“DEVIZAKÁROSULT” TÖRTÉNELEM – AMIT MINDENKINEK MEG KELL ISMERNI

"DEVIZAKÁROSULT" TÖRTÉNELEM - AMIT MINDENKINEK MEG KELL ISMERNI.
loading...

"DEVIZAKÁROSULT" TÖRTÉNELEM – AMIT MINDENKINEK MEG KELL ISMERNI

[cn-social-icon]

A történet kronológiai sorrendben van összefoglalva.

Ezt a történetet érdemes mindenkinek elolvasni, hogy az igazság, és a megtörtént események tükrében levonhassa a megfelelő konzekvenciát az állam működését irányító parlamenti pártok, és jogalkotó „képviselők” munkájával kapcsolatban.2004. október 5-én a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete fölhívja a devizahitelek kockázatára a figyelmet.

2004 őszén és 2006 áprilisában a Magyar Nemzeti Bank, 2006 júniusában az IMF figyelmezteti a magyar kormányt a devizahitelek kockázatára és arra, hogy emberek milliói mehetnek csődbe.

loading...

2006 júliusában az Európai Központi Bank figyelmeztette az akkori szocialista kormányt, hogy emberek milliói vannak veszélyben.

2006 augusztusában hitelminősítő intézetek figyelmeztetik a kormányt, hogy mi lesz a devizahitelesekkel, és ösztönzik arra az akkori kormányt, hogy tegyen lépéseket.

2006. szeptember 7-én jött az IMF figyelmeztetése, és

még 2006-ban megérkezik a Világbank figyelmeztetése is, amely arról szól, hogy a kormánynak lépéseket kell tennie a devizakitettség csökkentése és a devizahitelesek védelme érdekében.

( szerk: A Bankszövetség mindezek tudatában, és ennek ellenére kiadott egy tanulmányt 2006-ban hogy nem kell félni a deviza alapú hitelektől, a magyar gazdaság robog, és nem kell tartani nagymértékű árfolyamkockázattól. IDE KATTINTVA többet is megtudhatsz a Bankszövetség tanulmányáról)

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Lázár János szavai a parlamentben:

Szeretném felhívni a figyelmüket arra, hogy ma az 1,3 millió devizahitelesnek átlagosan 6-7 millió forintos hitele van, és e mögött a 6-7 millió forintos hitel mögött egy 15-20 millió forintos ingatlan áll.

Ez egy vidéki városban, így az én városomban sem a gazdagság jele.

A kimutatások szerint 38 ezer olyan hiteles van, akiknek 30 millió forintot meghaladó összegű hitelük van, a többieknek jóval kevesebb.

Általában olyan fiatal házaspárokról van szó, akik gyereket nevelnek, és akiknek a megváltozott devizaösszeg, a 230, 240 vagy 250 forint tíz vagy húsz éven keresztül aránytalan nagy terhet jelentene.

Pár nappal később elfogadta a Parlament a kedvező árfolyamú végtörlesztés lehetőségét tartalmazó törvényt, mellyel a „gazdagok” élhettek leginkább.

A folytatást ismerjük: a „fiatal házaspárnak, aki gyerekeket nevel” a szerződését 256-os CHF árfolyammal forintosították. Mindannak ellenére, hogy Kósa előzőleg mást mondott. (A cikk a videó után folytatódik)A bankok, a PSZÁF és az MNB felelősségre vonása pedig elmaradt. Csányi Sándor OTP elnök és Szász Károly PSZÁF elnök magas állami kitüntetést kapott, mert kiváló munkát végeztek.

Kedves sorstársam, hogy tetszik ez a színjáték? A véleményedet megírhatod lejjebb!

Forrás [cn-social-icon]

Read previous post:
"DEVIZÁSOK" A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS NEM KORLÁTOZHATÓ.
“DEVIZÁSOK” A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS NEM KORLÁTOZHATÓ

"DEVIZÁSOK" A VÉLEMÉNYNYILVÁNÍTÁS NEM KORLÁTOZHATÓ [cn-social-icon] Tisztelt Nemzeti Civil Kontroll!   Egy bíró, aki érti az alapvető szabadságjogokat, és van...

A BANKÁROK FELELŐSSÉGE - AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN FOGLALKOZNAK A DEVIZAHITELEZÉSSEL.
A BANKÁROK FELELŐSSÉGE – AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN FOGLALKOZNAK A DEVIZAHITELEZÉSSEL

A BANKÁROK FELELŐSSÉGE - AZ EURÓPAI PARLAMENTBEN FOGLALKOZNAK A DEVIZAHITELEZÉSSEL [cn-social-icon] Morvai Krisztina (független Európai Parlamenti Képviselő) kitartóan és rendkívül...

Close