BANKOK, MÁR MEGINT BUKTA VAN!

BANKOK, MÁR MEGINT BUKTA VAN!

BANKOK, MÁR MEGINT BUKTA VAN!

[good_old_share]


A bejegyzés előtt egy rövid NCK gondolat: Hosszú évek óta becsületes ügyvédek, jogászok, pénzügyi szakemberek és lelkes civilek tárják fel az úgynevezett devizahitelekkel kapcsolatos pénzügyi szabálytalanságokat. –

 

Sok esetben a törvényi tényállások szerint a bankok által elkövetett tettek a bűncselekmény kategóriáját is kimeríthetik.

Számtalan ilyen banki „stikli” került fel az oldalunkra, a hatóságok is megszámlálhatatlan jelzést kaptak ezekben az ügyekben.



Most egy újabb banki „trükköt” mutat be egy károsult-társunk:

BANKOK, MÁR MEGINT BUKTA VAN – (csatolmány az oldal alján!)

 

Attila Négyessy – RÉGI HPT 210.§ (5a) 1276 "A fogyasztóval kötött deviza alapú hitel-, vagy kölcsön szerződések esetében a pénzügyi intézmény kizárólag azokat a költségeket és díjakat számíthatja fel devizában, amelyek az adott szerződés teljesítésének és fenntartásának érdekében a deviza forrás megszerzésével közvetlenül kapcsolatban állnak, ide értve a kamat jellegű kezelési költséget "

ÉS HOL VAN A KAMAT JELLEGŰ KEZELÉSI KÖLTSÉG MÉG MEGEMLÍTVE?

1997. évi XXX. törvény a jelzálog-hitelintézetről és a jelzáloglevélről (már más száma van. ez 2006-os)



14.§ (3) "Rendes fedezetként azon jelzáloghitelből eredő tőkekövetelés és a szerződés alapján járó kamat, valamint a fennálló tőkekövetelés százalékában meghatározott, a kölcsönszerződés szerint a futamidő alatt rendszeresen felszámítható kezelési költség (a továbbiakban: kamat jellegű bevétel) vehető figyelembe, amely fedezetéül kikötött jelzálogjog az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzésre került."

BANKOK, MOCSKOS BEFEKTETÉSBE CSALTÁTOK BE AZ EMBEREKET? (A BANKSZÖVETSÉG RÉSZÉRŐL A BEISMERŐ VALLOMÁSRÓL KÉSZÜLT VIDEÓ LEJEBB. szerk.)

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

VISSZA A KEZELÉSI KÖLTSÉGET.

loading…


ÉN ELADÁSI ÁRFOLYAMON SZÁMOLVA FIZETTEM NEKTEK, TI MEG KEZELÉSI KÖLTSÉGET SZÁMOLTOK FEL A CSALÁSHOZ?

HÁNYSZOR SZERZITEK BE A DEVIZAFORRÁST?

MILYEN ÁRFOLYAMON SZÁMOLVA SZERZITEK BE A DEVIZAFORRÁST?

SZ…ÉRT, H…ÉRT?

ÉN MEG ELADÁSI ÁRFOLYAMON SZÁMOLVA FIZETTEM –KAMATOT, -KEZELÉSI KÖLTSÉGET, -KERESKEDELMI ÁRRÉST -MEG MINDEN EGYÉB KITALÁLT SZ….GOT. VÉGE VAN BANKOK. – Attila Négyessy.  

NCK: Ne szépítsük a dolgot. A bankok nem mondták meg az ügyfeleiknek, hogy milyen valós veszélyekkel járhat ennek a szerződésnek a megkötése, és az állami felügyeleti szervek is mélyen hallgattak.

Sőt! Az írott sajtóban, és a televíziós reklámokban is minden igyekezetükkel azt a látszatot próbálták kelteni, hogy ez egy kockázatmentes szerződés, amely lehetőséget biztosít a Magyar családoknak arra, hogy elképzeléseiket megvalósíthassák.

Mára már sokunk számára világos, hogy ez nem véletlenül történt így. Akkoriban viszont álmainkban sem gondoltunk arra, hogy ez egy valódi összeesküvés, amelyben a bankokon kívül még a Magyar állam és az állami szervek is szerepet vállalnak. Ez mára már a napnál is világosabb minden érintett károsult számára.



1996. évi CXII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról: 2013-12-10_Act_1996_CXII .

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM