ÜGYES VOLTÁL! KÖSZÖNJÜK VIKTOR!

ÜGYES VOLTÁL! KÖSZÖNJÜK VIKTOR!

ÜGYES VOLTÁL! KÖSZÖNJÜK VIKTOR!

 

Kemény lesz a kormány azokkal, akik nem akarnak forintosítani

A kormány arra fogja ösztönözni a devizahitelesek döntő többségét, hogy forintosítsák devizahitelüket 2015 első felében. Ezt azzal teszi meg a kormány, hogy szigorú feltételeket szab a devizahitelben maradók számára, és a devizahitelnél maradás igényének jelzésére csak 30 nap áll majd rendelkezésre – mondta Varga Mihály hétfőn újságíróknak a Reuters tudósítása szerint. Csütörtökön megtárgyalja a kormány, pénteken pedig benyújtják a parlamentnek a forintosításról szóló törvénytervezetet. A törvény a hatályba lépés után 30 napot ad majd a devizahiteleseknek arra, hogy jelezzék: nem szeretnék, ha jelzáloghitelüket forintra váltanák.

loading...

A meglévő devizahitel megtartására csak az ügyfelek szűk szegmensének lesz lehetősége. Varga a 2011 óta hatályban lévő szigorú devizahitel-felvételi szabályokra utalt, amelyek a minimálbér 15-szörösére rúgó devizajövedelem esetén teszik csak lehetővé a devizahitel-felvételt.

"A devizahitel megtartásának feltételei lesznek" – fogalmazott Varga, aki szerint ezért az ügyfelek túlnyomó többsége a forintosítás mellett dönt majd. Az elszámoláshoz hasonlóan 2015 első felében kerül sor a forintosításra Varga szerint. – Portfolio

MÁS:

A legfontosabb devizahiteles kérdés: normális?

Szóval 256 forint és 60 fillér, ez lett a nem piaci forintosításból CHF alapon, mint ahogyan azt Kósa Lajos olyan kiválóan megjósolta.

loading...

Felhívtam a bankomat, mert ugyan tegnap már kiszámoltam hirtelen fejben, hogy mekkora bukta lenne családunknak a kormány nagylelkű segítsége, de csak jobb pontosan látni a helyzetet. Hát, még annál is nagyobb.

Az említett árfolyamon történő forintosítással a lakáshitelünk tőketartozása az eredetileg felvett teljes összeg 130%-ára ugrana egyetlen másodperc alatt, mindez hat év mérsékelten vidám törlesztés után. Aki nem szeret számolással bíbelődni: mint ha felvettünk volna 10 millió forint hitelt, törlesztettünk volna ebből 3 milliót böcsülettel, majd egyszerre 13 millióval tartoznánk.

Ráadásul a forint évek óta tartó szárnyalása közepette az ingatlanpiac is szépen összetojta magát, az olcsó svájci frankon vett otthonunk értékével együtt. Ezért aztán ha elfogadnánk a kormány forintosítási ajánlatát, akkor hirtelen azon kapnánk magunkat, hogy ingatlanunk értéke már nem fedezi a hat éve törlesztett hitelünket.
Annál inkább örülhetnek a szerződés másik oldalán, ugyanis a bankok meg kifejezetten jó ajánlatot kaptak ezzel az Orbán-kormánytól. Lehet ide-oda értelmezni a történteket, de a tőzsde általában őszintén megmutatja, hogy mi van: nos, az OTP részvényeinek árfolyama a mai napon már 6,5 százalékos pluszban is járt. – Válasz

"…Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen." (Gróf Széchenyi István)

Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
LÍZINGES VAGY? AKKOR NEKED FITYISZT!
LÍZINGES VAGY? AKKOR NEKED FITYISZT!

LÍZINGES VAGY? AKKOR NEKED FITYISZT! A lízingesek kimaradnak a forintosításból! A forintosítás csak a jelzálogalapú devizahitelekre fog kiterjedni, a személyi...

VARGA ÜZENI A "DEVIZÁSOKNAK": NEM KÖTELEZŐ A FORINTOSÍTÁS!
VARGA ÜZENI A “DEVIZÁSOKNAK”: NEM KÖTELEZŐ A FORINTOSÍTÁS

VARGA ÜZENI A "DEVIZÁSOKNAK": NEM KÖTELEZŐ A FORINTOSÍTÁS A devizahitelek forintosítására az elszámoltatás során megszerzett előnyök megtartása érdekében van szükség,...

Close