BANK ÉS UNIÓELLENESSÉG VILÁGSZERTE

BANK ÉS UNIÓELLENESSÉG VILÁGSZERTE.

BANK ÉS UNIÓELLENESSÉG VILÁGSZERTE

 

Összecsapások az Európai Központi Bank ülésén

 

Utcai harcba torkollott Nápolyban csütörtökön az Európai Központi Bank (EKB) monetáris tanácsának értekezletével egy időben rendezett tüntetés. A rendőrség vízágyúval és könnygázzal oszlatta fel a találkozó helyszínét megostromló tüntetőket.

Munkanélküliek, bevándorlók, nyugdíjasok, bal- és jobboldali ifjúsági szervezetek vonultak fel Nápolyban az Európai Unió és az EKB politikája ellen tiltakozva. A magasba tartott táblák szégyennek nevezték az Európai Unió gazdasági és szociális intézkedéseit, társadalomellenesnek az EKB-t. A tüntetők közül többen sisakot viseltek, vagy maszkkal takarták el arcukat.


A város utcáin békésen indult tüntetés célállomása az EKB értekezletének helyszíne volt, a Nápoly magasabb részén levő Capodimonte egykori királyi palotánál. Amikor a tüntetők egy csoportja át akarta törni a palotát övező kordont, füstbombákat és petárdákat dobálva, a rendőrség vízágyúkkal és könnygázzal válaszolt.

Ez volt az első alkalom, hogy az olasz rendőrök egyenruhájukra rögzített mikrokamerákkal felvették a hatósági beavatkozás mozzanatait. Így szükség esetén tanúsítani tudják a rendőrségi fellépés jogosságát. – Hír 24

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM