TILTJÁK A FIZETÉSED, NYUGDÍJAD? ITT A MEGOLDÁS!

TILTJÁK A FIZETÉSED, NYUGDÍJAD? ITT A MEGOLDÁS!

TILTJÁK A FIZETÉSED, NYUGDÍJAD? ITT A MEGOLDÁS!

[good_old_share]


Tipp azoknak, akiknek tiltják a fizetését, nyugdíját – Vezér-Szörényi László.

 

Sok végrehajtó jogtalanul inkasszót tesz családok folyószámlájára, akkor is, ha csak x százalékát vonhatná le a jövedelemnek. Sokszor mindent leemelnek a folyószámláról, ellehetetlenítve így háztartásokat, családokat.
Mint EU polgároknak, jogunk van az unió bármelyik országában banki folyószámlát nyitni. A legközelebb budapestieknek Felvidék van (helytelenül Szlovákiának mondják), érdemes átruccanni Párkányba vagy Révkomáromba.

Pl. az OTP felvidéki leányvállalatánál (OTP Banka) forint számlát is lehet nyitni, a számlavezetési díj lehet akár olcsóbb is, mint nálunk. Bárki kérheti, hogy a munkahelye felvidéki/erdélyi/horvát bankba utalja a fizetését. A számlára rálátásuk csak a külföldi hatóságoknak van, még akkor is, ha az anyabank történetesen az OTP.

A magyar bankautomatákat korlátlanul lehet használni.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A gyakorlatban jól szokott működni a fent felvetett megoldás, akkor is, ha elméletileg a magyar hatóságok is kérhetik felvidéki számlára az inkasszót.

Arrafelé a hatóságok nem szoktak ilyen aljasságokat elkövetni, mint a mieink, ott lényegesen tisztább, átláthatóbb a jog és annak végrehajtása. Vezér-Szörényi László.

Valaki megjegyezte: "Szeptember 30-tól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rálát az eddig eltitkolt külföldi bankszámlák egyenlegére is, októbertől 59, jövőre várhatóan több mint 70 országból érkezhet információ a magyar számlatulajdonosokról a NAV-hoz – írja az MTI a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közlése alapján.".

A válasz:
Vezér-Szörényi László: Nem egészen. Az, hogy RÁLÁTHAT, még nem jelenti azt, hogy automatikusan rá is lát. Csak akkor, ha tud is róla. Azt meg pláne nem jelenti, hogy egy rohadt végrehajtó ráteheti a mocskos mancsát a külföldi bankszámlára.

Először a külföldi hatóságnak kell kérelmet írniuk, amit az vagy elfogad, vagy nem. De csak úgy, mint Magyarországon, ahol bírói és végrehajtói rémuralom van, úgy nem cselekedhet.

[good_old_share]

loading…


Figyelem! A Nemzeti Civil Kontroll egy határokon átívelő széles körű baráti közösség és nem „deviza”- hiteles érdekvédelmi szervezet!
Ennek ellenére arra törekszünk, hogy azok a hírek, vélemények, károsulti gondolatok, valamint jogászi, ügyvédi és pénzügyi szakértői vélemények, dokumentumok, bírósági ítéletek melyek a „fősodratú” médiában nem kapnak publikációs felületet, politikai és gazdasági nézetektől függetlenül nálunk megjelenjenek. Ezáltal is elősegítve a károsultak szélesebb információszerzésének lehetőségét.
A Nemzeti Civil Kontroll szerkesztősége a devizakárosultak részére nem ad, és soha nem is adott jogi tanácsokat, utasításokat és nem végez jogi képviseletet sem. Az oldalainkon fellelhető dokumentumok, olvasói gondolatok, ügyvédi, szakértői vélemények kizárólag azok szerzőjének véleményét tükrözik, melyet a szerkesztőségünkhöz a szerzők közlés céljából eljuttattak, illetve az internetes portálokon, vagy közösségi média felületeken bárki számára hozzáférhető forrásból származnak, melyeket oldalainkon másodközlésként megjelentetünk. Ezen dokumentumok és információk hasznosságát, vagy valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni. Természetesen ezek a dokumentumok, írások, illetve gondolatok szabadon felhasználhatóak, de a Nemzeti Civil Kontroll kizár minden felelősséget a felhasználásukból eredő esetleges károkért. Konkrét jogi probléma esetén kérjük, hogy forduljon ügyvédhez. FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK, COOKIE HASZNÁLAT, GDPR-ADATVÉDELEM