7 VEZETŐ BANKÁR = 46 ÉV BÖRTÖN

7 VEZETŐ BANKÁR = 46 ÉV BÖRTÖN!

7 VEZETŐ BANKÁR = 46 ÉV BÖRTÖN


[good_old_share]

loading...

A rövidhír után joggal mondhatjuk: van, ahol működik a demokrácia és a jogállam… Videó a cikk végén!
Izlandon a legfelsőbb bíróság helyben hagyott egy ítéletet, amelynek eredményeként összesen 46 év börtönnel sújtanak hét vezető bankárt egy tavaly áprilisban megkezdődött perben.

A vádlottakat a 2008-as válságban összeomlott Kaupthing óriásbankot az összeomlását megelőző piaci manipulációjában találták bűnösnek.
 
A Your Newswire kommentárjában megjegyzi, Izlandon – eltérően Európa többi országától és az USA-tól, ahol a bankárok kisebb pénzbüntetéssel úszták meg azt, amit tettek – a nép nyomására a bíróságok ugyanazon törvényeket alkalmazták bankárokra, mint mindenki másra és a válságot követően már korábban is ítéltek börtönre vezető bankárokat és bankvezéreket.

A Kaupthing hatalmas nemzetközi bank volt, rejkjaviki (Izland fővárosa) székhellyel. (lovasistvan.hu)

Tehát van, ahol működik a demokrácia és a jogállam… És hazánkban ez miért nem működik?? Főleg ilyen tények után: Hazánkban a bankok üzletszerűen, szervezetten, folytatólagosan, különösen nagy anyagi kárt okoztak az átvert károsultaknak. Ezt a "forintosításnak" nevezett elszámolásban maguk számszerűsítették. Tehát az írásos beismerő vallomás az adósok százezreinek a rendelkezésére áll. Ezt a politikusok is pontosan tudják.
Az ügyészség ennek ellenére nem indította meg hivatalból az eljárást.
Az ügyészség felügyeletét ellátó parlament, és a parlamenti pártok egyike sem utasította az ügyészséget az eljárás megindítására.

loading...

Ezt a kérdést már több alkalommal feltettük, de az olvasók nem válaszoltak: MIÉRT NEM? Kiket képviselnek valójában a parlamenti pártok??

Nálunk ezt is elsumákolták:

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

[apss_share]
Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
VIRTUÁLIS PÉNZ - EZÉRT VALAKI FIZETNI FOG!
VIRTUÁLIS PÉNZ – EZÉRT VALAKI FIZETNI FOG!

VIRTUÁLIS PÉNZ - EZÉRT VALAKI FIZETNI FOG! [good_old_share] A totális összeomlás elkerülhetetlen? Adósságbombán ül a világ...virtuális számlapénzek és a pénzteremtésre...

ÉRVÉNYTELEN A DEVIZÁS SZERZŐDÉS, MÉGIS A BANK "KEMÉNYKEDIK".
ÉRVÉNYTELEN A DEVIZÁS SZERZŐDÉS, MÉGIS A BANK “KEMÉNYKEDIK”

ÉRVÉNYTELEN A DEVIZÁS SZERZŐDÉS, MÉGIS A BANK "KEMÉNYKEDIK" [good_old_share] Sajnos láttunk már hasonló esetet. A bankok úgy érzik (sajnos joggal),...

Close