A BANKOK ÚJABB CSALÁSSOROZATA

A BANKOK ÚJABB CSALÁSSOROZATA

A bankok újabb csalássorozata

A bankok a bűnszövetségben nagy értékre és érdek-közösségre elkövetett devizahitel-csalás sorozata után most újabb bűnszövetségben elkövetett csalás/okirathamisítás bűncselekményét követik el.

Sorozatban, visszadátumozva adják az autókereskedéseknek a szerződési megbízásokat a kiegészítő pénzügyi tevékenységre kötött szerződések 


vonatkozásában, amelyek 95%-ban nem voltak megkötve az elmúlt években.
Per esetén ennek ténye a bíróságon bizonyítható, a szerződéskötés időpontjában érvényben volt cégkivonat lekérésével.

Ellenőrizzétek le az a szerződéseteket aláíró autókereskedő tárolt cégkivonatát

a http://www.e-cegjegyzek.hu/index.html oldalon. 

Akár a) típusú, akár b) típusú ügynöknek vallja magát, mindenképpen szerepelnie kell „A cég tevékenysége” fejezetében a „6619 ’08” TEAOR számnak – Egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység (ez a régi 6713 ’03 TEAOR – Máshova nem sorolt egyéb pénzügyi kiegészítő tevékenység 2008 utáni megfelelője).

Fontos megnézni a bejegyzés keltét és azt, hogy mikortól volt hatályos. 

Itt van a PSZÁF állásfoglalás e témában:  

https://felugyelet.mnb.hu/data/cms2103063/biztk44.pdf


Forrás: Nagy Éva- Facebook

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM