A BANKOK MÁR SEJTENEK VALAMIT. TARTANAK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG DÖNTÉSÉTŐL?

loading...

A BANKOK MÁR SEJTENEK VALAMIT. TARTANAK AZ EURÓPAI BÍRÓSÁG DÖNTÉSÉTŐL?

Email


Fogyasztó vagy Nem Fogyasztó ?! ( II. fokú ítélet mellékelve )

 

Talán sejtenek már valamit ?!

"Ennek azért van kiemelkedően fontos szerepe, mert az előzetes döntéshozatali eljárás az Európai Unió Bírósága előtt C-51/17. számon, kizárólag a fogyasztói kölcsönszerződésekre fog vonatkozni."Olvasd el az oldal alján lévő dokumentumokat is!

A Budaházi ügyvédi iroda bebizonyítja, hogy aki magánszemélyként vett fel kölcsönt az FOGYASZTÓ volt és az is maradt.

 

Minden fogyasztói/lakossági szerződésre vonatkozhat az EUB döntése!

A devizahiteles érvénytelenségi pereknél a bankok legújabb próbálkozása, hogy vitatják a fogyasztói minőséget.

Azt állítják, hogy a hitelfelvevők nem fogyasztói/lakossági szerződést kötöttek.

Ennek azért van kiemelkedően fontos szerepe, mert az előzetes döntéshozatali eljárás az Európai Unió Bírósága előtt C-51/17. számon, kizárólag a fogyasztói kölcsönszerződésekre fog vonatkozni.

Miért ez az új megközelítés/támadás a bankok részéről?  Talán sejtenek valamit, vagy csak tartanak az EUB döntésétől?!„a felperes a perbeli jogviszonyt természetes személyként létesítette az alperessel és a szerződéskötéskor a kölcsönszerződésben rögzített kettős cél, egyrészt a hitelkiváltás, másrészt a szabad felhasználás sem engedett következtetni arra, hogy a fenti jogalanyisága ellenére a gazdasági élet professzionális szereplőjeként járna el.”

„perbeli jogviszony tárgyát, a hitelkiváltást tekintve egységes a bírói gyakorlat abban, hogy ezen hitelcél nem változtatja meg az eredeti kölcsön célját, ezért, ha az a kölcsön, amelynek a kiváltására az újabb kölcsönt felvették, fogyasztási, lakossági kölcsön volt, akkor a kiváltásra szolgáló hitel is ilyen jellegűnek minősül”

„önmagában a vagyongyarapodásra törekvés sem tekinthető gazdasági, szakmai tevékenységnek, az előbbi ugyanis a gazdasági életben való aktív részvételt, adott tevékenység üzletszerű, haszonszerzés céljából történő folytatását jelenti a gazdasági élet többi szereplőjével, a szakmaiság pedig szakértelmet igénylő tevékenység esetén merülhet fel.”

Dr. Budaházi János ügyvéd, Szabó Miklós vezető biztonság – jogi és kommunikációs szaktanácsadó.  Ügyvédi iroda elérhetősége: 2030. Érd. Mályva utca 14. Tel: 06-70-632-3583
Vezetékes telefon/fax: 06-23-360-472 Email cím: drbudahazijanos.erd@gmail.com.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/loading…


Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás