A BANKOK HOGY ÁLLÍTHATJÁK MEG A SÁRGAPÓLÓSOKAT? + EGYEZSÉGI AJÁNLAT!

A BANKOK HOGY ÁLLÍTHATJÁK MEG A SÁRGAPÓLÓSOKAT? + EGYEZSÉGI AJÁNLAT!

A BANKOK HOGY ÁLLÍTHATJÁK MEG A SÁRGAPÓLÓSOKAT? + EGYEZSÉGI AJÁNLAT!

[good_old_share]


Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

Ismét egy Sárgapólós győzelem. – Nem volt birtoksértő, hogy az otp bankban véleményt nyilvánítottunk.

 

Remek ítéletben, alapos indoklással mondta ki Kondásné dr. Kovács Erika bírónő, – már másodszor – hogy 2016. február 2-án sem sértettünk birtokot az otp Nyugati téri fiókjában azzal, hogy 9 percen keresztül véleményt nyilvánítottunk és felolvastuk a saját tüntetési szabályzatunkat.Mindenkinek érdemes részletesen végigolvasni az ítéletet. Sokat lehet belőle tanulni. Leginkább azoknak, akik tervezik, hogy valaha elhagyják a fotel kényelmét, és valóban részt vesznek a forradalomban.

 

Az első tárgyalás 2017. májusban volt. Összesen négy tárgyalási nap, és az ítélethirdetés kellett, hogy kiderüljön, az otp keresete alaptalan.

Ebben az ügyben az utolsó beadványunk a 40-es sorszámot kapta. Az ítélet a 43-asat.
Az otp a 13 oldalas keresetéhez kb. 30 oldal mellékletet csatolt.
Erre több Alperes igen kiművelt ellenkérelmet adott be.
Az otp még 2017. évben további 10, 6, 2 oldalas beadványokban győzködte a bíróságot.
További 4 oldalas anyaggal észrevételeztük a bank nyilatkozatait.
2018-ban, miután már legalább húsz birtokvédelmi per folyt ellenünk újraterveztük a részvételünket.
Egyrészt egyre többen, egyre kevesebb tárgyalásra mentünk el. Helyette véleményt nyilvánítottunk valamelyik politikus, vagy bankvezér házánál, és Sárgajárást hajtottunk végre több városban is.
Másrészt a tapasztalatok alapján készítettünk egy 25 oldalas összefoglaló beadványt. Ez gyakorlatilag egy újabb ellenkérelem volt, és viszontkeresettel is éltünk. Kértük megállapítani, hogy nem mi követtünk el birtoksértést, hanem az otp azzal, hogy megzavarta a véleménynyilvánításunkat.
Az otp erre egy 11 oldalas ellenkérelemmel reagált. Ez utóbbi lépésünkön nagyon kiakadtak.

Mi erre ismét írtunk egy 11 oldalas beadványt.

Az otp ügyvédeinek erre már csupán egy két oldalas észrevétele volt. És még benyújtottak két oldalt az egyik tárgyalással kapcsolatban is, ahol a saját munkatársukat hallgattuk meg tanúként.
Mi még utoljára megtámogattuk az ügyet egy 6 oldalas írással.
A többi Alperes még további kb. 50 – 70 oldalnyi anyagot terjesztett a bíróság elé.
Így összesen a Bírónak közel 200 oldalnyi irat, és négy tárgyalás alapján kellett igazságot hirdetnie.Az ítélet indoklása is bizonyítja, – a fentieken kívül – hogy Kondásné dr. Kovács Erika alaposan körüljárta az ügyet.
Végül mérlegelve az összes nyilatkozatot, tényt és adatot, megállapította, hogy nem sértettünk birtokot. 
Igaz, hogy megállapította, hogy a bank sem. Mi ez miatt minden bizonnyal nem fogunk önállóan fellebbezni. 

Az ügy egyik legnagyobb disznósága, hogy az otp mindegyik ügyben 500 000 Ft + ÁFA perköltséget szeretett volna magának.
A másik disznóság, hogy olyan videófelvételeket használtak, amiket már régen meg kellett volna semmisíteniük.
Azt sem érték el, hogy megijedjünk, és a sok per, és magas perköltségigényük miatt felhagyjunk a banki véleménynyilvánításokkal. 
De az sem sikerült nekik, hogy a tárgyalásokkal lekössék az időnket, és így ne menjünk bankokba, vagy az uzsorás házához.

Mi magunk többször kifejtettük a per során, hogy nem a birtokvédelmi perekkel lehet megállítani a Sárgapólósokat. Sokkal inkább a SeVizás ügy mindenki által elfogadható és teljesíthető rendezésével.
Több egyezségi ajánlatot is előterjesztettünk már mindegyik perben külön is. Ezeket eddig mindet elutasították.
Lentre másoljuk ebben az ügyekben tett ajánlatunkat, és észrevételünket a bank elutasítása miatt. 
Az itt elérhető bejegyzésben az ítélet olvasható: https://www.facebook.com/Nemadomahazamat/posts/2389941641031767 
Az alábbi hivatkozásokon az újratervezés utáni beadványaink érhetők el, amihez a legtöbb Alperes társunk csatlakozott. Néhányan a csatlakozás mellett, vagy helyett maguk tettek terjedelmes nyilatkozatot.

1.    Összefoglaló beadványunk (Ellenkérelem és viszontkereset): https://drive.google.com/file/d/1my1MTz3ymtX4ZgS1liBozSG8yjk4HbFr/view?usp=sharing
2.    Beadvány otp észrevételeire, és ellenkérelmére: https://drive.google.com/file/d/1mEJbga-2A0Kbr38vxNEPeCPNbC1TIV4f/view?usp=sharing
3.    Előkészítő iratunk otp újabb (2 oldalas) beadványára: https://drive.google.com/file/d/1zemen-o7tQ6b98uee3ghE0CjgxcTpjkd/view?usp=sharing

Beadványainkon, cselekedeteinken és az ítéleten elgondolkodva induljatok véleményt nyilvánítani még ma! Mert továbbra is többen hisszük, hogy megoldás akkor lesz, amikor százak és ezrek tesznek minden nap olyant, ami nem tetszik a hatalomnak.

Cselekedj! Legyél győztes! Állj a bátrak közé!

Egyezségi ajánlat„Korábbi egyezségi ajánlatunk fenntartása mellett új ajánlatot teszünk Felperes felé.
Korábbi ajánlatunk:

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Amennyiben Felperes önként, a törvényi kötelezettséget megelőzően leállítja a végrehajtásokat az Európai Unió Bírósága előtt folyamatban lévő ügyek lezárásáig az érdekeltségébe tartozó cégeknél is, valamint felfüggeszti a birtokvédelmi eljárásokat, úgy Alperesek vállalják, hogy amíg a végrehajtások állnak, bankfiókon belül nem nyilvánítanak véleményt. 
Fenti ajánlatunkat korábban Felperes elutasította.

Újabb ajánlatunk:

 

Amennyiben Felperes felfüggeszti az összes birtokvédelmi eljárást, úgy Alperesek vállalják, hogy az utóbbi időben – a budaörsi otp fiókvezetőjével történő beszélgetést (szembesítést) követően – megvalósuló bankfiókon belüli véleménynyilvánításokhoz hasonló véleménynyilvánításokat fognak végrehajtani.

loading…


Nevezetten – ha nincs rendőri intézkedés – maximum 10-20 percig maradnak a bankfiókban. Ott halkan beszélgetve feliratokat, táblákat tartanak. Erről videófelvételt, élő közvetítést és fényképeket készítenek ügyelve arra, hogy lehetőleg mások ne látszódjanak a felvételeken. A bankfiókon belül legfeljebb szóróanyagot helyeznek el a pultokon, de nem ragasztanak transzparenseket. Feliratokat kizárólag a bankfiók külső felületeire ragasztanak a szokásos módon.

A fenti ajánlattal nem ismerjük el birtoksértőnek az új egyezségi ajánlatban nem szereplő, de korábban megvalósított cselekvéseket. 
Az ajánlattal elsősorban a bíróságokat kívánjuk megkímélni a felesleges terheléstől, valamint a szükségesség és arányosság tekintetében kívánunk példát mutatni. Megmutatva, hogy hajlandók vagyunk megoldást találni arra, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága se sérüljön aránytalanul, és a bankfiók is rendeltetésének megfelelően a legkisebb zavarással, vagy zavarás nélkül tudjon működni.”

Egyezségi ajánlat elutasítása miatti észrevételünk

 

„Mi legalább tettünk gesztusokat, törekedtünk arra, hogy ne csak a SeVizás ügyet, de jelen pert is békésen, tárgyalásos módon oldjuk meg. Erre felperes sem jelen ügyben, sem az egész társadalmat érintő SeVizás ügyben nem volt hajlandó. Még kísérletet sem tett arra, hogy peren kívül megbeszéljük a bankfiókokban történő, vagy az első számú uzsorás háza előtti véleménynyilvánításokat. De Alperesek kísérleteit egy – Szőke Lászlóné kivételével – sorra visszautasította.

Felperes egyeztetések helyett rendőrségi, és bírósági eljárások tucatját zúdították azokra, akiket korábban kiraboltak, és most is fosztogatnak, ha azok felszólalnak ellene.

loading…


Jó példa egyébként az „élni és élni hagyni” elvre a budaörsi otp fiók.
Történt, hogy 2017. szeptemberében egy teljesen szokványos banki véleménynyilvánítás közben Póka Lászlót, és Sándor Lászlót egy azóta is tisztázatlan rendőrségi és biztonsági őri provokációt követően a rendőrség kicipelte a bankfiókból, majd egy napig őrizetben tartották őket. Ezt követően fejenként 30 nap elzárást kértek rájuk kiróni. Az eljárás során Póka Lászlót szembesítették a fiók vezetőjével. 
A jó hangulatú szembesítést követően több alkalommal nyilvánítottak a Sárgapólósok véleményt a bankfiókban. Ez utóbbi alkalmakkor a véleménynyilvánítások sorra szóváltás nélkül, az alkalmazottak, az ügyfelek, és a Sárgapólósok számára is pozitív hangulatban zajlottak.

Lehet ezt így is. Tisztelet a fiók vezetőjének, alkalmazottainak, biztonsági őrének. A Sárgapólósok nem balhét akarnak, hanem megoldást. Számtalanszor kezdeményeztek egyeztetést mind a banki, mind a politikai vezetőkkel. Mindannyiszor falakba ütköztek. Még a károsultakkal történő tárgyalásokat is elutasították. 
A birtokvédelmi perekben tett egyezségi ajánlataink sorozatos elutasítása is az előbb említett pökhendi vezetői hozzáállást mutatja. 
Alkalmazotti, fiókvezetői szintem viszont ezt is át tudtuk hidalni. Mint ahogyan több más – nem felperesi – bankfiókban is általában zökkenőmentesebb a banki véleménynyilvánítás, mint Felperes bankfiókjaiban. Üdítő kivétel Felperesnél a budaörsi fiók.”

Tisztelettel: Póka László, Nem adom a házamat mozgalom. Tel: 0630-931-9802.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM