképpen járt országban is ugyan ez volt a recept, (Szlovénia, Románia), egy jelentős különbséggel. Ott, igen is a politika mondta, hogy elég! Társadalmi problémát nem lehet a bírósági tárgyalóteremben egyesével megoldani. (Főleg így nem).

Ott nem zsarolták a bankok a politikusokat? De, biztosan. Egy képviseleti demokráciában, ahol a nép által választott képviselő, a társadalom érdekében kell, hogy eljárjon, ott el is járt.Nem szeretném a mai magyar politikát áldozati szerepben beállítani. Főleg azok után nem, hogy még a civilek saját harcát sem engedte megvívni. Egyenesen akadályt görgetett elénk. Ha és amennyiben a bankok a céltábla, akkor pont tíz évet ugrunk vissza az időbe.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Azt gondolom, ahogyan a civil mozgalmaknak egy adott társadalmi csoport érdekét kell, hogy képviselje, úgy egy politikusnak, esküje szerint, az egész társadalmat kell, hogy képviselje. Hámori Gábor.

Szerinted mi lehet a megoldás? A károsultak összefogása eredményt hozhatna? Ha igen, akkor eddig miért nem voltak hajlandóak a károsultak az összefogásra?

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM