ÚJRAOSZTÁS: ANDY VAJNA 5, KÓSA LAJOS BARÁTJA 2 KASZINÓ JOGOT KAPOTT

ÚJRAOSZTÁS: ANDY VAJNA 5, KÓSA LAJOS BARÁTJA 2 KASZINÓ JOGOT KAPOTT.

Andy Vajna 5 darab, Kósa Lajos barátja 2 darab kaszinó jogot kapott (Micsoda véletlen!)

A Nemzetgazdasági Minisztérium hét kaszinó üzemeltetésére adott ki engedélyt
5  koncessziót a Las Vegas Casino Kft. kapott, itt a legnagyobb tulaj Andy Vajna. A másik két kaszinóban a Loki csapat tulajdonosa, Kósa haverjának, Szima Gábornak az érdekeltsége.


Az új szabály szerint nagyon nagy kasza lesz a kaszinó, hiszen összesen 4 milliárd forint koncessziós díjat és 1 milliárd forint áfát kell majd befizetni az államkasszába. A koncessziós szerződést az állam 10 évre adta ki.


A Fidesz kormány 2012-ben tiltatta be a játéktermi nyerőgépeket, hogy megvédje az embereket attól, hogy bedobják a családi kasszát a nyerőgépekbe. (Ez volt az indoklás)

2013 év végén a parlament egyetlen nap alatt (vasárnap benyújtva, hétfőn elfogadva) fogadta el a kaszinó törvényt. A kaszinó törvény szerint 500, 000 lakosonként legfeljebb egy játékkaszinót lehet majd üzemeltetni.
Budapesten és Pest megyében maximum 5 darabot, a Dunántúlon és a keleti országrészben pedig 3-3 darabot. Egy kaszinóban legfeljebb 300 pénznyerő automata lehet.


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM