“DEVIZAHITELES” ELSZÁMOLÁS: ELFOGADHATATLAN!

"DEVIZAHITELES" ELSZÁMOLÁS: ELFOGADHATATLAN!

"DEVIZAHITELES" ELSZÁMOLÁS: ELFOGADHATATLAN!

Legkésőbb csütörtökig kell postára adniuk a bankoknak a hitelek elszámolását.

[cn-social-icon]

„Alapvetően 15-20 százalékkal is csökkenhetnek a törlesztőrészletek”- Rogán Antal még most is ezt mondta. Pedig a bajban lévő adósoknak nem nagy segítség az elszámolás és forintosítás.



Kevesen kapták meg eddig a levelet, sok pénzintézet ugyanis az utolsó pillanatra hagyta a kézbesítést. Nem egyszerű eligazodni, hogyan számolt a bank, de minden adósnak 30 napja van felülvizsgálatot kérni. Rogán Antal még szerdán is arról beszélt, hogy akár 15-20 százalékkal is csökkenhetnek a törlesztőrészletek, igaz csak azoknak, akik eddig is tudták fizetni hitelüket.

Sok adós még egyáltalán nem tudja, mennyit fog visszakapni. A bankok többsége ugyanis az utolsó pillanatban küldi ki az értesítőket, de jövő hétig mindenkinek meg kell kapnia a levelet. Az atv.hu olvasói azonban szinte kivétel nélkül arról beszélnek: a kormány szereplői által korábban emlegetett több százezer, vagy millió forint helyett néhány tízezret kapnak csak vissza.



A Banki Hitelkárosultaknál azt mondják, sok a csalódott ügyfél. Nemcsak azért, mert általában keveslik a visszafizetett összeget, hanem azért is, mert sokan már megkapták a forintosítás részleteit. „Ezzel párhuzamosan megkapják a forintosításról is az összeget. Mivel magasabbnak fog tűnni az az összeg, ami volt eddig, ezért elfogadhatatlan a legtöbb ügyfélnek”- vélekedett Lénárd Mariann, a szervezet elnöke.

[poll id=”2″]

FONTOS! Kedves olvasók, „devizahitelesek”! A Honlapunkon illetve Facebook oldalunkon is folyamatosan tájékoztatni fogunk Titeket az Államperrel, és más ügyekkel kapcsolatos friss hírekről. Kérjük, hogy segítsd a munkánkat azzal, hogy a Facebook oldalunkra meghívod az ismerőseidet, illetve ide kattintva feliratkozol a hírlevelünkre is. Nemzeti Civil Kontroll. [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM