7 VEZETŐ BANKÁR = 46 ÉV BÖRTÖN

7 VEZETŐ BANKÁR = 46 ÉV BÖRTÖN!

7 VEZETŐ BANKÁR = 46 ÉV BÖRTÖN


[good_old_share]

A rövidhír után joggal mondhatjuk: van, ahol működik a demokrácia és a jogállam… Videó a cikk végén!
Izlandon a legfelsőbb bíróság helyben hagyott egy ítéletet, amelynek eredményeként összesen 46 év börtönnel sújtanak hét vezető bankárt egy tavaly áprilisban megkezdődött perben.

A vádlottakat a 2008-as válságban összeomlott Kaupthing óriásbankot az összeomlását megelőző piaci manipulációjában találták bűnösnek.
 
A Your Newswire kommentárjában megjegyzi, Izlandon – eltérően Európa többi országától és az USA-tól, ahol a bankárok kisebb pénzbüntetéssel úszták meg azt, amit tettek – a nép nyomására a bíróságok ugyanazon törvényeket alkalmazták bankárokra, mint mindenki másra és a válságot követően már korábban is ítéltek börtönre vezető bankárokat és bankvezéreket.

A Kaupthing hatalmas nemzetközi bank volt, rejkjaviki (Izland fővárosa) székhellyel. (lovasistvan.hu)

Tehát van, ahol működik a demokrácia és a jogállam… És hazánkban ez miért nem működik?? Főleg ilyen tények után: Hazánkban a bankok üzletszerűen, szervezetten, folytatólagosan, különösen nagy anyagi kárt okoztak az átvert károsultaknak. Ezt a "forintosításnak" nevezett elszámolásban maguk számszerűsítették. Tehát az írásos beismerő vallomás az adósok százezreinek a rendelkezésére áll. Ezt a politikusok is pontosan tudják.
Az ügyészség ennek ellenére nem indította meg hivatalból az eljárást.
Az ügyészség felügyeletét ellátó parlament, és a parlamenti pártok egyike sem utasította az ügyészséget az eljárás megindítására.

Ezt a kérdést már több alkalommal feltettük, de az olvasók nem válaszoltak: MIÉRT NEM? Kiket képviselnek valójában a parlamenti pártok??

Nálunk ezt is elsumákolták:

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/
FIGYELEM! A Facebook folyamatosan korlátozza a bejegyzéseink láthatóságát. Ha értesülni szeretnél az oldalunk új híreiről, akkor húzd az egeret a Facebook oldal tetejére a "Tetszik/Liked" gombra és pipáld ki az értesítéseket hogy megjelenjünk a hírfolyamban. KATTINTS IDE!

[apss_share]
Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM