Utasítsd a bankod: törölje telefonszámod, e-mail címed, hogy ne zaklathasson többé!

Utasítsd a bankod: törölje telefonszámod, e-mail címed, hogy ne zaklathasson többé!

Utasítsd a bankod: törölje telefonszámod, e-mail címed, hogy ne zaklathasson többé!

Dr Csikász Levente – Adatvédelmi bírság a Merkantil Bank Zrt-nek.


 

Az egyik ügyfelem nevében kértem, hogy törölje a bank a nyilvántartásából a telefonszámait.Nem tette arra hivatkozva, hogy amíg tartozása van az ügyfelemnek a deviza alapú kölcsönszerződéséből, addig ők bizony jogosultak kezelni.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság másképp látta a helyzetet és megjutalmazta a renitens bankot 1 millió forint bírsággal (többek között).

Minden deviza vagy egyéb kölcsönnel érintett ügyfél esetén javaslom, hogy mindenki kérje arra a bankot, hogy az e-mail címeit, telefonszámait törölje a nyilvántartásából (hogy ne zaklassák őket így sem), mivel ezen adatok nem szükségesek a bank igényeinek érvényesítéséhez (amit már többször is kimondott a hatóság), és ezen adatokat főszabály szerint csak addig kezelheti a bank, amíg az ügyfél nem kéri a törlését.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ha már elérte a banklobbi, hogy többségében számukra kedvező döntések szülessenek a devizás ügyekben, akkor mi meg érjük el, hogy kicsit csapolják meg a zsebüket egy-egy ilyen bírsággal. Sok kicsi sokra megy!(Ui. a döntés még nem jogerős, de remélem az lesz). Dr Csikász Levente.

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM