A devizahiteles törvények mehetnek a kukába, nem érvényesülhetnek a fogyasztók jogaival szemben

Nemzeti Civil Kontroll, ügyvéd, devizahitel, A devizahiteles törvények mehetnek a kukába, nem érvényesülhetnek a fogyasztók jogaival szemben

A devizahiteles törvények mehetnek a kukába, nem érvényesülhetnek a fogyasztók jogaival szemben.

Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda – Vége a törvénykezési szünetnek, vége a nyárnak.

Szeptember 2-án jön az EUB C-932/19-es ítélet, mely megszabja a következő éveket. Valójában ennek megismeréséig felesleges minden mondat. Kivárok magam is.

Mit várok az EUB-től? Azt, hogy pont ugyanszon alapjogokért álljon ki, mint eddig. Ha így lesz, a DH törvények “mehetnek a kukába”, nem érvényesülhetnek a fogyasztók jogaival szemben.

Ahogy a magyar Kúria mondta, módosítani kell a DH  normákat. Ha megteszik – mert ez szükséges – abból megint jogviták tízezrei keletkeznek, mert 2013 óta ezrével alázták meg a fogyasztókat.

A következő héten már dolgozom, de előre bocsátom, a szünet arra van, kikapcsoljam az agyam, ürítsek, melybe vissza kell szokni, újra bele kell állni a stresszbe, hogy vágjon az agyam.

Egy hét kell arra, felvegyem a ritmust.

loading...

Semmi értelme nem lesz azon kérdéseknek, hogy “hogyan áll az ügyem?”, mert erre lehetetlen értelmes választ adni. Sehogy. Mindenki szabin volt. Sőt, sok bíró csak szeptemberben kezdi a munkát, mert ki kellett adni a szabadságokat.Szeptember 2-án jön az EUB C-932/19-es ítélet, mely megszabja a következő éveket. Valójában ennek megismeréséig felesleges minden mondat. Kivárok magam is.

Mit várok az EUB-től? Azt, hogy pont ugyanszon alapjogokért álljon ki, mint eddig. Ha így lesz, a DH törvények “mehetnek a kukába”, nem érvényesülhetnek a fogyasztók jogaival szemben. Ahogy a magyar Kúria mondta, módosítani kell a DH  normákat. Ha megteszik – mert ez szükséges – abból megint jogviták tízezrei keletkeznek, mert 2013 óta ezrével alázták meg a fogyasztókat.

Egyszóval a jövő héten bele kell rázódni az őszbe.
Hja, közben a világ beletolta magát a covid negyedik hullámába. Marad a maszk, a távolságtartás, az oltás, etc. Dr. Marczingós László Ügyvédi Iroda 

Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM