A BANKOK MÁR SEJTENEK VALAMIT. TARTANAK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG DÖNTÉSÉTŐL?

A BANKOK MÁR SEJTENEK VALAMIT. TARTANAK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG DÖNTÉSÉTŐL?

A BANKOK MÁR SEJTENEK VALAMIT. TARTANAK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG DÖNTÉSÉTŐL?

[good_old_share]


Fogyasztó vagy Nem Fogyasztó ?! ( II. fokú ítélet mellékelve )

 

Talán sejtenek már valamit ?!

"Ennek azért van kiemelkedően fontos szerepe, mert az előzetes döntéshozatali eljárás az Európai Unió Bírósága előtt C-51/17. számon, kizárólag a fogyasztói kölcsönszerződésekre fog vonatkozni."Olvasd el az oldal alján lévő dokumentumokat is!

A Budaházi ügyvédi iroda bebizonyítja, hogy aki magánszemélyként vett fel kölcsönt az FOGYASZTÓ volt és az is maradt.

 

Minden fogyasztói/lakossági szerződésre vonatkozhat az EUB döntése!

A devizahiteles érvénytelenségi pereknél a bankok legújabb próbálkozása, hogy vitatják a fogyasztói minőséget.

Azt állítják, hogy a hitelfelvevők nem fogyasztói/lakossági szerződést kötöttek.

Ennek azért van kiemelkedően fontos szerepe, mert az előzetes döntéshozatali eljárás az Európai Unió Bírósága előtt C-51/17. számon, kizárólag a fogyasztói kölcsönszerződésekre fog vonatkozni.

Miért ez az új megközelítés/támadás a bankok részéről?  Talán sejtenek valamit, vagy csak tartanak az EUB döntésétől?!„a felperes a perbeli jogviszonyt természetes személyként létesítette az alperessel és a szerződéskötéskor a kölcsönszerződésben rögzített kettős cél, egyrészt a hitelkiváltás, másrészt a szabad felhasználás sem engedett következtetni arra, hogy a fenti jogalanyisága ellenére a gazdasági élet professzionális szereplőjeként járna el.”

„perbeli jogviszony tárgyát, a hitelkiváltást tekintve egységes a bírói gyakorlat abban, hogy ezen hitelcél nem változtatja meg az eredeti kölcsön célját, ezért, ha az a kölcsön, amelynek a kiváltására az újabb kölcsönt felvették, fogyasztási, lakossági kölcsön volt, akkor a kiváltásra szolgáló hitel is ilyen jellegűnek minősül”

„önmagában a vagyongyarapodásra törekvés sem tekinthető gazdasági, szakmai tevékenységnek, az előbbi ugyanis a gazdasági életben való aktív részvételt, adott tevékenység üzletszerű, haszonszerzés céljából történő folytatását jelenti a gazdasági élet többi szereplőjével, a szakmaiság pedig szakértelmet igénylő tevékenység esetén merülhet fel.”

Dr. Budaházi János ügyvéd, Szabó Miklós vezető biztonság – jogi és kommunikációs szaktanácsadó.  Ügyvédi iroda elérhetősége: 2030. Érd. Mályva utca 14. Tel: 06-70-632-3583
Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472 Email cím: drbudahazijanos.erd@gmail.com.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/loading…


[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM