A devizahiteles törvények mehetnek a kukába, nem érvényesülhetnek a fogyasztók jogaival szemben

Nemzeti Civil Kontroll, ügyvéd, devizahitel, A devizahiteles törvények mehetnek a kukába, nem érvényesülhetnek a fogyasztók jogaival szemben

A devizahiteles törvények mehetnek a kukába, nem érvényesülhetnek a fogyasztók jogaival szemben.

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Vége a törvénykezési szünetnek, vége a nyárnak.

Szeptember 2-án jön az EUB C-932/19-es ítélet, mely megszabja a következő éveket. Valójában ennek megismeréséig felesleges minden mondat. Kivárok magam is.

Mit várok az EUB-től? Azt, hogy pont ugyanszon alapjogokért álljon ki, mint eddig. Ha így lesz, a DH törvények “mehetnek a kukába”, nem érvényesülhetnek a fogyasztók jogaival szemben.

Ahogy a magyar Kúria mondta, módosítani kell a DH  normákat. Ha megteszik – mert ez szükséges – abból megint jogviták tízezrei keletkeznek, mert 2013 óta ezrével alázták meg a fogyasztókat.

A következő héten már dolgozom, de előre bocsátom, a szünet arra van, kikapcsoljam az agyam, ürítsek, melybe vissza kell szokni, újra bele kell állni a stresszbe, hogy vágjon az agyam.

Egy hét kell arra, felvegyem a ritmust.

Semmi értelme nem lesz azon kérdéseknek, hogy “hogyan áll az ügyem?”, mert erre lehetetlen értelmes választ adni. Sehogy. Mindenki szabin volt. Sőt, sok bíró csak szeptemberben kezdi a munkát, mert ki kellett adni a szabadságokat.Szeptember 2-án jön az EUB C-932/19-es ítélet, mely megszabja a következő éveket. Valójában ennek megismeréséig felesleges minden mondat. Kivárok magam is.

Mit várok az EUB-től? Azt, hogy pont ugyanszon alapjogokért álljon ki, mint eddig. Ha így lesz, a DH törvények “mehetnek a kukába”, nem érvényesülhetnek a fogyasztók jogaival szemben. Ahogy a magyar Kúria mondta, módosítani kell a DH  normákat. Ha megteszik – mert ez szükséges – abból megint jogviták tízezrei keletkeznek, mert 2013 óta ezrével alázták meg a fogyasztókat.

Egyszóval a jövő héten bele kell rázódni az őszbe.
Hja, közben a világ beletolta magát a covid negyedik hullámába. Marad a maszk, a távolságtartás, az oltás, etc. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda 

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM