TILTJÁK A FIZETÉSED, NYUGDÍJAD? ITT A MEGOLDÁS!

TILTJÁK A FIZETÉSED, NYUGDÍJAD? ITT A MEGOLDÁS!

TILTJÁK A FIZETÉSED, NYUGDÍJAD? ITT A MEGOLDÁS!

[good_old_share]


loading...

Tipp azoknak, akiknek tiltják a fizetését, nyugdíját – Vezér-Szörényi László.

 

Sok végrehajtó jogtalanul inkasszót tesz családok folyószámlájára, akkor is, ha csak x százalékát vonhatná le a jövedelemnek. Sokszor mindent leemelnek a folyószámláról, ellehetetlenítve így háztartásokat, családokat.
Mint EU polgároknak, jogunk van az unió bármelyik országában banki folyószámlát nyitni. A legközelebb budapestieknek Felvidék van (helytelenül Szlovákiának mondják), érdemes átruccanni Párkányba vagy Révkomáromba.

Pl. az OTP felvidéki leányvállalatánál (OTP Banka) forint számlát is lehet nyitni, a számlavezetési díj lehet akár olcsóbb is, mint nálunk. Bárki kérheti, hogy a munkahelye felvidéki/erdélyi/horvát bankba utalja a fizetését. A számlára rálátásuk csak a külföldi hatóságoknak van, még akkor is, ha az anyabank történetesen az OTP.

A magyar bankautomatákat korlátlanul lehet használni.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.civilkontroll.com/newsletter/

A gyakorlatban jól szokott működni a fent felvetett megoldás, akkor is, ha elméletileg a magyar hatóságok is kérhetik felvidéki számlára az inkasszót.

loading...

Arrafelé a hatóságok nem szoktak ilyen aljasságokat elkövetni, mint a mieink, ott lényegesen tisztább, átláthatóbb a jog és annak végrehajtása. Vezér-Szörényi László.

Valaki megjegyezte: "Szeptember 30-tól a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rálát az eddig eltitkolt külföldi bankszámlák egyenlegére is, októbertől 59, jövőre várhatóan több mint 70 országból érkezhet információ a magyar számlatulajdonosokról a NAV-hoz – írja az MTI a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közlése alapján.".

A válasz:
Vezér-Szörényi László: Nem egészen. Az, hogy RÁLÁTHAT, még nem jelenti azt, hogy automatikusan rá is lát. Csak akkor, ha tud is róla. Azt meg pláne nem jelenti, hogy egy rohadt végrehajtó ráteheti a mocskos mancsát a külföldi bankszámlára.

Először a külföldi hatóságnak kell kérelmet írniuk, amit az vagy elfogad, vagy nem. De csak úgy, mint Magyarországon, ahol bírói és végrehajtói rémuralom van, úgy nem cselekedhet.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MEGMENEKÜLTEK A KILAKOLTATÁSTÓL.MÁSOKNAK NEM VOLT SZERENCSÉJÜK.
MEGMENEKÜLTEK A KILAKOLTATÁSTÓL.MÁSOKNAK NEM VOLT SZERENCSÉJÜK.

MEGMENEKÜLTEK A KILAKOLTATÁSTÓL.MÁSOKNAK NEM VOLT SZERENCSÉJÜK. [good_old_share] Megúszta a kilakoltatást az a szegedi idős házaspár, amely hiába fizette ki új...

TÖRVÉNYT SÉRTETTEK A PÉNZINTÉZETEK ?
TÖRVÉNYT SÉRTETTEK A PÉNZINTÉZETEK ?

TÖRVÉNYT SÉRTETTEK A PÉNZINTÉZETEK ? [good_old_share] Az alábbi levélrészletben Varga István, a Magyar Nemzeti Bank felügyelőbizottságának volt tagja ismerteti a...

Close