Van, ahol ki is végezhetik a pénzügyi csalókat

Van, ahol ki is végezhetik a pénzügyi csalókat

Egy vietnami bíróság hamarosan halálra ítélhet két ex-bankárt, ha bebizonyosodik róluk, hogy részt vettek egy 25 millió dolláros pénzügyi csalásban. A lépés egy agresszív jelzés lehet azon vietnami lobbicsoport számára, amely a kormányzati bankreform ellen tiltakozik – írja a Bloomberg. Egy vietnami bíróságon hamarosan halálra ítélhetik Vo Qouc Hao-t, az Agribank Financial Leasing korábbi általános igazgatóját egy nagyszabású pénzügyi csalás ügyében – tudósított a helyi média. A másodrendű vádlottra, Dang Van Hai-ra ugyancsak halálos ítéletet szabhatnak ki, a kilenc további vádlott enyhébb büntetésben részesülhet. Haot és társait sikkasztásért, csalásért és erőfölénnyel való visszaélésért ítélhetik el, 10 hamis lízingügylettel az államnak 25 millió dolláros (581 milliárd dongos) veszteséget okoztak. A vietnámi kormányzat a bankrendszer reformját és teljes átvizsgálását végzi jelenleg, idén eddig 278 korrupciós és 80 államot is érintő csalási per indult el az országban. Az állam azért is lép fel keményen a korrupt pénzintézeti vezetőkkel szemben, mert a bankok nem fizető adósságállománya hatalmas méreteket öltött miközben a gazdaság 1999 óta a legkisebb növekedést produkálta. 

"Egy erőteljes jelzés lenne, hogy akár ki is végezhetnek, ha korrupt vagy. A bankreform során a kormányzat ki akarja deríteni, hogy kik a felelősek a rossz hitelekért és a problémákért" -véli Adam McCarty, a Hanoi székhelyű Mekong Economics vezető elemzője. 

loading...

​Forrás: Portfolio.hu

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Így juthat nyugvópontra a devizahitelesek ügye
Így juthat nyugvópontra a devizahitelesek ügye.Egy vélemény…

A jogászok közti vita meghozhatja a várva várt eredményt.[cn-social-icon] (Nemzeti Civil Kontroll: A felelősség kérdése, valamint a vegyes deviza határidős ügylet...

MÉRGEZŐ SEGÉDANYAGOK AZ INFLUENZA ELLENI VÉDŐOLTÁSBAN
MÉRGEZŐ SEGÉDANYAGOK AZ INFLUENZA ELLENI VÉDŐOLTÁSBAN

Van egy iparág, ahol az ősz és a tél a meggazdagodás ideje. Ez a védőoltás ipar. Az előbb az egyik...

Close