UTOLSÓ ÚTJÁRA KÍSÉRIK A KILAKOLTATÁS ÁLDOZATÁT.

UTOLSÓ ÚTJÁRA KÍSÉRIK A KILAKOLTATÁS ÁLDOZATÁT.

UTOLSÓ ÚTJÁRA KÍSÉRIK A KILAKOLTATÁS ÁLDOZATÁT.

[good_old_share]


Budapest, 2017. március 29. szerda (MSZF)
Április 4-én, kedden kísérik utolsó útjára a terézvárosi önkormányzat által tavaly júliusban kilakoltatott Hüvelyes Lajost – tudatta a Magyar Szociális Fórum szerdán. A 72 éves korában elhunyt rokkant férfi hamvait a XI. kerületi Szent Angyalok Plébánia templomában helyezik örök nyugalomba 10.45 órakor. A templom a XI. ker. Gazdagréti út 14. sz. alatt található.

loading...

A Magyar Szociális Fórum részéről Simó Endre vesz búcsút a társadalmi igazságtalanság áldozatától.

A félig béna Hüvelyes Lajost tavaly júliusban bilincsbe verték, mert „ellenállt” a kilakoltatásának, és a pomázi Gálfi Béla kórház pszichiátriájára zárták, pedig – orvosai szerint – nem volt pszichiátriai eset, sem kezelésre, sem gyógyszerezésre nem szorult.

A pszichiátriáról augusztusban Tatárszentgyörgyre vitték, de mivel nem biztosították neki az állapotának megfelelő ellátást és gondozást, ájultan találtak rá, a padlóról kaparták össze, és mentők vitték kórházból-kórházba. A csepeli kórház elfekvőjében kötött ki, hónapokra rá a Szent István kórház elfekvőjébe került, ahol 2017. február 4-én meghalt.
A Magyar Szociális Fórumon kívül senki sem törődött vele. Gondnok-gyámja még a nyugdíját sem folyósította neki.

Az egyedülálló rokkanttal szemben tanúsított bánásmódot a Magyar Szociális Fórum az emberi jogok kirívó megsértéseként elítélte, és végig kiállt a kilakoltatás áldozata mellett, hogy élete egyenesbe jöjjön, és lakhatása megoldódjék. Az emberjogi mozgalom kórházi ágyánál is rendszeresen felkereste a sorsára hagyott Hüvelyes Lajost.+++. Magyar Szociális Fórum közleménye.

loading...

Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/ [good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL-CÉLRAVEZETŐ LEHET?
ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL-CÉLRAVEZETŐ LEHET?

ELÁLLÁS A SZERZŐDÉSTŐL - CÉLRAVEZETŐ LEHET? [good_old_share] A szerződéstől való elállással kapcsolatban ügyvédek, és pénzügyi szakértők is megszólaltak már. Olvasd...

A KÖZJEGYZŐKNEK LASSAN BEALKONYUL.
A KÖZJEGYZŐKNEK LASSAN BEALKONYUL.

A KÖZJEGYZŐKNEK LASSAN BEALKONYUL. [good_old_share] Gyorshír! 2017-03-29   Rudolf Golyó - A közjegyzőknek lassan bealkonyul. Ma értesültünk róla, hogy egy...

Close