Véget érhet a háború Ukrajnában

Véget érhet a háború Ukrajnában, Vlagyimir Putyin, Volodimir Zelenszkij

Véget érhet a háború Ukrajnában

Úgy tűnik, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök végül mégiscsak megkapja azt, amit akar.

Friss hírek szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üzent Putyinnak: Ukrajna kész tárgyalni a semlegességről. Erről számolt be az OroszHírek nevű internetes portál.

A portál szerint Zelenszkij azzal vádolta a Nyugatot, hogy Ukrajnát magára hagyja Moszkvával szemben, Volodimir Zelenszkij elnök pénteken reggel kijelentette, hogy nem fél tárgyalni az orosz “invázió” befejezéséről, de ehhez biztonsági garanciákra lenne szüksége.

A kora reggeli órákban Kijevből Zelenszkij közölte, hogy felkereste a nyugati “partnereket”, hogy elmondja nekik, hogy Ukrajna sorsa forog kockán.

“Megkérdeztem tőlük – hogy velünk vagytok?”. mondta Zelenszkij. “Azt válaszolták, hogy velünk vannak, de nem akarnak minket bevenni a szövetségbe. Megkérdeztem Európa 27 vezetőjét, hogy Ukrajna tagja lesz-e a NATO-nak, egyenesen megkérdeztem tőlük – mindannyian félnek és nem válaszoltak”.“Magunkra maradtunk. Ki áll készen arra, hogy háborúzzon értünk? Őszintén szólva nem látok ilyet. Ki áll készen arra, hogy garanciákat adjon Ukrajnának a NATO-tagságra? Őszintén szólva mindenki fél”– tette hozzá az elnök.

Oroszország csütörtökön csapatokat küldött Ukrajnába, Vlagyimir Putyin elnök különleges katonai műveletet hirdetett az ország “demilitarizálására és nácimentesítésére”. Moszkva azóta közölte Kijevvel, hogy fontolóra veszi a tárgyalásokat a Zelenszkij-kormánnyal, ha az egyebek mellett hajlandó tárgyalni az ország semleges státuszáról.

Pénteki beszédében Zelenszkij azt mondta, hogy nyitott arra, hogy tárgyaljon Ukrajna semleges státuszának lehetőségéről, de ragaszkodott ahhoz, hogy országának harmadik féltől származó garanciákra van szüksége.

“Nem félünk Oroszországtól, nem félünk tárgyalni Oroszországgal, beszélni mindenről: biztonsági garanciákról az országunk számára és semleges státuszról. De most nem vagyunk NATO-tagok – milyen biztonsági garanciákat kapunk? Mely országok adják meg őket?” – mondta, majd hozzátette, hogy tárgyalásokat kell folytatni az orosz katonai offenzíva befejezéséről.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője csütörtökön azt mondta, hogy “a semleges státusz és a [támadó] fegyverrendszerek befogadásának visszautasítása ” Putyin “vörös vonala” Ukrajna számára, és hogy a labda most Kijev térfelén van.Mindeközben Donald Tusk kijelentette: Magyarország szégyellje magát!

Az Európai Tanács volt elnöke szerint az Oroszország elleni szankciók "nem igaziak", és még ezek mellett sem állt ki mindenki teljes mellszélességgel.

"Ebben a háborúban minden valóságos: Putyin kegyetlensége és őrülete, az ukrán áldozatok, a Kijevre hulló bombák. Csak a szankcióink nem igaziak. Szégyelljék magukat azok az EU-s kormányok, amelyek megvétózták a határozott döntéseket (többek között Németország, Magyarország, Olaszország)." – írta Donald Tusk, az Európai Tanács volt elnöke, és az Európai Néppárt elnöke, a legnagyobb lengyel ellenzéki párt vezetője Twitter-posztjában.

Tusk arra utal, hogy az Európai Tanácsban a péntekre virradó éjjelen nem sikerült igazán kemény szankciókról dönteni, és voltak országok, akik vonakodtak az igazán kemény fellépésről. Forrás  Forrás.

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM