36 HALOTT BANKÁR

36 HALOTT BANKÁR!

36 HALOTT BANKÁR

December 3-án a hatóságok Ostend közelében megtalálták Geert Tack holttestét. Az 52 éves Tack az ING magánbankáraként dolgozott. A halál okát még vizsgálják.

Tack november 5-én tűnt el.

Ő idén a 36. pénzügyes aki nem természetes halállal távozott az élők sorából.

A legtöbben öngyilkosságot követtek el.

A lista:1) David Bird, 55, Wall Street Journal
2) Tim Dickenson, Swiss Re AG
3) William Broeksmit, 58, Deutsche Bank
4) Ryan Henry Crane, age 37, JP Morgan
5) Li Junjie, 33, Hong Kong JP Morgan
6) Gabriel Magee, 39, age JP Morgan
7) Mike Dueker, 50, Russell Investments
8) Richard Talley, 57, American Title
9) James Stuart Jr. 70, Former National Bank of Commerce
10) Jason Alan Salais, 34, JPMorgan
11) Autumn Radtke, 28, First Meta
12) Eddie Reilly, 47, Vertical Group, New York
13) Kenneth Ballando, 28, Levy Capital, New york
14) Joseph A. Giampapa, 55, JP Morgan Chase
15) Jan Peter Schmittmann, 57, ANB/AMRO
16) Juergen Frick, 48, Bank Frick & Co AG
17) Benoît Philippens, 37, BNP Paribas Fortis Bank
18) Lydia…, 52, Bred-Banque-Populaire
19) Andrew Jarzyk, 27, PNC Bank, New York
20) Carlos Six, 61, CREDAF,
21) Jan Winkelhuijzen, 75, Fiscalist
22) Richard Rockefeller, 66, John D. Rockefeller
23) Mahafarid Amir Khosravi, 45
24) Lewis Katz, 76
25) Julian Knott, 45, JP Morgan
26) Richard Gravino, 49, JP Morgan
27) Thomas James Schenkman, 42, JP Morgan
28) Nicholas Valtz, 39, Goldman Sachs
29) Therese Brouwer, 50, ING
30) Tod Robert Edward, 51, M & T Bank
31) Thierry Leyne, 48, Anatevka S.A.
32) Calogero Gambino, 41, Deutsche Bank
33) Shawn D. Miller, 42, Citigroup
34) Melissa Millian, 54, Mass Mutual
35) Thieu Leenen, 64, ABN/AMRO
36) Geert Tack, 52, ING

Bizonyára vannak olyanok akikben felmerül, hogy a pénzügyi intézményeknek sem lehet egyszerű kezelni a helyzetet. A megbízhatatlan, felmondási feltételekre fittyet hányó, felelőtlen öngyilkosok komoly fennakadásokat okozhatnak a szervezet működésében.

Szeretném megnyugtatni őket, hogy a bankok előszeretettel kötnek életbiztosítást az alkalmazottaik életére, (Bank-Owned Life Insurance, BOLI) amelyeknek a kizárólag a bankok a kedvezményezettei. (Csak a JP Morgan 17.9 milliárd dollárnyi BOLI eszközállománnyal rendelkezik.) A Wall Street on Parade alaposan belemászott a témába, ha valakit érdekel.

Nem kizárólag öngyilkosságokról van szó, de az esetek egy részében a körülmenyek minimum érdekesek.

Sokan a klasszikus irodaházról leugrást választották, de például Shawn D. Miller november 18-án úgy döntött, hogy inkább egy késsel átvágja a saját torkát a fürdőkádban – a hatóságok legalábbis így gondolják.

A témával kapcsolatban korábban írtuk: Hullnak a világbankárok, mint legyek – elitcsere a háttérhatalomnál?
Tovább folytatódnak a rejtélyes halálesetek a vezető bankárok világában. Jon Corzine, a Goldman Sachs egykori igazgatójának (MF Global vezető és New Jersey kormányzó) fiát holtan találták március 13-án ! Az elmúlt 2 hónapban már több, mint 20, olyan csúcspozícióban lévő bankár, tőzsdei vezető kereskedő lett titokzatos körülmények között "öngyilkos" vagy zuhant le felhőkarcolók tetejéről szerte a világban, hogy joggal található furcsának ezen események sorozata….TOVÁBB >>>
Ennél is kreatívabb módját választotta a halálnak Richard Talley, aki – a rendőrség szerint – egy szögbelövővel lőtte meg magát – összesen nyolcszor.

Tudom, hogy a bankárok sok mindenre képesek, de azért szögbelövővel? – Betyárvilág

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM