A KORMÁNY NAGY „DEVIZA”-„HITELES” ÁTVERÉSE

A kormány nagy devizahiteles átverése

Visszanézve az eseményeket, így utólag megállapítható, hogy valamennyien egy előre kitervelt és tudatos átverés eszközei lettünk.
A kormány kétségtelen bravúros koncepcióval, de átvert valamennyiünket. 
A pénzbiztosi és a fogyasztó védelmi pozíció létrehozása eszköz volt ebben a folyamatban. 

A devizahiteles kérdés megoldásának fókuszba helyezése, a megoldási lehetőségek állandó lebegtetése, az újabb határidők mindazt a célt szolgálták, hogy az embereket a számítógépük mellett tartsák. Egyébként már július 4-én lángokban állt volna az ország, de legalábbis a bankok mindenképpen.

A pénzbiztosi és fogyasztóvédő pozíció villámhárító szerepet is betöltött, és D.Gy. volt ennek az ütközőfelülete.
Rajta kérték számon a devizahitelesek, és annak érdekszervezetei azt, amit a kormánynak kellett volna megoldani, és a kormányon kellett volna számon kérni.

Ha a kormány valóban meg akarta volna oldani a kérdést megoldhatta volna ezerszer. 
Ha a kormány valóban meg akarta volna oldani a devizahitel kérdést, és valódi és érdemi szerepet szánt volna a személyének, akkor ellátták volna a működéséhez szükséges tárgyi-technikai-személyi feltételekkel.

De tudjuk nem ez történt. D.Gy.lehetőségei szerint kihasználva a média jelenlétet felszínen tartotta a devizahitel kérdést, és ez elaltatott bennünket is, bízva abban, hogy hamarosan lesz megoldás.

A kormány D.Gy. személyét is beáldozta a hangulatok, indulatok lefékezése oltárán. Valamennyien a hatalom eszközeivé váltunk. Kihasználtak, átvertek, becsaptak bennünket a 4 éve tartó hitegetéssel.

A kifárasztó technika valóban bevált. Mára az érdekérvényesítő képességünk nullával egyenlő, és eljutottunk odáig, hogy 500 embert nem lehet összetoborozni egy megmozdulásra.
Birkák lettünk, és megérdemeljük a sorsunkat.
Pénzbiztossal, vagy anélkül, mindegy. 
A bankszektorral kötött sötét paktumok határozzák meg sorsunkat. 
Súlyos milliárdokat nem fognak kockáztatni lepusztult devizahitelesek megmentése oltárán.Ez lehet pesszimizmus akár, de lehet, hogy politikai realitás.

Hamarosan kiderül. Mindenesetre jó, hogy választások lesznek. Bár nagy kérdés, hogy van-e érdemi választásunk. 
Mert választhatunk a rossz és a még rosszabb, és az esélytelenek kategóriájából! Mert, hogy jó és esélyes lehetőség az nincsen!

Nagy Éva- Facebook (Hiteltársulás)

Szólj hozzá

Hozzászólás