ÚJABB TISZTESSÉGTELEN PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓT FOGOTT A BÍRÓSÁG

ÚJABB TISZTESSÉGTELEN PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓT FOGOTT A BÍRÓSÁG!

Devizahitelek: újabb tisztességtelen pénzügyi szolgáltatót fogott a bíróság

 

Elutasította a bíróság az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. keresetét a Fővárosi Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítélete szerint nem feleltek meg a tisztességesség kritériumainak a pénzügyi intézmény által rögzített általános szerződési feltételek (ászf).

ÚJABB-TISZTESSÉGTELEN-PÉNZÜGYI-SZOLGÁLTATÓT-FOGOTT-A-BÍRÓSÁG-CIVILKONTROLL-COM

A bíróság ítélete szerint az UniCredit Ingatlanlízing Zrt. általános szerződési feltételei nem tettek eleget a devizahiteles törvényben rögzített elveknek, főleg az átláthatóság elvének nem feleltek meg.

A nap mérlege: 2 állami győzelem, 2 halasztás


A Szabolcs Takarékszövetkezet magyar állam ellen indított devizahitelekkel kapcsolatos keresetét első fokon szintén elutasították, az Argenta Credit Pénzügyi Szolgáltató és két takarékszövetkezet, a Hatvan és Vidéke valamint a Szigetvár ügyében pedig elhalasztották a döntést. – PrivátBankár

Facebook hozzászólások

Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM