Utasítsd a bankod: törölje telefonszámod, e-mail címed, hogy ne zaklathasson többé!

loading...

Utasítsd a bankod: törölje telefonszámod, e-mail címed, hogy ne zaklathasson többé!

Dr Csikász Levente – Adatvédelmi bírság a Merkantil Bank Zrt-nek.


 

Az egyik ügyfelem nevében kértem, hogy törölje a bank a nyilvántartásából a telefonszámait.Nem tette arra hivatkozva, hogy amíg tartozása van az ügyfelemnek a deviza alapú kölcsönszerződéséből, addig ők bizony jogosultak kezelni.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság másképp látta a helyzetet és megjutalmazta a renitens bankot 1 millió forint bírsággal (többek között).

loading...

Minden deviza vagy egyéb kölcsönnel érintett ügyfél esetén javaslom, hogy mindenki kérje arra a bankot, hogy az e-mail címeit, telefonszámait törölje a nyilvántartásából (hogy ne zaklassák őket így sem), mivel ezen adatok nem szükségesek a bank igényeinek érvényesítéséhez (amit már többször is kimondott a hatóság), és ezen adatokat főszabály szerint csak addig kezelheti a bank, amíg az ügyfél nem kéri a törlését.

Ne maradj le semmiről! Kattints ide és iratkozz fel a hírlevelekre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Ha már elérte a banklobbi, hogy többségében számukra kedvező döntések szülessenek a devizás ügyekben, akkor mi meg érjük el, hogy kicsit csapolják meg a zsebüket egy-egy ilyen bírsággal. Sok kicsi sokra megy!(Ui. a döntés még nem jogerős, de remélem az lesz). Dr Csikász Levente.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás