ÚJ FORDULAT VÁRHATÓ! MEGVÁLTOZHAT A “DEVIZAHITELES” BÍRÓI GYAKORLAT.

loading...

Ide is eljuthatunk: ÚJ FORDULAT VÁRHATÓ! MEGVÁLTOZHAT A "DEVIZAHITELES" BÍRÓI GYAKORLAT.

Email


Hanganyag az oldalon!

Változhat a magyar bírói gyakorlat – "a Magyar bírói gyakorlatot hozzáigazítjuk a döntésekhez"
De azt is bele kell kalkulálnunk, hogy ahhoz azért még a bankoknak is lesz egy-két szavuk. És mint tudjuk, az ő szavuk hazánkban igen erős! De álljunk pozitívan a dologhoz, mert azzal is tisztában vagyunk, hogy a jelenlegi folyamat nem tarthat és nem is tartható a végtelenségig!

A magyar bíróságok hét devizahiteles ügyben az Európai Unió bíróságához fordultak – mondta a Kúria elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Darák Péter jelezte: amennyiben szükséges, akkor a magyar bírói gyakorlatot megváltoztatják.

A korábbinál nagyobb számban érkeznek devizahiteles ügyek a Kúriához. A legfőbb bírósági szerv elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az ügyek nagy részében el is járnak.

loading...

"Hét ügyben a magyar bíróságok az Európai Unió luxemburgi bíróságához fordultak, előzetes döntéshozatal érdekében. E megkeresések közül különösen érdekes az, amelyet a Fővárosi Ítélőtábla küldött az uniós bírósághoz, és folyamatban van egy hasonló tárgyú román kezdeményezés is, amelyben már főtanácsnoki vélemény is született. Mindkettő arra vonatkozik, hogy mikor megfelelő a devizahiteles ügyfelek tájékoztatása a bank részéről és mikor nem az" – ismertette a Kúria elnöke.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

Kattints a lejátszóra!
Darák Péter elmondása szerint a Kúria folyamatosan értékeli az Európai Unió Bírósága által meghozott döntéseket. Irányukba semmiféle elvárást nem fogalmaznak meg.

"Amennyiben szükséges, a magyar bírói gyakorlatot hozzáigazítjuk"
– jelezte Darák Péter.

A Kúria elnöke hangsúlyozta, hogy az uniós iránymutatások nem minden esetben azonosak a nemzeti jog értelmezésével, ahol a magyar bíróságoknak szabad keze van.

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás