“DEVIZAKÁROSULT” TÖRTÉNELEM – AMIT MINDENKINEK MEG KELL ISMERNI

"DEVIZAKÁROSULT" TÖRTÉNELEM - AMIT MINDENKINEK MEG KELL ISMERNI.

"DEVIZAKÁROSULT" TÖRTÉNELEM – AMIT MINDENKINEK MEG KELL ISMERNI

[cn-social-icon]

A történet kronológiai sorrendben van összefoglalva.

Ezt a történetet érdemes mindenkinek elolvasni, hogy az igazság, és a megtörtént események tükrében levonhassa a megfelelő konzekvenciát az állam működését irányító parlamenti pártok, és jogalkotó „képviselők” munkájával kapcsolatban.2004. október 5-én a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete fölhívja a devizahitelek kockázatára a figyelmet.

2004 őszén és 2006 áprilisában a Magyar Nemzeti Bank, 2006 júniusában az IMF figyelmezteti a magyar kormányt a devizahitelek kockázatára és arra, hogy emberek milliói mehetnek csődbe.

2006 júliusában az Európai Központi Bank figyelmeztette az akkori szocialista kormányt, hogy emberek milliói vannak veszélyben.

2006 augusztusában hitelminősítő intézetek figyelmeztetik a kormányt, hogy mi lesz a devizahitelesekkel, és ösztönzik arra az akkori kormányt, hogy tegyen lépéseket.

2006. szeptember 7-én jött az IMF figyelmeztetése, és

még 2006-ban megérkezik a Világbank figyelmeztetése is, amely arról szól, hogy a kormánynak lépéseket kell tennie a devizakitettség csökkentése és a devizahitelesek védelme érdekében.

( szerk: A Bankszövetség mindezek tudatában, és ennek ellenére kiadott egy tanulmányt 2006-ban hogy nem kell félni a deviza alapú hitelektől, a magyar gazdaság robog, és nem kell tartani nagymértékű árfolyamkockázattól. IDE KATTINTVA többet is megtudhatsz a Bankszövetség tanulmányáról)

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Lázár János szavai a parlamentben:

Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy ma az 1,3 millió devizahitelesnek átlagosan 6-7 millió forintos hitele van, és e mögött a 6-7 millió forintos hitel mögött egy 15-20 millió forintos ingatlan áll.

Ez egy vidéki városban, így az én városomban sem a gazdagság jele.

A kimutatások szerint 38 ezer olyan hiteles van, akiknek 30 millió forintot meghaladó összegű hitelük van, a többieknek jóval kevesebb.

Általában olyan fiatal házaspárokról van szó, akik gyereket nevelnek, és akiknek a megváltozott devizaösszeg, a 230, 240 vagy 250 forint tíz vagy húsz éven keresztül aránytalan nagy terhet jelentene.

Pár nappal később elfogadta a Parlament a kedvező árfolyamú végtörlesztés lehetőségét tartalmazó törvényt, mellyel a „gazdagok” élhettek leginkább.

A folytatást ismerjük: a „fiatal házaspárnak, aki gyerekeket nevel” a szerződését 256-os CHF árfolyammal forintosították. Mindannak ellenére, hogy Kósa előzőleg mást mondott. (A cikk a videó után folytatódik)A bankok, a PSZÁF és az MNB felelősségre vonása pedig elmaradt. Csányi Sándor OTP elnök és Szász Károly PSZÁF elnök magas állami kitüntetést kapott, mert kiváló munkát végeztek.

Kedves sorstársam, hogy tetszik ez a színjáték? A véleményedet megírhatod lejjebb!

Forrás [cn-social-icon]

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM