VELED MÁR ELSZÁMOLTAK A BANKOK AZ ÁLTALUK ELLOPOTT PÉNZRŐL?

VELED MÁR ELSZÁMOLTAK A BANKOK AZ ÁLTALUK ELLOPOTT PÉNZRŐL?

VELED MÁR ELSZÁMOLTAK A BANKOK AZ ÁLTALUK ELLOPOTT PÉNZRŐL?


Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll! Van még olyan, aki fizeti a "deviza"-hitel részleteit?
 

Leginkább fősodratú médiának jelzem, hogy úgy illene, hogy a bankok megtévesztő, fizetésre buzdító anyagainak leadása mellett ugyanakkora terjedelemben azt is kellene közölni, hogy az adósoknak a hatályos törvények alapján joga van nem fizetni. Joga van az adósoknak beszámítani az egyenemű tartozásaikat. Az árfolyamrés, és a tisztességtelen szerződésmódosítások miatt jelentős túlfizetésben vannak az eddig törlesztők.
Ennek jogi alátámasztására az írás végén bemásolom a Ne Fizess! Kiáltványt.
 
Úgy látszik hatékony a Ne Fizess kampány!
A bankárok hisztiznek, mint a fürdős q… Azzal riogatnak, hogy akik nem fizetnek majd rosszabbul járnak mint a jó (olvasd: "balek") ügyfelek. Azt mondják, hogy a nem fizetőkért majd nem fognak versenyezni.
Ezek teljesen bediliztek!
Ki akar itt még fizetni? – Akár Ft alapon is?
Engem egyáltalán nem zavar, ha nem versenyeznek majd értem a bankok. 


– Van, akit még igen?
– Akad még olyan, aki úgy érzi, hogy van még tartozásod?
Most nem könnyű baleknak lenni… De lehet, hogy van, akinek sikerül.

Nekem a bank tartozik az okozott károk megtérítésével.

loading...

Nyugodtan érezze rosszul magát az, aki beveszi még a bankok fenyegetését.

Ne Fizess! Kiáltvány
 
A 2014. évi XXXVIII. törvény 3. § (1) bekezdése szerint a fogyasztói kölcsönszerződésben – az egyedileg megtárgyalt szerződési feltétel kivételével – semmis az a kikötés, amely szerint a pénzügyi intézmény a kölcsön-, illetve a lízingtárgy megvásárlásához nyújtott finanszírozási összeg folyósítására a vételi, a tartozás törlesztésére pedig az eladási vagy egyébként a folyósításkor meghatározott árfolyamtól eltérő típusú árfolyam alkalmazását rendeli. A (4) bekezdés kimondja, hogy a pénzügyi intézménynek e törvény hatálybalépését követő kilencven napon belül úgy kell az átszámítást elvégeznie, hogy a kölcsön-, illetve a finanszírozási összeg folyósításától kezdődő időponttal a folyósítás és a törlesztés összegének kiszámítása alapjául az ezek esedékessége napján érvényes (2) bekezdés szerinti – a (3) bekezdésben meghatározott esetben a (3) bekezdés szerinti – devizaárfolyam szolgáljon.
   A 2013. évi V. törvény 6. könyvének 49. § (1) bekezdése meghatározza, hogy a kötelezett pénztartozását úgy is teljesítheti, hogy a jogosulttal szemben fennálló lejárt pénzkövetelését a jogosulthoz intézett jognyilatkozattal a pénztartozásába beszámítja. A (2) bekezdés szól arról, hogy a beszámítás erejéig a kötelezettségek megszűnnek.
Miután egyértelmű, hogy az idegen devizában nyilvántartott kölcsönök során a pénzintézetek kötelesek visszafizetni a tőlünk jogosulatlanul elvett követeléseket, addig törvényesen számíthatjuk be a nekik járó törlesztéseket a visszajáró túlfizetésbe. 


Rogán Antal azt közölte a közvéleménnyel, hogy nem fogják visszafizetni a bankok a túlfizetéseket. Ez jogellenes, hiszen senki nem köteles többet fizetni, mint ami már esedékes volt. 
Ezért írjatok e kiáltvány szövegével azonos tartalmú levelet a pénzintézeteknek és nyilvánítsátok ki, hogy addig nem fizettek, amíg a beszámított összeg nem lesz egyenlő a nektek visszajáró összeggel!
A pénzintézetek csak a törlesztésekből és a feleslegesen bankokban tartott pénzekből élnek. Ha minél többen beszámítjátok a törlesztéseteket a visszajáró túlfizetésbe, térdre lesznek kényszeríthetők a bankok és meg fognak inkább egyezni, minthogy ne follyanak be a követeléseik. 
Végre egyszer együtt, szövetségben védjük meg magunkat – s ezzel országunkat is – a kifosztástól! 
 
Tisztelettel: Póka László – Nem adom a házamat mozgalom
0630-931-9802

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
BANK ÉS UNIÓELLENESSÉG VILÁGSZERTE.
BANK ÉS UNIÓELLENESSÉG VILÁGSZERTE

BANK ÉS UNIÓELLENESSÉG VILÁGSZERTE   Összecsapások az Európai Központi Bank ülésén   Utcai harcba torkollott Nápolyban csütörtökön az Európai Központi...

FORINTOSÍTÁS: ÖLRE MENNEK A BANKOK EGYMÁS ÜGYFELEIÉRT?
FORINTOSÍTÁS: ÖLRE MENNEK A BANKOK EGYMÁS ÜGYFELEIÉRT?

FORINTOSÍTÁS: ÖLRE MENNEK A BANKOK EGYMÁS ÜGYFELEIÉRT?   Ez rendkívül jól hangzik, de mi ebben már nem hiszünk. Sokkal inkább...

Close