A DEVIZAKÁROSULTAK ELMENTEK A „FALIG”.

A DEVIZAKÁROSULTAK ELMENTEK A „FALIG”.

A DEVIZAKÁROSULTAK ELMENTEK A „FALIG”.

[good_old_share]


Hámori Gábor – A vitaindító helyett térjünk át a konzultációra.

Az értelmes, és egymás véleményét tiszteletben tartó, nem személyeskedő párbeszédre. Nagyon sok kiváló és tényleg használható hozzászólást olvastam, ugyan akkor a legtöbb bejegyzés, a – "legyen politika, vagy ne legyen?" – kérdéssel foglalkozik. Ez is rendben van.Hogy lehet, hogy van jogorvoslat, de még sincs? Hogy lehet, hogy van fogyasztóvédelem, de még sincs?

 

Nem vagyunk pártkatonák, a magam részérő a véleményem a politikáról több mint lehangoló. A kérdés az, hogy a civil összefogás hol kell, vagy hol tudja kifejteni az erejét?

loading...

Támadtuk a bankokat is. Sokszor.

Közjegyzőket, végrehajtókat, bírókat is. Cáfolhatatlan szakmai anyagok kerültek elő kiváló szakértők tollából. Sokszor éreztük, hogy most végre működni fog, megvan a megoldás, mert nem lehet másképpen, hiszen amit mondtunk azt a jog, a közgazdaság, a számvitel, és a józan gondolkodás is alátámasztja. Erre kiderült, hogy nem.

Nekimentünk egy falnak. Aztán kezdtük elölről. Aztán megint egy fal.Bebizonyosodott, hogy bármit teszünk, a törvényeket úgy értelmezik, hogy abba belemagyaráznak olyan szavakat, amik ott sincsenek, aminek vége a folyamatos kudarc. Vajon miért?

Hogy lehet, hogy van jogorvoslat, de még sincs? Hogy lehet, hogy van fogyasztóvédelem, de még sincs?

Több, hasonlóképpen járt országban is ugyan ez volt a recept, (Szlovénia, Románia), egy jelentős különbséggel. Ott, igen is a politika mondta, hogy elég! Társadalmi problémát nem lehet a bírósági tárgyalóteremben egyesével megoldani. (Főleg így nem).

Ott nem zsarolták a bankok a politikusokat? De, biztosan. Egy képviseleti demokráciában, ahol a nép által választott képviselő, a társadalom érdekében kell, hogy eljárjon, ott el is járt.Nem szeretném a mai magyar politikát áldozati szerepben beállítani. Főleg azok után nem, hogy még a civilek saját harcát sem engedte megvívni. Egyenesen akadályt görgetett elénk. Ha és amennyiben a bankok a céltábla, akkor pont tíz évet ugrunk vissza az időbe.

loading...

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Azt gondolom, ahogyan a civil mozgalmaknak egy adott társadalmi csoport érdekét kell, hogy képviselje, úgy egy politikusnak, esküje szerint, az egész társadalmat kell, hogy képviselje. Hámori Gábor.

Szerinted mi lehet a megoldás? A károsultak összefogása eredményt hozhatna? Ha igen, akkor eddig miért nem voltak hajlandóak a károsultak az összefogásra?

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
EURÓPA ÉBREDEZIK? LEHET, DE NEM ELÉG GYORSAN.
EURÓPA ÉBREDEZIK? LEHET, DE NEM ELÉG GYORSAN.

EURÓPA ÉBREDEZIK? LEHET, DE NEM ELÉG GYORSAN. [good_old_share] Ti küldtétek - Magyaródy Szabolcs. Európa ébredezik? Lehet, de nem elég gyorsan....

"DEVIZA"-ÁRFOLYAM. SORSDÖNTŐ ÍTÉLET VÁRHATÓ.
“DEVIZA”-ÁRFOLYAM. SORSDÖNTŐ ÍTÉLET VÁRHATÓ.

"DEVIZA"-ÁRFOLYAM. SORSDÖNTŐ ÍTÉLET VÁRHATÓ. [good_old_share] Deviza-ügyek? Még semminek sincs vége! Sőt! Talán most kezdődik igazán!   Alább a Portfolio írja...

Close