VELED MÁR ELSZÁMOLTAK A BANKOK AZ ÁLTALUK ELLOPOTT PÉNZRŐL?

VELED MÁR ELSZÁMOLTAK A BANKOK AZ ÁLTALUK ELLOPOTT PÉNZRŐL?

VELED MÁR ELSZÁMOLTAK A BANKOK AZ ÁLTALUK ELLOPOTT PÉNZRŐL?


Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! Van még olyan, aki fizeti a "deviza"-hitel részleteit?
 

Leginkább fősodratú médiának jelzem, hogy úgy illene, hogy a bankok megtévesztő, fizetésre buzdító anyagainak leadása mellett ugyanakkora terjedelemben azt is kellene közölni, hogy az adósoknak a hatályos törvények alapján joga van nem fizetni. Joga van az adósoknak beszámítani az egyenemű tartozásaikat. Az árfolyamrés, és a tisztességtelen szerződésmódosítások miatt jelentős túlfizetésben vannak az eddig törlesztők.
Ennek jogi alátámasztására az írás végén bemásolom a Ne Fizess! Kiáltványt.
 
Úgy látszik hatékony a Ne Fizess kampány!
A bankárok hisztiznek, mint a fürdős q… Azzal riogatnak, hogy akik nem fizetnek majd rosszabbul járnak mint a jó (olvasd: "balek") ügyfelek. Azt mondják, hogy a nem fizetőkért majd nem fognak versenyezni.
Ezek teljesen bediliztek!
Ki akar itt még fizetni? – Akár Ft alapon is?
Engem egyáltalán nem zavar, ha nem versenyeznek majd értem a bankok. 


– Van, akit még igen?
– Akad még olyan, aki úgy érzi, hogy van még tartozásod?
Most nem könnyű baleknak lenni… De lehet, hogy van, akinek sikerül.

Nekem a bank tartozik az okozott károk megtérítésével.

Nyugodtan érezze rosszul magát az, aki beveszi még a bankok fenyegetését.

Ne Fizess! Kiáltvány
 
A 2014. évi XXXVIII. törvény 3. § (1) bekezdése szerint a fogyasztói kölcsönszerződésben – az egyedileg megtárgyalt szerződési feltétel kivételével – semmis az a kikötés, amely szerint a pénzügyi intézmény a kölcsön-, illetve a lízingtárgy megvásárlásához nyújtott finanszírozási összeg folyósítására a vételi, a tartozás törlesztésére pedig az eladási vagy egyébként a folyósításkor meghatározott árfolyamtól eltérő típusú árfolyam alkalmazását rendeli. A (4) bekezdés kimondja, hogy a pénzügyi intézménynek e törvény hatálybalépését követő kilencven napon belül úgy kell az átszámítást elvégeznie, hogy a kölcsön-, illetve a finanszírozási összeg folyósításától kezdődő időponttal a folyósítás és a törlesztés összegének kiszámítása alapjául az ezek esedékessége napján érvényes (2) bekezdés szerinti – a (3) bekezdésben meghatározott esetben a (3) bekezdés szerinti – devizaárfolyam szolgáljon.
   A 2013. évi V. törvény 6. könyvének 49. § (1) bekezdése meghatározza, hogy a kötelezett pénztartozását úgy is teljesítheti, hogy a jogosulttal szemben fennálló lejárt pénzkövetelését a jogosulthoz intézett jognyilatkozattal a pénztartozásába beszámítja. A (2) bekezdés szól arról, hogy a beszámítás erejéig a kötelezettségek megszűnnek.
Miután egyértelmű, hogy az idegen devizában nyilvántartott kölcsönök során a pénzintézetek kötelesek visszafizetni a tőlünk jogosulatlanul elvett követeléseket, addig törvényesen számíthatjuk be a nekik járó törlesztéseket a visszajáró túlfizetésbe. 


Rogán Antal azt közölte a közvéleménnyel, hogy nem fogják visszafizetni a bankok a túlfizetéseket. Ez jogellenes, hiszen senki nem köteles többet fizetni, mint ami már esedékes volt. 
Ezért írjatok e kiáltvány szövegével azonos tartalmú levelet a pénzintézeteknek és nyilvánítsátok ki, hogy addig nem fizettek, amíg a beszámított összeg nem lesz egyenlő a nektek visszajáró összeggel!
A pénzintézetek csak a törlesztésekből és a feleslegesen bankokban tartott pénzekből élnek. Ha minél többen beszámítjátok a törlesztéseteket a visszajáró túlfizetésbe, térdre lesznek kényszeríthetők a bankok és meg fognak inkább egyezni, minthogy ne follyanak be a követeléseik. 
Végre egyszer együtt, szövetségben védjük meg magunkat – s ezzel országunkat is – a kifosztástól! 
 
Tisztelettel: Póka László – Nem adom a házamat mozgalom
0630-931-9802

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM