“DEVIZAKÁROSULT” TÖRTÉNELEM – AMIT MINDENKINEK MEG KELL ISMERNI

"DEVIZAKÁROSULT" TÖRTÉNELEM - AMIT MINDENKINEK MEG KELL ISMERNI.

"DEVIZAKÁROSULT" TÖRTÉNELEM – AMIT MINDENKINEK MEG KELL ISMERNI

[cn-social-icon]

A történet kronológiai sorrendben van összefoglalva.

loading...

Ezt a történetet érdemes mindenkinek elolvasni, hogy az igazság, és a megtörtént események tükrében levonhassa a megfelelő konzekvenciát az állam működését irányító parlamenti pártok, és jogalkotó „képviselők” munkájával kapcsolatban.2004. október 5-én a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete fölhívja a devizahitelek kockázatára a figyelmet.

2004 őszén és 2006 áprilisában a Magyar Nemzeti Bank, 2006 júniusában az IMF figyelmezteti a magyar kormányt a devizahitelek kockázatára és arra, hogy emberek milliói mehetnek csődbe.

2006 júliusában az Európai Központi Bank figyelmeztette az akkori szocialista kormányt, hogy emberek milliói vannak veszélyben.

2006 augusztusában hitelminősítő intézetek figyelmeztetik a kormányt, hogy mi lesz a devizahitelesekkel, és ösztönzik arra az akkori kormányt, hogy tegyen lépéseket.

2006. szeptember 7-én jött az IMF figyelmeztetése, és

loading...

még 2006-ban megérkezik a Világbank figyelmeztetése is, amely arról szól, hogy a kormánynak lépéseket kell tennie a devizakitettség csökkentése és a devizahitelesek védelme érdekében.

( szerk: A Bankszövetség mindezek tudatában, és ennek ellenére kiadott egy tanulmányt 2006-ban hogy nem kell félni a deviza alapú hitelektől, a magyar gazdaság robog, és nem kell tartani nagymértékű árfolyamkockázattól. IDE KATTINTVA többet is megtudhatsz a Bankszövetség tanulmányáról)

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Lázár János szavai a parlamentben:

Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy ma az 1,3 millió devizahitelesnek átlagosan 6-7 millió forintos hitele van, és e mögött a 6-7 millió forintos hitel mögött egy 15-20 millió forintos ingatlan áll.

Ez egy vidéki városban, így az én városomban sem a gazdagság jele.

A kimutatások szerint 38 ezer olyan hiteles van, akiknek 30 millió forintot meghaladó összegű hitelük van, a többieknek jóval kevesebb.

Általában olyan fiatal házaspárokról van szó, akik gyereket nevelnek, és akiknek a megváltozott devizaösszeg, a 230, 240 vagy 250 forint tíz vagy húsz éven keresztül aránytalan nagy terhet jelentene.

Pár nappal később elfogadta a Parlament a kedvező árfolyamú végtörlesztés lehetőségét tartalmazó törvényt, mellyel a „gazdagok” élhettek leginkább.

A folytatást ismerjük: a „fiatal házaspárnak, aki gyerekeket nevel” a szerződését 256-os CHF árfolyammal forintosították. Mindannak ellenére, hogy Kósa előzőleg mást mondott. (A cikk a videó után folytatódik)A bankok, a PSZÁF és az MNB felelősségre vonása pedig elmaradt. Csányi Sándor OTP elnök és Szász Károly PSZÁF elnök magas állami kitüntetést kapott, mert kiváló munkát végeztek.

Kedves sorstársam, hogy tetszik ez a színjáték? A véleményedet megírhatod lejjebb!

Forrás [cn-social-icon]

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
"DEVIZÁSOK" A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS NEM KORLÁTOZHATÓ.
“DEVIZÁSOK” A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS NEM KORLÁTOZHATÓ

"DEVIZÁSOK" A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS NEM KORLÁTOZHATÓ [cn-social-icon] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!   Egy bíró, aki érti az alapvető szabadságjogokat, és van...

A BANKÁROK FELELŐSSÉGE - AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN FOGLALKOZNAK A DEVIZAHITELEZÉSSEL.
A BANKÁROK FELELŐSSÉGE – AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN FOGLALKOZNAK A DEVIZAHITELEZÉSSEL

A BANKÁROK FELELŐSSÉGE - AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN FOGLALKOZNAK A DEVIZAHITELEZÉSSEL [cn-social-icon] Morvai Krisztina (független Európai Parlamenti Képviselő) kitartóan és rendkívül...

Close