A SÁRGAPÓLÓSOK ISMÉT A KÚRIA ÉPÜLETÉBEN TÜNTETNEK!

A SÁRGAPÓLÓSOK ISMÉT A KÚRIA ÉPÜLETÉBEN TÜNTETNEK!

A SÁRGAPÓLÓSOK ISMÉT A KÚRIA ÉPÜLETÉBEN TÜNTETNEK!

[good_old_share]


Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!

A Sárgapólósok ismét a Kúria épületében tüntetnek – Mit szól ehhez darák? – Cikk: Póka László.

 




–          wellmann még mindig a helyén
–          A Sevizások érveit lövik a főbírók
–          A jogegységikkel a bankárok érdekét szolgálják
–          Az ügyészségek nem foglalkoznak a SeVizások feljelentéseivel
Mindez azt eredményezi, hogy véleményt kell nyilvánítani a Kúria épületében.
A legbátrabbak már négyszer tüntettek bent az épületben. Ugyan Ők már sátoroztak két napot az épület előtt.

Most ismét az épületbe készülünk.

 

Ha neked sem tetszik, gyere a Kúriára 2017. június 14-én 10:30-ra.

Az eseményoldal itt érhető el: https://www.facebook.com/events/186463475216078/?active_tab=about

A demóhoz darák hozzájárulását kértük a saját véleményük pontjai alapján. A levelet itt olvashatod:

„Tárgy: Hozzájáruló nyilatkozat kérése a Kúria épületében tartott véleménynyilvánításhoz

Tisztelt Darák Péter Úr!
Tisztelt Illetékes!

Az 1/2017.(III.27.) KMK vélemény 1. és 2. pontja alapján hozzájárulását kérjük, hogy 2017. június 14. napján 10:30 – 12:30 perc között a Kúria épületének aulájában a Justitia szobor előtt véleménynyilvánító rendezvényt tartsunk.

A demonstráció témája, céljai:
Tiltakozás az ellen, hogy Wellmann Gyögy a mai napig hivatalában van annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban több, bíróhoz, és így bírói vezetőhöz különösen méltatlan megnyilvánulást tett.
–          Az érintett wellmannságok: 
o   Elvtelen levelezése a bankszövetséggel egy konkrét ügy kapcsán
o   SeVizásokat védő ügyvédekre általánosságban tett, nyilvánosan közölt negatív véleménye
Bár kimondva nem lett, de minden a témával kicsit is foglalkozó személy számára egyértelmű, hogy az 5/2017. (II.13) OBT állásfoglalás Welmann György „nemjogászos” kijelentéséről szól.




Igen furcsa helyzet, hogy egy bírósági vezető tettét – még ha névtelenül is – az OBT „bírói hivatáshoz méltatlan” cselekedetnek minősíti, és a bírói vezetőt nem távolítják el a helyéről, nem mentik fel.
Épp ez miatt jelen társadalmi helyzetben kifejezetten kívánatos, hogy egy jelképes helyszínen fejezzük ki ezzel kapcsolatos véleményünket.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Cél, és témaként jelölöm még meg a SeViza kölcsönökkel kapcsolatos jogegységi döntések bírálatát, a SeVizások érveinek kilövésével kapcsolatos főbírói kinyilatkozások bírálatát, valamint az ügyészség részéről a SeViza kölcsönökkel kapcsolatos feljelentések kezelésének bírálatát.

Mivel a tiltakozás nem érint a tiltakozás idejében zajló tárgyalást, annak befolyásolását nem célozza, nem irányul arra, hogy a bíróság által tárgyalt valamely ügy eldöntésére nyomást gyakoroljon, így a hivatkozott KMK vélemény megállapításai alapján nem eredményezhet automatikus tiltást a bíróság működésének súlyos megzavarása miatt. 

loading…


Tiltás tekintetében nem igazolható, maga a demonstráció fizikai jellemzői alapján megfogalmazott tiltás sem. 
A tiltakozást a korábbi tiltakozásokhoz hasonlóan csendes véleménynyilvánításként tervezzük megvalósítani. Ezzel a bíróság munkavégzését nem akadályozzuk.
A Kúria épületébe való bejutást sem akadályozzuk, hiszen szintén a korábbi tiltakozásokhoz hasonlóan a bejárattól a lépcsőig leterített szőnyeget szabadon hagyjuk. Itt a munkatársak, és az ügyfelek is szabadon tudnak közlekedni.
A tiltakozás két órán keresztül csendben a földön ülve, vagy állva, figyelemfelhívó plakátok tartásával, és-vagy eltávolítható módon történő felragasztásával történik.
Közben hangosító berendezés nélkül megvalósított sajtótájékoztatók lesznek.

Mivel a rendezvényt nem közterületen kívánjuk megtartani, így a rendőrség felé a gyülekezési törvény szerint nincs bejelentési kötelezettség. Így ilyen bejelentés részemről nem is történik.

A jogállami elvekkel, valamint az 1/2017.(III.27.) KMK véleménnyel összhangban meghozott hozzájárulásában bízva kérem, hogy mielőbb jelezze válaszüzenetben állásfoglalását. Kérem, hogy pozitív döntéséről tájékoztatni szíveskedjen a Kúria őrségét, mert mostanában meglehetősen szigorúan sorakoznak fel az ajtó előtt, amikor a Sárgapólósok megjelennek a Markó utcában.

Tököl, 2017. június 7.

Tisztelettel: Póka László, Nem adom a házamat mozgalom. Telefon: 0630-931-9802.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM