Az adósok örökre szabaduljanak meg a pénzlenyúló hiénáktól

ügyvéd, Dr. Szabó V László, ügyvéd, Nemzeti Civil Kontroll, Az adósok örökre szabaduljanak meg a pénzlenyúló hiénáktól

Az adósok örökre szabaduljanak meg a pénzlenyúló hiénáktól

Dr. Szabó V. László ügyvéd – Sokan keresnek meg olyanok akiket "megmentő" irodák kilátástalan helyzetbe hoztak mert a banki követelésekkel vagy a végrehajtói intézkedésekkel szemben olyan förmedvényeket kalapáltak össze jogi beadvány címszó alatt amelyek már az első sor után bukásra voltak ítélve.

Az ilyen összetákolt jogi köntösbe bújtatott szégyenfirkálmányokhoz persze nem adták a nevüket hanem az adóssal adatták be a bíróságra. Mindezért pénzt is kértek.

Az adós beadta aztán reménykedett. A bíróság persze zeneszóval utasította el az elemi iskolás szintű beadványokat, a végrehajtás folyt tovább, az adós tartozása csak növekedett.
Szerencsére egyre többen ébrednek fel az árverezett adósok közül is.

Ha az adósok akiknek már elárverezték a házát, a végrehajtó lenyúlta a sápot és a bank is beszámította a tartozásba a maradék összeget és még mindig jelentős összeggel tartozik annak szinte kötelező visszakövetelnie a túlfizetését és kiirtani az életéből a hiénákat akik folyamatosan facsarják az életét.

Mert ilyen esetben nemcsak visszakapja a túlfizetést de leveszi a válláról a semmis szerződés alapján felturbózott és nyilvántartott tartozását.

Tehát akiknek elárverezték a házát és még mindig tartozik azok már háromszoros-négyszeres értékben fizetik meg a hitelt.
Azok akik pedig még élő szerződéssel rendelkeznek de már a dupláját visszafizették a felvett hitelnek és még mindig jelentős összeggel tartoznak azok se dobálják a feneketlen kútba a pénzt mert egyszerűbb ha ki se kerül a zsebükből.

Az életük a tét, ha tovább fizetnek akkor egy semmis szerződés alapján tömik meg a bankok zsebét.
Inkább költsék magukra vagy a gyerekre.

Mit kap az ügyfél a pénzéért ha ügyvédet fogad?1. Az ügyvéd átnézi az előzményi iratokat, konzultál az ügyféllel.
2. Az ügyvéd megszerkeszti a Megbízást és Tényvázlatot amiben a két fél elvárásai és kötelezettségei szerepelnek.
3. Az ügyfél a  munkadíjról számlát kap.
4. Az ügyvéd konzultál a szakértővel aki elvégzi a számításokat az ügyvéd útmutatása alapján.
5. Az ügyvéd segít az ügyfélnek a költségmentesség elérésében a bíróságon.
6. Az ügyvéd megszerkeszti a keresetet és beadja a bíróságra.
7. A banki ellenkérelmekre legjobb tudása szerint válaszol.
8. Felkészíti az ügyfelet a szóbeli meghallgatásra.
9. A beadványokat határidőben nyújtja be.
10. A tárgyalásokra felkészülten érkezik, a spontán, váratlan helyzetekre felkészülten reagál. Az adott helyzetből a legtöbbet hozza ki.
11. Per nélkül nem ajánlja az ügyfélnek az egyezség megkötését mert az nem egyezség csak könyörgés a banknak.
12. Folyamatosan nyomon követi a legújabb uniós és kúriai joggyakorlatot és alkalmazza is a perben.
13. Megtalálja a hangot az ellenérdekű féllel és mindig arra törekszik, hogy az adós érdekét képviselje.
Ez az Ügyvédi Kamara által is elvárt ügyvédi magatartás.
Azonban ez nem ér semmit ha az ügyvéd csak ennyit tud.

A lényeg az, hogy legyen tapasztalata, lelki állóképessége, bátorsága, a jég hátán is megéljen, dörzsölt legyen, merjen kockáztatni, ne ismerjen lehetetlent, tüzelje fel az adóst, ne engedje elcsüggedni, öntsön erőt belé, legyen a testvére, legyen egy erős kar és egy bátor szív az adós mellett.

Érezze a saját sorsának az adós sorsát. Legyen beleérző képessége az adós helyzetébe ne csak egy ügyiratszámnak tekintse.
Ha kell szúrja le az ügyfelet ha valamit rosszul csinál, józanítsa ki ha álmodozik, tanítsa meg küzdeni összeszorított foggal.
Tanítsa meg túlélni, öntsön belé hitet, erőt, elszántságot.

A bank minden rezdülésére figyeljen a tárgyaláson, használja ki minden kis hibáját . 
Legyen benne egy "gyilkos ösztön" a tisztességtelen bankkal szemben, menjen el a végletekig, a perben, ha mégis elbuknak akkor azt emelt fővel tegyék.
Elbukni csak két esetben lehet.

Ha az adós elrontja a megbeszélt taktikát vagy a bíró elvtelenül bankpárti. De ez utóbbi esetet is lehet ma már kezelni.
Tehát csak az adós és az ügyvéd véd-dac szövetségén múlik minden.

Persze olyan ügyvéddel nem érdemes nekivágni a jeges, szeles , végtelen hómezőnek aki nem ismeri hol van az egyetlen biztos átjáró ráadásul kezeit az adós zsebébe dugva melegíti.
Ezeket nem írják elő az Ügyvédi Kamarában, pedig ettől ügyvéd az ügyvéd.
Legalábbis az aki embernek is olyan mint ügyvédnek. Dr. Szabó V. László ügyvéd Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM